ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ηρωική εμφάνιση Δημητρίου αλλά δεν αρκούσε…

Αν και κρατούσε την νίκη μέχρι τα τελευταία λεπτά, η ομάδα μας έμεινε στο 1-1 στην Πάφο και η υπόθεση εξάδα παραμένει δύσκολη. Ηρωική εμφανίση από τον Δημήτρη Δημητρίου που έπιασε πέναλτι του Τάνγκοβιτς στο 0-1.

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε και το τέρμα του με τον Μάρκες στο 28’.

Advertisement

Καλύτερη η Πάφος στην επανάληψη, είχε κάποιες καλές φάσεις, έχασε πέναλτι στο 89’ αλλά στην εξέλιξη της φάσης πέτυχαν το τέρμα της ισοφάρισης.

Το παιχνίδι

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ρυθμός δεν ήταν πολύ καλός με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεχτικές και να βλέπουμε ένα παιχνίδι περισσότερο κέντρου.

Ενδεικτικό το ότι στα πρώτα 23 λεπτά του παιχνιδιού δεν είχαμε κάποια τελική από τις δύο ομάδες!

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 23’ με ωραίο σουτ του Πέρετζ εκτός περιοχής, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Ίβουσιτς, ενώ στο ίδιο λεπτό ένα μακρινό σουτ του Μάρκες χτύπησε σε αντίπαλο και πέρασε έξω. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μάρκες δοκίμασε ξανά το σουτ από το ύψος της περιοχής όμως ήταν πολύ άστοχο.

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που είχε τα ηνία στο παιχνίδι με στο 28’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Εκπολό με μία εξαιρετική μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Μάρκες απέναντι στον Ίβουσιτς, με τον Πορτογάλο με λόμπα να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενουμένους.

Η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις φάσεις για ένα τέρμα. Ένα μακρινό σουτ του Ντράγκομιρ στο 33΄ ήταν πολύ άστοχο ενώ επόμενη φάση για τον Απόλλωνα ήρθε στο 45’ με ένα διαγώνιο σουτ του Μαλεκκίδη έξω από την περιοχή με τον Ίβουσιτς να πέφτει και να μπλοκάρει.

Η καλύτερη φάση για την Πάφο στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζάιρο από το ύψος της περιοχής να κάνει το δυνατό σουτ, αλλά τον Δημητρίου να αποκρούει και να κρατάει το 0-1 για την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια φάση για τον Απόλλωνα, μόλις στο 46’. Ο Μάρκες γύρισε τη μπάλα στον Μπακενγκά με φοβερό τακουνάκι, αυτός απέναντι στον Ίβουσιτς έκανε το πλασέ όμως δεν βρήκε τη μπάλα σωστά η οποία κατέληξε στον Κροάτη τερματοφύλακα της Πάφου.

Στο 51’ η Πάφος είχε την πρώτη της φάση στην επανάληψη με τον Βαλακάρι από τα αριστερά να κάνει το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή και τον Ντράγκομιρ από πλεονεκτική θέση να κάνει το πλασέ αλλά να στέλνει τη μπάλα έξω.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ήταν το εκπληκτικό διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ του Τάνκοβιτς από το ύψος της περιοχής, με τον Δημητρίου να «απογειώνεται» και με φοβερή απόκρουση να κρατάει το 0-1 για τον Απόλλωνα.

Ο Ντράγκομιρ δοκίμασε ξανά το πόδι του στο 66’ όμως το διαγώνιο σουτ που δοκίμασε από το ύψος της περιοχής ήταν πιο αδύνατο από όσο θα ήθελε με τον Δημητρίου να πέφτει και να μπλοκάρει. Ο ίδιος παίκτης στο 69’ δοκίμασε ένα πολύ μακρινό σουτ όμως η μπάλα πήγε απευθείας στα χέρια του Δημητρίου.

Στο 72΄ η κεφαλιά του Κβίντα μετά από σέντρα του Μπρούνο από τα αριστερά, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 75’ ο Τουμάσι δοκίμασε το πολύ μακρινό σουτ αλλά κατέληξε και αυτό στην αγκαλιά του Δημητρίου.

Ο Απόλλωνας πέραν της φάσης στην αρχή της επανάληψης δεν μπορούσε να βγει σωστά στην επίθεση με τους παίκτες της Λεμεσιανής ομάδας να δίνουν μεγάλη βάση στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Στο 83’ είχαμε την ωραία ατομική ενέργεια του Τάνκοβιτς στην περιοχή, έκανε και το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δημητρίου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαλεκκίδης με ένα πολύ απρόσεκτο τάκλιν στον Τουμάσι, έστειλε τον Τάνκοβιτς στα 11 βήματα απέναντι από τον Δημητρίου ο οποίος στο 89’ εκτέλεσε αλλά ο Δημητρίου με φοβερή απόκρουση έστειλε τη μπάλα κόρνερ!

Όμως η Παφίτικη ομάδα στο ίδιο λεπτό και στην εξέλιξη της φάσης πέτυχε με κοντινή κεφαλιά του Ρους το γκολ της ισοφάρισης με τα τελευταία λεπτά να είναι δραματικά.

Στο 90’+4 ο Τουμάσι από κοντά δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε έξω ενώ στο ίδιο λεπτό ο Σαγκάλ έκανε το διαγώνιο πλασέ αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ έξω.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαι, Ντράγκομιρ, Ναμ (68’ Πέπε), Βαλακάρι (68’ Τουμάσι), Τάνκοβιτς, Μπρούνο (78’ Αμπντουσαλάμοφ), Ζάιρο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Δημητρίου, Νταρίκουα, Εκπολό, Σιέλβικ (11’ Πειμπέρνς), Μαλεκκίδης, Γιούρτσεβιτς (46’ Χάμπος), Αρτεάν, Κολ, Πέρετζ (64’ Βαλμπουενά), Μάρκες (84’ Φιλιώτης), Μπακενγκά (64’ Σαγκάλ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρους, Κβίντα / Εκπολό, Μάρκες

Comments
To Top