ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική ήττα σε έναν αγώνα γιορτή

Η ομάδα μας ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ Αθηνών, σε ένα αγώνα γιορτή, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια ιστορίας.

Η ΑΕΚ με καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο επικράτησε στην Λεμεσό με 0-1 του Απόλλωνα στο επετειακό φιλικό για τα 70 χρόνια απο την ίδρυση της κυπριακής ομάδας. Σκόρερ στο 9′ ο Φαν Βέερτ, αρκετές δοκιμές από τον Ματίας Αλμέιδα.


H AEK μπήκε δυνατά στο ματς. Απείλησε στο 8′ σε δύο χρόνους με τους Λιούμπιτσιτς και Φαν Βέερτ, αλλά το 0-1 δεν ήρθε. Ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται αυτό ήταν το προμήνυμα γι’ αυτό που θα ακολουθούσε, με την Ένωση σε «φάση-καρμπόν» να παίρνει το προβάδισμα.

Στο 9′, λοιπόν, η ΑΕΚ είδε τον Λιούμπιτσιτς να σεντράρει από αριστερά και με τον Φαν Βέερτ με μία επαφή και ένα ωραίο πλασέ να κάνει το 0-1. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 12′ είχαν καλή στιγμή για το 2ο γκολ με τον Αραούχο.Μετά το 15λεπτο ο Απόλλων ισορρόπησε και προσπάθησε να βρει απάντηση. Στο 21′ ο Κρμέντσικ δεν τα κατάφερε κόντρα στον Μουκουντί, ενώ στο 23′ ο Μπακένγκα σκόραρε, αλλά ήταν οφσάιντ στο γύρισμα του Αρτεάν με αποτέλεσμα το 1-1 να μην μετρήσει. Το 0-1 παρέμενε με την ΑΕΚ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 29′ για το 2ο γκολ. Πισάρο και Αραούχο συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Αργεντινός βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε με τον Λέουβενμπεργκ να διώχνει με το πόδι.Το σκηνικό στο ματς δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ έλεγχε τον ρυθμό, είχε την κατοχή και τις τελικές απέναντι σε έναν Απόλλωνα που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να δημιουργήσει και να απειλήσει. Έτσι το 0-1 παρέμεινε έως την λήξη του ημιχρόνου με την αριθμητική απεικόνιση να λέει όλη την αλήθεια, καθώς η ΑΕΚ είχε 6-1 τελικές, 65%-35% κατοχή και ένα κόρνερ.

Στην έναρξη του β’ μέρους ο Αλμέιδα έβγαλε τον Λιούμπιτσιτς και έβαλε τον Ζίνι με τον Πισάρο να πηγαίνει στον άξονα. Το 0-1 παρέμενε με την ΑΕΚ να ελέγχει τον ρυθμό, τον Απόλλωνα να μην απειλεί.

Στο 65′ ο Αλμέιδα προχώρησε σε 4 αλλαγές με το παράδοξο αυτών να εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο Άμπραμπατ που μπήκε στο ματς αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και τον Χατζσαφί να παίζει στον άξονα. Συγκεκριμένα, ο Μαροκινός μπήκε μαζί με τους Πόνσε, Τσούμπερ και Πήλιο και ενώ από το γήπεδο αποχώρησαν οι Πισάρο, Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ και Αραούχο. 

Όπως ήταν λογικό ο ρυθμός του ματς έπεσε με την ΑΕΚ, ωστόσο, να συνεχίζει να είναι αυτή που έλεγχε το τέμπο και έψαχνε το 2ο γκολ δείχνοντας ξεκάθαρα πως θέλει να νικά ακόμη και στα φιλικά. Έτσι στο 76′ απείλησε με ωραία κίνηση και πλασέ του Πόνσε μέσα από την μεγάλη περιοχή. 

Το σκορ έμενε ως είχε με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει το ματς με νίκη και να επιδεικνύει πόσο σοβαρή είναι επί ημερών Αλμέιδα ακόμη και στα επετειακά φιλικά όπου δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να σκεφτεί πώς μπορεί να είναι χαλαρή και να ηττηθεί.

Απόλλων Λεμεσού: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σιέλβικ (74′ λ.τρ. Πέρετζ), Εκπολό, Σάντος (72′ Κοστάκε), Κολ, Γιούρτσεβιτς, Αρτεάν, Κρμέντσικ, Βαλμπουενά (72′ Πέιμπερς), Μπακενγκά (72 Άδωνης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (65′ Πήλιος), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί (88′ Ραντόνια), Γιόνσον, Φερνάντες (57′ Ελίασον), Λιούμπισιτς (46′ Ζίνι), Πισάρο (65′ Άμραμπατ), Αραούχο (65′ Τσούμπερ), Φαν Βέερτ (65′ Πόνσε).

Comments
To Top