ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χατ-τρικ ο Μπακενγκά άλλα στο «Χ» με Εθνικό

Ο Μουσά Μπακενγκά πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στον Εθνικό Άχνας με την ομάδα μας να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Δασάκι.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7 με τον Μ. Ηλία, ο οποίος από ασίστ του Καμπρέρα δεν αστόχησε σε τετ α τετ με τον Λεϊούβενμπουρχ, και διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 20’, όταν από γύρισμα του Ντράζιτς ο Νταρίκουα γλίστρησε και ο Καμπρέρα αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν μειώσει στο 36’, όμως η λόμπα του Μάρκες πάνω από τον Παναγή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, ενώ στο 38’ ο Λεϊούβενμπουρχ έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του Καμπρέρα και απέτρεψε το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την είσοδο και του Σαγκάλ, ο Απόλλωνας λειτούργησε καλύτερα και εξαργύρωσε την ανωτερότητά του: από συρτή σέντρα του Γιούρτσεβιτς ο Μπακένγκα με σουτ μείωσε σε 2-1 στο 63’, ενώ στο 69’ από κόρνερ του Αρτεάν ο Κονγκολέζος επιθετικός με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε.

Ο Εθνικός ανέκτησε το προβάδισμα στο 76’ με εντυπωσιακό εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Μ. Ηλία, ωστόσο στο 90+1’ από ακόμη μια ασίστ του Αρτεάν ο Μπακένγκα με πλασέ νίκησε τον Παναγή, έφτασε στο χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ           3-3 (23.4)
Γήπεδο:
 Δασάκι
Σκόρερ: 7’, 76’ Μ. Ηλία, 20’ Καμπρέρα / 63’, 69’, 90+1’ Μπακένγκα
Διαιτητές: Ανδρέας Μ. Αργυρού – Ανδρέας Τουμάζου, Μιχάλης Μεταξάς – Ανδρέας Τεχράνυ
VAR: Κυριάκος Αθανασίου / AVAR: Δημήτρης Κουμή
Κίτρινες: ντε Ιριόντο, Περατικός / Νταρίκουα
ΕΘΝΙΚΟΣ (3-4-2-1): Παναγή – Στυλιανού, Περατικός, Ριστέβσκι – Ιωάννου (75’ Κ. Ηλία), Λίπσκι, ντε Ιριόντο (66’ Σπιρόβσκι), Πεχλιβάνης (75’ Μπάικερ) – Μ. Ηλία (81’ Χριστοφή), Ντράζιτς (81’ Περδίος) – Καμπρέρα.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-4-2): Λεϊούβενμπουρχ – Νταρίκουα, Εκπολό, Σέλβικ (81’ Κολ), Γιούρτσεβιτς – Σπόλιαριτς, Αρτεάν – Παναγιώτου (61’ Σαγκάλ), Μαλεκκίδης – Μάρκες, Μπακένγκα.

Comments
To Top