ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεράστιo ΔΙΠΛΟ στην έδρα της ΑΕΚ!

Με τα γκολ των Βαλμουενά και Μπαγκεγκά η ομάδας πέρασε νικηφόρα από την έδρα της ΑΕΚ, έφτασε τους 37 βαθμούς και είναι στο -4 από την Ανόρθωση (με αγώνα λιγότερο) και την εξάδα, ομάδα που φιλοξενούμε την επόμενη αγωνιστική.

Ο αγώνας:

Το ξεκίνημα του αγώνα για τον Απόλλωνα ήταν ονειρικό καθώς μόλις στο 2’, ο Βαλμπουενά με ακόμα μία εκτέλεση φάουλ πέτυχε τέρμα για να ανοίξει το σκορ για τη Λεμεσιανή ομάδα.

Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να αντιδράσει και της έλειπε η μεγάλη ευκαιρία, με την πρώτη της σπουδαία φάση να έρχεται στο 19’ με κοντινή κεφαλιά του Γκαρσία αλλά να βγάζει σωτήρια ο Λέουβενμπεργκ.

Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 30’ με εκτέλεση πέναλτι του Φραν Σολ. Το πέναλτι δόθηκε μετά από εξέταση του VAR για χέρι του Νταρίκουα μετά από σέντρα του Σάντσες.

Όμως ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που κατάφερε να αντιδράσει καλύτερα μετά το γκολ της ΑΕΚ, καθώς ο Μπακένγκα στο 40’ υποδέχθηκε την πάσα του Σάντος και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2 για τους φιλοξενουμένους, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να βάλει περισσότερη πίεση στην άμυνα του Απόλλωνα με τον Τόνγκια στο 51’ να έχει ένα καλό σουτ αλλά να πέφτει και να βγάζει ο Λέουβενμπεργκ.

Από εκεί και πέρα έλειπαν οι μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες με κάποια σουτ που έγιναν να μην είναι επικίνδυνα για τις αντίπαλες εστίες.

Σε ένα δίλεπτο όμως ο Απόλλωνας έχασε δύο τεράστιες φάσεις για ένα τρίτο τέρμα. Το σουτ του Φιλιώτη στο 77’ πέρασε μόλις έξω με τη μπάλα να έχει κοντράρει σε αμυνόμενο και στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Κρμέντσικ βρήκε το δοκάρι!

ΑΕΚ: Πίριτς, Σάντσες (46’ Ντιουνκού), Μιλίτσεβιτς (79’ Φαράζ, Ρομπέρζ, Γκαρθία, Λέδες, Ντίμερς, Γκιούρτσο (46’ Σάντος), Τόνγκια (87’ Πονς), Σολ, Λόπες (66’ Τσισκόφσκι).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σάντος (86’ Άδωνη), Μαλεκκίδης, Αρτεάν, Χάμπος (72’ Σπόλιαριτς), Πέρετζ, Βαλμπουενά (86’ Ποντικός), Σαγκάλ (71’ Κρμέντσικ), Μπακένγκα (64’ Φιλιώτης), Μάρκες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λέδες, Μιλίτσεβιτς, Ντίμερς / Βαλμπουενά, Μάρκες, Πέρετζ, Σαγκάλ

Comments
To Top