ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Την κυριαρχία τους στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο, συνεχίζουν οι Απόλλων Ladies που κατέκτησαν εδώ και λίγες μέρες ένα ακόμα πρωτάθλημα, το οποίο είναι το 14ο στην ιστορία τους.

Σε 17 αγώνες, η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος μετρά 16 νίκες και μια μόλις ήττα, επιβεβαιώνοντας πως συνεχίζει να αποτελεί τη μεγάλη δύναμη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Από τις παίκτριες που έχουν ουσιαστική συμβολή στην εκπληκτική πορεία, είναι η Μαριλένα Γεωργίου, βασικό στέλεχος της ομάδας, με συμμετοχή σε όλους τους αγώνες σαν βασική τις πλείστες φορές, έχοντας πετύχει και δύο γκολ.

Η Μαριλένα μίλησε στο PROTATHLIMA για τη φετινή επιτυχία, τους στόχους για το μέλλον και για τη δική της παρουσία.

-Μαριλένα, που στηρίχτηκε η φετινή επιτυχία των Απόλλων Ladies;

«Η φετινή επιτυχία θεωρώ ότι στηρίχτηκε στα ίδια δεδομένα που στηρίζεται η ομάδα μας κάθε χρονιά. Η ομάδα εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί έχει το μέταλλο και τον αέρα του πρωταθλητή, οι απαιτήσεις είναι πολλές, οι προπονήσεις έχουν πάντα ένταση έτσι και οι παίχτριες πρέπει να ακολουθούν χωρίς να επαναπαύονται ποτέ. Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα σαν ομάδα και σε συνδυασμό με την σωστή δουλειά και την βοήθεια του τιμ και της διοίκησης οι επιτυχίες είναι δεδομένες».

-Είστε μια ομάδα που κυριαρχεί στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Πέραν από το ποδοσφαιρικό επίπεδο, σε ποιους άλλους τομείς διαφέρετε από τις άλλες ομάδες;

«Θεωρώ ότι οι Απόλλων Ladies υπερτερούν σε όλους τους τομείς από τις άλλες ομάδες. Υπάρχει προγραμματισμός, υπάρχει το σωστό staff, πάντα έχουμε κοντά μας κάποιον από την ομάδα που θα μας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαζόμαστε».

-Μια ομάδα που κατέκτησε τα πάντα στο γυναίκειο ποδόσφαιρο στην Κύπρο, ποια κίνητρα έχει να κυνηγά κάθε χρονιά πρωταγωνιστικούς στόχους

«Τα κίνητρα πλέον είναι αποκλειστικά στο κομμάτι της Ευρώπης, όπου θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

-Ποιες φιλοδοξίες έχετε για τη συμμετοχή σας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου;

«Θα δουλέψουμε σκληρά για να καταφέρουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα όπως σας είπα πριν που δεν πέτυχαμε τις προηγούμενες χρονιές».

-Πως αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι δεν έχετε μεγάλο ανταγωνισμό στις εγχώριες διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να κυριαρχείτε μεν, αλλά αυτό πιθανόν να φέρνει και αρνητικές συνέπειες γενικότερα στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

«Εμείς όποιος και να είναι ο αντίπαλος πάντα παίζουμε για την νίκη και θέλουμε να βγάζουμε ωραία εικόνα και να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Το ότι δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο δεν είναι κάτι που περνά από το χέρι των παικτριών θεωρώ ότι παραγκωνίζεται αρκετά και χρειάζεται αρκετή στήριξη για να μπορέσουν οι ομάδες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Υπάρχουν οι αρμόδιοι που πρέπει να ασχοληθούν με αυτό».

Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, πως αξιολογείς την προσπάθεια που καταβάλλεται στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

«Η προσπάθεια από τις κοπέλες είναι τεράστια αφού οι περισσότερες από εμάς αφήνουμε τις δουλειές μας για να παίξουμε για το εθνόσημο. Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη στήριξη απλά χρειάζεται χρόνος και σίγουρα όλα στο μέλλον θα βελτιωθούν σε όλους τους τομείς».

Σε ικανοποιεί η δική σου παρουσία σε άλλη μια πετυχημένη χρονιά της ομάδας σου;

«Στη φετινή σεζόν νιώθω ικανοποιημένη από την απόδοση μου γενικότερα θεωρώ ότι έχω ακόμη περισσότερα να δώσω και πολλά περιθώρια βελτίωσης όμως καλύτερα ας με κρίνουν οι προπονητές μου σε αυτό το κομμάτι . Εγώ δεν έχω παρά μόνο να συνεχίζω την σκληρή δουλειά».

-Πως καταφέρνεις να συνδυάζεις το ποδόσφαιρο σε μια ομάδα μόνιμα πρωταγωνίστρια, με την επαγγελματική σου δραστηριότητα;

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, η κούραση είναι αρκετή αλλά όταν αγαπάς κάτι θυσιάζεις τα πάντα».

Που θα ήθελες να αφιερώσεις τη φετινή επιτυχία;

«Την φετινή επιτυχία σαν Μαριλένα θα ήθελα να την αφιερώσω σε όλους όσους είναι δίπλα μου και με στήριξαν και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έφτανα μέχρι εδώ. Στους ανθρώπους μου  και στους προπονητές που ο καθένας με το δικό του τρόπο μου πρόσφεραν ο καθένας με το δικό του τρόπο και μου έδωσαν την ώθηση να συνεχίζω αυτό που κάνω με ζήλο και να παίζω για την φανέλα του Απόλλωνα που για μένα είναι κάτι το μοναδικό».

Comments
To Top