ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΘΡΥΛΙΚΗ νίκη μέσα στην Λευκωσία!

Με τα γκολ των Χάμπο και Πίττα η ομάδα μας έφυγε με το διπλό από την έδρα του ΑΠΟΕΛ με 0-2 και είναι ζωντανή στην διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Μόλις στο 2΄ το ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από το πλασέ του Ντάλσιο μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από λάθος απομάκρυνση της μπάλας του Ρομπέρζ, ο Ντάλσιο πλάσαρε εύστοχα το Γιοβάνοβιτς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σέρβου κήπερ. Μετά από παρέμβαση του VAR, ωστόσο, και εξέταση της φάσης στο on field review, ακυρώθηκε το γκολ για χέρι του Κβιλιτάια στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο 16΄ είχαν ακόμα μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Φεράρι «έφυγε» έξω, με τον Απόλλωνα ν’ «απαντά» δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπέλετς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντόνιο.

Στο 23΄ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Αφού απομακρύνθηκε η μπάλα από τους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, έφτασε στο Χάμπο Κυριάκου, που με ασύλληπτο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς «γράφοντας» το 0-1.

Το συγκρότημα του Μιλόγεβιτς προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όμως δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Γιοβάνοβιτς παρά τις ευκαιρίες που βρήκε. Στο 36΄ ο Σέρβος κήπερ απέκρουσε την κεφαλιά του Κβιλιτάια, στο 38΄ το σουτ του Ντάλσιο «έφυγε» έξω, ενώ στο 43΄ και πάλι ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε κεφαλιά του Κβιλιτάια, με την μπάλα να βρίσκει ακολούθως στο οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, το ΑΠΟΕΛ μπήκε φορτσάτα κι έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει τη Λεμεσιανή ομάδα. Αρχικά, στο 47΄, όταν μετά από μπαλιά του Μπεν προς το Μακέντα, ο Ιταλός έκανε το σουτ με το Γιοβάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα και μετά από σέντρα του Δώνη η κεφαλιά του Καρώ «έφυγε» έξω.

Η ομάδα του Αντόνε ανέβηκε τα επόμενα λεπτά και προσπάθησε να… βγάλει αντίδραση και στο 52΄ ο Μπέλετς έδιωξε δύσκολα σε νέο κόρνερ, την εκτέλεση κόρνερ του Ντόνιο!

Ακολούθως, ο ρυθμός του αγώνα… έπεσε και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 λεπτά για να καταγραφούν κάποιες φάσεις. Αρχικά, στο 71΄, όταν το σουτ του Δώνη «έφυγε» αρκετά μέτρα έξω κι ακολούθως στο 74΄, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Ουάρντα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπέλετς.

Στο 78΄ ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ για να «απειλήσει», όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεν, η κεφαλιά του Καρώ δεν βρήκε στόχο, ενώ εφτά λεπτά αργότερα έμελλε να γραφτεί ο επίλογος αυτού του ντέρμπι.

Ο Απόλλωνας βγήκε στην αντεπίθεση, βρίσκοντας αρκετούς… ανοικτούς χώρους. Ο Κολ τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Πίττα, ο οποίος αφού προσποιήθηκε κι απέφυγε και τον Καρώ πλάσαρε εύστοχα τον Μπέλετς διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για την ομάδα του.

Παρότι το ΑΠΟΕΛ σκόραρε με αυτογκόλ του Εκπολό στο 89΄, το γκολ δεν μέτρησε αφού είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Καρώ, που επηρέαζε τη φάση.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη και να παραμένει «ζωντανός» στην προσπάθεια που κάνει για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και το ΑΠΟΕΛ να μένει χωρίς νίκη στα πλέι οφ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Φεράρι, Καρώ, Κρέσπο, Σαρφό, Ντάλσιο, Κοσταντίνοφ (46΄ Μακέντα), Ντονγκαλά (46΄ Μπεν), Μαρκίνιος (46΄ Δώνης), Κβιλιτάια.

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Τσεμπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Μπεν, Γιαννακού, Μακέντα, Δώνης.

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Εκπολό, Πεμπερνές, Ρομπέρζ, Κυριάκου, Κολ (88΄ Σπόλιαριτς), Ουάρντα (88΄ Μαυρίας), Ντόνιο (77΄ Σαχάρ), Ίλιεφ (51΄ Βα), Πίττας (87΄ Χέντι).

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Χουσαΐν, Σπόλιαριτς, Βα, Ντιγκινί, Μαυρίας, Σαχάρ, Γιόστεν, Ζήνωνος, Αυγουστή, Χέντι.

Κίτρινες Κάρτες: Μαρκίνιος, Δώνης / Φιλιώτης, Κολ, Ντόνιο.

** Κόκκινη κάρτα στον team manager του ΑΠΟΕΛ, Γιώργο Σαββίδη, για διαμαρτυρίες.

Διαιτητής: Sundberg Jakob Alexander
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Mastrup Jakob Lodal Lynge
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Krogstrup Daniel Richardt
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Kristoffersen Mads Kristoffer
VAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Comments
To Top