ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λύγισε στο τέλος ο ΘΡΥΛΟΣ και ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ

Η ομάδα μας αν και προηγήθηκε με 2-0 στο Α’ ημίχρονο με τους Κολ και Εκπολό, είδε το ΑΠΟΕΛ να σκοράρει δύο φορές στην επανάληψη για το τελικό 2-2.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ως ένα κλασικό ντέρμπι αφού μέχρι και την ώρα που ο Απόλλωνας πήρε κεφάλι στο σκορ, μέσα στον αγωνιστικό χώρο επικρατούσε η δύναμη και το πάθος. Οι δυο ομάδες έκαναν σεμινάριο αλληλοεξουδετέρωσης, μέχρι που ήρθε το λάθος του Βιντ Μπέλετς, με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να το εκμεταλλεύονται πλήρως. Ο Εντονγκαλά έκανε το γύρισμα προς τα πίσω με τον κήπερ του ΑΠΟΕΛ να απομακρύνει την μπάλα και να την στέλνει πάνω στον Κρμέντσικ. Η μπάλα κύλησε προς την εστία με τον Ίσρα Κολ, να σκοράρει προ κενής εστίας. Ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ που πήρε με το τέρμα και λίγα λεπτά αργότερα σκόραρε και δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα ο Βαλμπουενά, εκτέλεσε συστημένα το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του στο κεφάλι του Εκπολό, με τον αμυντικό του Απόλλωνα να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του ΑΠΟΕΛ για δεύτερη φορά. 

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «γαλαζοκίτρινους». Οι αλλαγές του Σα Πίντο και του συνεργάτη του, βοήθησαν πολύ την ομάδα και φάνηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Στο 47’ του αγώνα, ο Εντονγκαλά έκανε το γέμισμα στη περιοχή με τον Μαρκίνιος να πλασάρει από κοντά και να μειώνει για τον ΑΠΟΕΛ. Οι πολλές καθυστερήσεις αλλά και τα φάουλ δεν βοήθησαν το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό με τον ΑΠΟΕΛ ωστόσο να σκοράρει το τέρμα της λύτρωσης στο 95 λεπτό. Ο Εφραίμ, εκτέλεσε στο δεύτερο δοκάρι το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του με τον Ντβάλι να πιάνει την κεφαλιά-ασίστ, με τον Κβιλιτάια να σκοράρει από κοντά με δυνατή κεφαλιά και να δίνει τον βαθμό στην ομάδα του. 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σέλβικ, Κρμέντσικ (Κοστάκε 86’), Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς (Πέρετζ 45’), Χάμπος, Βαλμπουενά (Κοστάκε 84’) , Φιλιώτης, Μάρκες (Νταρίκουα 81’), Κολ (Αμπντουραχίμι 70’).

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Άδωνη, Τέκιε, Πέρετζ, Αμπντουραχίμι, Ποντικός, Νταρίκουα, Κοστάκε, Βάργκα. 

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καραμανώλης (Σατσιάς 45’) , Ντβάλι, Κβιλιτάια, Τσεμπάκ, Σούσιτς, Πολυκάρπου (Ζέφτε 45’), Μαρκίνιος (Εφραίμ 88’), Σαρφό (Γαβριήλ 78’), Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά (Δώνης 64’).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Ζέφτε, Εφραίμ, Αμπντουλαχί, Γουίλσον, Σατσιάς, Καττιρτζής, Γαβριήλ, Βρόντης, Δώνης.

Comments
To Top