ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκαναν το καθήκον τους στη Λάρνακα!

Με γκολ του Ντανίλο Σπόλιαριτς, η ομάδα μας έφυγε με το τρίποντο από την Λάρνακα και την έδρα του Οθέλλου.

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο στην αρχή του παιχνιδιού και η ομάδα που απείλησε πρώτη, με τον Γιούρτσεβιτς στο 10’ να κάνει ένα σουτ μετά από σέντρα του Πέρετζ αλλά να στέλνει τη μπάλα αρκετά έξω.

– Advertisement –

Γενικότερα δεν ήταν πολύ καλός ο ρυθμός στον αγώνα, με τον Οθέλλο όμως στην πρώτη του φάση να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ αλλά στο 16’ ο Λέουβενμπεργκ να αποκρούει το πλασέ του Σούτο ο οποίος είχε φύγει απέναντι στον Ολλανδό μετά από κάθετη πάσα του Μπραμπίγια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχαν καλά τελειώματα σε κάποιες τελικές που δημιούργησαν. Στο 38΄ όμως ο Απόλλωνας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σπόλιαριτς ο οποίος από πολύ κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 0-1. Προηγήθηκε πλασέ του Εκπολό το οποίο απόκρουσε ο Παναγιώτου αλλά δεν πρόλαβε να διώξει τη μπάλα η άμυνα του Οθέλλου.

Οι γηπεδούχοι παρά το τέρμα που δέχθηκαν, δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, με τον Σούτο να υποδέχεται τη μπάλα μετά από σέντρα, και μόνος απέναντι στον Λέουβενμπεργκ να κάνει το σουτ αλλά να βγάζει ξανά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Απόλλωνα να έχει το γκολ και τον Οθέλλο δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Σπόλιαριτς έξω από την περιοχή στο 48’ αλλά η μπάλα να φεύγει έξω, όμως ήταν ο Οθέλλος που είχε την πρώτη σπουδαία φάση στην επανάληψη. Στο 55΄ ο  Μπραμπίγια φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, μπήκε στην περιοχή και μόνος απέναντι στον Λέουβενμπεργκ έκανε το πλασέ αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

– Advertisement –

Ο Οθέλλος προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός όμως ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο του αγώνα, έλειπαν όμως οι σπουδαίες φάσεις για τις δύο ομάδες πέραν κάποιων τελειωμάτων που δεν ήταν καλά.

Η επόμενη καλή φάση στο παιχνίδι ήταν για τον Οθέλλο, με τον Σανγκαρέ στο 81΄ να κάνει την κεφαλιά από κοντά μετά από σέντρα του Σταμούλη αλλά ο Λέουβενμπεργκ να αποκρούει ξανά, όπως έκανε και στο 84’ σε σουτ του Χατζηπασχάλη έξω από την περιοχή.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τον Απόλλωνα να φεύγει από τη Λάρνακα με τη νίκη την ώρα που είχε στο μυαλό του τα επερχόμενα παιχνίδια με την Πάφο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ ο Οθέλλος έχασε μία ευκαιρία για να πάρει σημαντικούς βαθμούς στη μάχη που δίνει για παραμονή.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Παναγιώτου, Σταμούλης, Γιάνσεν, Χριστοδούλου (69’ Χατζηπασχάλης), Ανάνγκ, Κορίνους, Κατσιατής (69’ Σανγκαρέ), Μπραμπίγια (80’ Κυριάκου), Ναρντίνι, Πιχ (88’ Μιτσής), Σούτο (79’ Ιωάννου).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Εκπολό, Πειμπέρνς, Γιούρτσεβιτς (63’ Μαλεκκίδης), Σπόλιαριτς, Χάμπος (83’ Ποντικός), Πέρετζ (63’ Αρτεάν), Φιλιώτης (90’ Κοστάκε), Μάρκες, Μπακενγκά (63’ Κρμέντσικ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / Φιλιώτης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –

Comments
To Top