ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πόλη είναι «γαλάζια» – Σημαντική νίκη με 3αρα κόντρα στην ΑΕΛ

Η ομάδα μας νίκησε την ΑΕΛ με 1-3 στο «Αλφαμέγα» και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη. Μαλεκκίδης, Μάρκες και Βαλμπουενά τα γκολ.

Ο Απόλλωνας μπήκε… αφηνιασμένος στο ντέρμπι, για ένα τρίλεπτο δεν άφησε την ΑΕΛ να περάσει τη σέντρα και στο 11’ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μαλεκκίδη έπειτα από σέντρα του Νταρίκβα.

Η ΑΕΛ, ακολούθως, επιχείρησε να αντιδράσει, κράτησε περισσότερο την μπάλα, πίεσε, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση της ήλθε στο 43’ με κεφαλιά του Μακρή στο δοκάρι έπειτα από κόρνερ του Μεντόσα.

Το 1-1 ήλθε στην επόμενη φάση έπειτα από στρώσιμο του Γερολέμου στον επερχόμενο και αμαρκάριστο Φραντζή, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Λεϊούβενμπουρχ (44’)!

Η τελευταία λέξη στο πρώτο μέρος, ωστόσο, ανήκε στον Μάρκες, ο οποίος μετά από γύρισμα του Βαλμπουενά έπιασε συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής και πέτυχε το 1-2 στο 45+2’!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Απόλλωνας επεφύλασσε νέο… χουνέρι στην αιώνια αντίπαλό του στα πρώτα λεπτά μετά την ανάπαυλα: από πάσα του Μάρκες από το χώρο του κέντρου ο Βαλμπουενά πλησίασε την περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε και με δεξί σουτ νίκησε και αυτόν τον Ολιβέιρα (48’).

Το ψυχολογικό νοκ άουτ της ΑΕΛ είχε ολοκληρωθεί και ό,τι ακολούθησε -παρά τις αλλαγές του Κόσκελα- απλά πιστοποίησε ότι το game over στο λεμεσιανό ντέρμπι είχε έλθει από πολύ νωρίς.

ΑΠΟΛΛΩΝ (4-4-2): Λεϊούβενμπουρχ – Νταρίκβα, Εκπολό, Σκέλβικ, Μαλεκκίδης – Τέκιε, Κυριάκου (83’ Ποντικός) – Κοστάκε, Βαλμπουενά (91′ Βάργκα) – Μάρκες (91′ Άδωνη), Κρμέντσικ (77’ Πέρετζ).

Comments
To Top