ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγχωτικό τρίποντο – “Μίλησε” ο Ντορεγκαράι στο τέλος

Με δύο γκολ του Ντιέγκο Ντορεγκαράι στις καθυστερήσεις, η ομάδα μας νίκησε με 3-1 την ΕΝΠ και επέστρεψε στις νίκες.

Πολύ χαμηλός ο ρυθμός στο πρώτο μέρος, κάτι που βόλεψε τους φιλοξενούμενους που έλεγχαν τον αγώνα. Μάλιστα, ήταν η ομάδα που βρήκε την καλύτερη ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 8΄, όταν το σουτ του Σαμπού λίγο έξω από την περιοχή… έφυγε μόλις άουτ.

Από πλευράς Απόλλωνα μόλις μία καλή στιγμή καταγράφηκε στο πρώτο 45λεπτο και συγκεκριμένα στο 26΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βάισμπεκ, ο Σαγάλ έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο γηπεδούχος και μόλις στο 47΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα του Σαγάλ, ο Ντορεγκαράι έκανε την κεφαλιά, με τον Αντεμπάγιο να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση και να κρατάει το μηδέν παθητικό.

Έντεκα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο κήπερ της ΕΝΠ δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο και η ομάδα της Λεμεσού άνοιξε το σκορ. Έγινε η σέντρα από τον Σπόλιαριτς από δεξιά και ο Χριστοφή στην προσπάθειά του να απομακρύνει την την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το συγκρότημα του Γκούλα συνέχισε να υπερέχει και στο 67΄ είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάισμπεκ και κεφαλιά του Μαλεκκίδη, η μπάλα… έφυγε άουτ.

Κι αφού δεν… καθάρισε τον αγώνα ο Απόλλωνας, οκτώ λεπτά αργότερα η ΕΝΠ… απάντησε με γκολ κι έφερε το παιχνίδι στα ίσια, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Λεμεσού. Μετά από γύρισμα της μπάλας προς τον Βούρο, ο Ελλαδίτης έκανε κακή εκτίμηση, ο Γκότλιεμπ έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε τον Λέουβενμπεργκ κι έκανε το 1-1.

Αυτό, ωστόσο, δεν έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Στο 90+3΄ ο Μαλεκκίδης κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του, με τον Ντορεγκαράι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 2-1 στο 90+5΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βάισμπεκ με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-1 προς ανακούφιση των φίλων του Απόλλωνα, που έβλεπαν την ομάδα τους να είναι μέχρι το 90΄ προ του φάσματος μίας μεγάλης γκέλας.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Σάντος, Μαλεκκίδης, Βούρος, Σελεστίν, Κολ (80΄Ζμέρχαλ), Μπουαγκάρντ (86΄ Ντρόζντεκ), Βάισμπεκ, Σαγάλ, Μπολί (44΄ Σπόλιαριτς), Ντορεγκαράι.

Comments
To Top