ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ – Ζωντανός για Ευρώπη ο Απόλλωνας

Στα ημιτελικά του κυπέλλου η ομάδα μας μετά την νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 2-1 στο «Αλφαμέγα». Σάντος και Μάρκες οι σκόρερ που ανέτρεψαν το 0-1 της ΑΕΚ.

Ο αγώνας:

«Ανοικτό» παιχνίδι από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αρχικά για την ΑΕΚ στο 4΄, όταν το σουτ Τόνγκια απέκρουσε ο Λέουβενμπεργκ, κι ακολούθως για τον Απόλλωνα στο 6΄, όταν μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, ο Μάρκες έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα έξω.

Στην τρίτη φάση στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Έγινε η σέντρα από το Φαράζ από δεξιά, ο Σολ κατέβασε την μπάλα με κεφαλιά και ο Γκάμα με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για την ομάδα της Λάρνακας μόλις στο 8΄.

Στη συνέχεια ο γηπεδούχος πίεσε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 22΄. Έγινε η εκτέλεση κόρνερ από το Βαλμπουενά από αριστερά, ο Εκπολό δεν κατάφερε από κοντά να… νικήσει τον Πίριτς, με την μπάλα να φτάνει στον Μπρούνο Σάντος, που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας της Λάρνακας.

Ακολούθως, καταγράφηκαν ακόμα τρεις καλές φάσεις μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Στο 32΄ μετά από σέντρα σουτ του Φαράζ από δεξιά, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι του Λέουβενμπεργκ και μετά… έφυγε έξω, στο 37΄ το σουτ του Τόνγκια… έφυγε επίσης έξω, ενώ στο 39΄ μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Μάρκες, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πίριτς.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη καταγράφηκε στο 52΄, όταν μετά από σουτ του Νταρίκουα μέσα από την περιοχή η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πίριτς, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μαλεκκίδη στο 54΄.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 58΄, όταν το σουτ του Τόμοβιτς από το ύψος της περιοχής… έφυγε έξω, ενώ στη συνέχεια και σ’ ένα δίλεπτο έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Αρχικά, στο 62΄, όταν ο Κάσας έκανε την κεφαλιά, με τον Λέουβενμπεργκ να αποκρούει και τον Νταρίκουα να απομακρύνει προ της γραμμής, κι ακολούθως στο 63΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέδες από δεξιά ο Μιλίτσεβιτς έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λέουβενμπεργκ.

Στο 67΄ ήταν η σειρά του Απόλλωνα για να… απειλήσει, όταν βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Μπακένγκα να κάνει το σουτ και τον Πίριτς να διώχνει.

Στο 78΄ και στην επόμενη φάση που δημιούργησε η ομάδα του Ματσίν ήταν πιο εύστοχη κι έκανε την ολική ανατροπή. Ο Μπακένγκα βρήκε από δεξιά τον Μάρκες, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1 για την ομάδα της Λεμεσού.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού η ΑΕΚ πέταξε… στα σκουπίδια τη μεγαλύτερή της ευκαιρία για να ισοφαρίσει τον αγώνα στο 90+2΄. Συγκεκριμένα, ο Σάντος έφυγε ταχύτατα από αριστερά, βγήκε απέναντι από τον Λέουβενμπεργκ, όμως πλάσαρε έξω.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σιέλβικ, Νταρίκουα, Σάντος (60΄ Σαγάλ), Μαλεκκίδης, Κυριάκου, Κολ (87′  Σπόλιαριτς), Βαλμπουενά, Κρμέντσικ (60΄ Μπακένγκα), Μάρκες.

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Άδωνη, Πεμπερνές, Σαγάλ, Ποντικός, Σπόλιαριτς, Γιούρτσεβιτς, Κοστάκε, Παναγιώτου, Μπακένγκα.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ (46΄ Τόμοβιτς), Κάσας (81΄ Σάντος), Λέδες, Γκάμα (64΄ Πονς), Ντίμερς (81΄ Τρισκόφσκι), Φαράζ, Τόνγκια, Σολ (64΄ Λόπες).

Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Τρισκόφσκι, Λόπες, Γκαρσία, Πονς, Καπτούμ, Σάντος, Ενρίκες, Ναούμ, Μάμας.

Κίτρινες Κάρτες: Κολ / Κάσας.

Comments
To Top