ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΔΙΠΛΟ στο “Παπαδόπουλος” και πρώτη νίκη για τον ΘΡΥΛΟ!

Μάρκες και Ζμερχάλ σκόραραν στην εκτός έδρας νίκη επί της Ανόρθωσης με 2-1 και έδωσαν στην ομάδα μας το πρώτο της τρίποντο.

Ο αγώνας:

Η πρώτη τελική στο ματς ήταν για τον Απόλλωνα με μακρινό άστοχο σουτ από Μαλεκκίδη, με την Ανόρθωση να έχει απάντηση στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως ο Μαλεκκίδης έδιωξε τελευταία στιγμή πριν η μπάλα καταλήξει στον Κονσεϊσάο και γίνει επικίνδυνος.

Λίγο πριν το δεκάλεπτο η Ανόρθωση κατέγραψε την μεγαλύτερη της ευκαιρία ξανά με πρωταγωνιστή τον Κίκο, ο Παρούτης όμως τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε από κοντινή απόσταση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 20′ ζήτησε πέναλτι ο Απόλλωνας σε μαρκάρισμα του Μλάντοβιτς στον Μάρκες, μία φάση που εξετάστηκε από το VAR το οποίο επιβεβαίωσε τον διαιτητή. 

Στο 41’ του αγώνα ο Απόλλωνας βρήκε τον τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Βούρος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μάρκες με σουτ στη κίνηση νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το πρώτο γκολ στο «ΠΑΠ» και το 0-1, αποτέλεσμα που ήταν και του α’ ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις και πριν ο ρεφ Χατζηγεωργίου στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια η ομάδα του Αντριάν Γκούλα, βρέθηκε μία ανάσα από δεύτερο γκολ με τον Ζίβκοβιτς να πραγματοποιεί δύσκολη απόκρουση στο σουτ του Ζμέρχαλ από πλεονεκτική θέση.

Το μελανό σημείο για τον Απόλλωνα στο α’ μέρος ήταν ο τραυματισμός του αρχηγού του Χάμπου Κυριάκου.
Σούπερ ξεκίνημα για τον Απόλλωνα στο β’ ημίχρονο που με το καλημέρα σκόραρε και δεύτερο γκολ σε πολύ καλό χρονικό σημείο, αφού του έδινε την άνεση και το μαξιλαράκι δύο τερμάτων. Στο 49′ μετά από λάθος του Μλάντοβιτς, ο Μπουαγκάρντ έπιασε το παράλληλο γύρισμα, δίνοντας στον Ζμρχάτλ με τον δεύτερο με ψύχραιμο τελείωμα να σκοράρει για το 0-2.

Μία αδράνεια στην άμυνα του Απόλλωνα ήταν αρκετή όμως ώστε η Ανόρθωση να βρει και αυτή το γκολ με τον Ράφα Λόπες να σκοράρει, ανοίγοντας λογαριασμό και για τον ίδιο και την ομάδα του στο πρωτάθλημα για το 1-2. 

Το γκολ του Πορτογάλου έβαλε «φωτιά» στον αγώνα, ήταν αρκετά βοηθητικό για παίκτες και κόσμο ν’ ανέβουν, η ομάδα της Αμμοχώστου μπήξε ξανά στο παιχνίδι, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που βγήκαν φάσεις υπό προϋποθέσεις για απειλή προς την εστία του Λέουβενμπεργκ. 

Στο 65′ ο Λαμ από πλευράς Απόλλωνα έβγαλε απίστευτη άμυνα σταματώντας τον σταμάτησε τον Γούλερι προτού γίνει επικίνδυνος.

Μέχρι το 85’ οι ποδοσφαιριστές του Γκούλα έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος, ο ρυθμός της Ανόρθωσης κόπασε ενώ οι συνεχόμενες αλλαγές από τούς δύο τεχνικούς, χάλασαν το ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο Απόλλωνας πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και το πρώτο διπλό μετά την αρνητική πρεμιέρα που είχε με την ΑΕΚ. Η Ανόρθωση συνεχίζει ν’ αγνοεί τη νίκη μετά τα ματς με Ομόνοια Αρ. και Απόλλωνα.

Οι συνθέσεις:

Ανόρθωση: Ζίβκοβιτς, Μουκαμπί (57’ Γούλερι), Τεσέιρα, Μλάντοβιτς, Κίκο, Κονσεϊσάο, Χρυσοστόμου, Αρτυματάς, Ρόγκουλιτς (83’ Σπόλιαριτς), Παρούτης (73’ Θεοδώρου), Λόπες

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Μπουαγκάρντ (75′ Σπόλιαριτς), Βούρος, Λαμ (75′ Ντε Μάρκο), Μαλεκκίδης, Κολ, Χάμπος (26′ Βεϊσμπέκ), Σελεστίν, Ζμέρχαλ, Σαγκάλ (75′ Μπαραόνα), Μάρκες (80′ Ντορεγκαράι)

Comments
To Top