ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην ίδια «τρελή» διαδρομή!

Κατευθείαν στο θέμα και χωρίς βαρετούς προλόγους ,ξεκινώ με την ευχή, του αγκαλιάσματος από τον κόσμο, στο νέο εγχείρημα της δημιουργίας ενός ιστοχώρου, στον οποίο ο κόσμος μας θα βρει ότι θα περικλείσουμε. ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τον Απόλλωνα.

 

Για χάρη πρακτικών… Στο παρελθόν, σε μια επαφή μου με τον Άθω Παπαμιχαήλ, και αναφερόμενοι σε καθαρόαιμους, αυθεντικούς Απολλωνίστες ρεπόρτερ/δημοσιογράφους, μου είχε μιλήσει για το όνειρο του να δημιουργήσει μια σελίδα καθαρά Απολλωνίστικη, που θα βρίσκει κανείς υλικό σπάνιο και ενδιαφέρον, πέραν των ανταποκρίσεων και θεμάτων επικαιρότητας. Γνωρίζοντας την δουλειά του, η ιδέα του μου γέννησε ενθουσιασμό. Φτάνουμε εν ευθέτω, στην γενεσιουργία και πραγμάτωση της ιδέας αυτής. Στο κάλεσμα του για συνεργασία, μου δημιουργήθηκε ένας ευχάριστος βραχνάς. Γνωρίζω πως αμφότεροι «πάσχουμε» από μια αγάπη τέτοια για την ομάδα μας, η οποία μετουσιώνεται σε ανάγκη δημιουργίας.

Θέλοντας να ξεφύγουμε από το μπλόκο των αθλητικών δικτατοριών, της στρατευμένης κειμενογραφίας, βάλαμε ως αρχή μας, να ανταποκριθούμε στο ζητούμενο του κόσμου. Την ειλικρίνεια. Η αγάπη και η ενημέρωση στο τι προτιθέμαστε να δώσουμε, τρέφεται μόνο με τον σεβασμό και την αγάπη μας για την ιστορία και το έμβλημα της φανέλας.

Πρωταρχικό μέλημα μας είναι η αντικειμενική, ουσιαστική και άμεση ενημέρωση του κόσμου για τα τεκταινόμενα της ομάδας μας. Στη σελίδα όμως, θέλαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Κάτι που ταυτιζόμαστε. Την ευχάριστη νοσταλγία που προσφέρει το ρετρό ρεπορτάζ. Να δει ο κόσμος μας υλικό το οποίο σπάνια μπορούσε να βρει και δεν είχε στην ευρύτητα του ως σήμερα την ευκαιρία. Να θυμηθεί, να μάθει, να συγκινηθεί.

Έμελλε η κοινή μας αγάπη να σφραγιστεί με αυτή τη συνεργασία, ευκαιρία για την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσω του editorial τον εμπνευστή και εφευρέτη αυτής της σελίδας, η οποία τόσο με αντιπροσωπεύει. Γνωρίζοντας την ποιότητα της δουλειάς του, την δημοσιογραφική του στόφα, (αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που κανείς, φίλος ή εχθρός, δεν τόλμησε ποτέ να του αμφισβητήσει) είμαι σίγουρη ότι έχω να πάρω πολλά από αυτό το ταξίδι το οποίο ξεκινούμε.
Εξίσου πολλά θα πάρει και ο κόσμος και είναι κάτι το οποίο μπορώ να εγγυηθώ. Το μόνο που μας χαρακτηρίζει είναι ότι είμαστε Απολλωνίστες και όσοι κάνουν παρόμοια δουλειά είναι συναγωνιστές στο τι έχει να προσφερθεί στον κόσμο. Είναι ξεδιάντροπο ο αθλητισμός να μεταβάλλεται σε εμπορικό προϊόν ανταγωνισμού, ή, εξυπηρέτησης κερδών και συμφερόντων. Ευχόμαστε να συμπληρώσουμε σε αυτά που ήδη δίνουν οι υπόλοιπες φιλικές Απολλωνίστικες σελίδες.

Μοναδικός γνώμονας της σελίδας θα είναι η έκφραση της γνώμης του κόσμου, ο οποίος δεν γνωρίζει από συμφέροντα και ιδιοτέλειες. Με κοινή επιθυμία να υπερβούμε τα τετριμμένα και στερεότυπα, υποσχόμαστε να δείτε το «κάτι παραπάνω» και να καινοτομήσουμε. Όλα αυτά μέσω και μόνο ηθικής και αγνής δημοσιογραφίας, δομημένης μόνο στην ιστορία του Απόλλωνα. Η σελίδα δεν θα ανήκει και δε θα απευθύνεται στους ορισμένους αλλά στον κάθε Απολλωνίστα.

Καλή ανάγνωση.

Ανθή Ερμογένους

To Top