ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλός Βαλμπουενά και επιτέλους… νίκη

Νίκη μετά από ενάμιση μήνα για την ομάδα μας με τον Βαλμπουενά να σκοράρεις δύο φορές κόντρα στον Οθέλλο και τον Αμπντουραχίμι να διαμορφώνει το τελικό 0-3.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το ρυθμό να μην είναι πολύ καλός και να λείπουν οι πολύ μεγάλες φάσεις από τις δύο ομάδες.

Κάποιες τελικές που είχαν οι δύο ομάδες δεν ήταν απειλητικές προς τις αντίπαλες εστίες, όπως για παράδειγμα στο πρώτο λεπτό μία κεφαλιά του Τέκιε που κατέληξε απευθείας στον Ταουντούλ και ένα μακρινό σουτ του Χάμπου στο 8΄ που πέρασε έξω.

Πρώτη φάση για τον Οθέλλο στο 10’ όπου μετά από ωραία σέντρα του Ουεσλάτι, ο Σανγκαρέ από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα με το κεφάλι, η οποία πήρε ύψος και κατέληξε στον Λέουβενμπεργκ.

Το παιχνίδι δεν είχε πολύ καλό ρυθμό, με μία κεφαλιά του Γιάνσεν στο 15’ αλλά η μπάλα πολύ έξω όπως επίσης και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στο 19’. Παρόμοια κατάληξη και μία προβολή του Ναρντίνι στο 29’ με τη μπάλα απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια.

Από το μισάωρο και μετά όμως ο Απόλλωνας κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγινε πολύ πιο απειλητικός.

Στο 32’ ο Φιλιώτης δοκίμασε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ, με τον Ταουντούλ να αποκρούει, ενώ στο 35’ ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Κρμέντσικ να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 36’ μία σέντρα-σουτ του Βαλμπουενά είχε πορεία προς τα δίχτυα με τον Ταουντούλ να βγάζει τελευταία στιγμή σε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Εκπολό έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 37΄όμως ήρθε το ζητούμενο για τη Λεμεσιανή ομάδα με τον Βαλμπουενά. Ήταν η μπαλιά του Πέρετζ από τα δεξιά στον Γάλλο, έκανε τη ντρίμπλα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενουμένους, ένα γκολ που δικαιούνταν με την εμφάνισή τους νωρίτερα.

Ο Οθέλλος στην πρώτη του φάση μετά το τέρμα που δέχθηκε έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Λέουβενμπεργκ στο 43’ απόκρουσε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ του Ανάνγκ μέσα από την περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα, με τον Ταουντούλ να βγάζει το διαγώνιο σουτ του Ταουντούλ μέσα από την περιοχή, φάση η οποία ήταν και η τελευταία αξιόλογη για το πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Απόλλωνα καθώς μόλις στο 48’ η Λεμεσιανή ομάδα κέρδισε πέναλτι για παράβαση του Ποπέσκου στον Ποντικό. Πέναλτι το οποίο δύο λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά μετέτρεψε σε γκολ, διπλασιάζοντας και τα δικά του τέρματα στον αγώνα.

Στο 53’  ο Κρμέντσικ υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή, γύρισε και έκανε το σουτ αλλά απόκρουσε ο Ταουντούλ, ενώ στο 61’ ένα ωραίο μακρινό διαγώνιο σουτ του Φιλιώτη έφυγε λίγο έξω.

Ο Οθέλλος σταδιακά κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 69΄ απείλησε με ένα τέρμα με μακρινό σουτ του Ουεσλάτι που πέρασε έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κυριάκου μόνος απέναντι στον Λέουβενμπεργκ μετά από παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, δεν βρήκε τη μπάλα!

Kαι εκεί που ο Οθέλλος κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, ήρθε το τεράστιο λάθος του Ταουντούλ στο 76’ να τελειώσει το παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας του Οθέλλου πάσαρε στον Αμπντουραχίμι ενώ γύρω του δεν υπήρχε κανένας παίκτης των γηπεδούχων και ο τελευταίος με εύστοχο πλασέ έκανε το 0-3 για τη Λεμεσιανή ομάδα.

Στο 78’ ο Ουεσλάτι έκανε την μπαλιά από τα δεξιά, ο Ανάνγκ απευθείας το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια, έλειπαν οι αξιόλογες φάσεις με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη μετά από πέντε παιχνίδια χωρίς τρίποντο.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Ταουντούλ, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι (83’ Μπραμπίγια), Κυριάκου, Ράμος (71’ Γκαρθία), Σανγκαρέ (62’ Σούτο), Καστάνας, Ανάνγκ, Ουεσλάτι (83’ Ιωάννου), Ποπέσκου (71’ Χριστοδούλου).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Λέουβενμπεργκ, Φιλιώτης, Εκπολό, Πεϊμπέρνς (79’ Μαλεκκίδης), Γιούρσεβιτς, Τέκιε, X. Kυριάκου, Πέρετζ (64’ Σπόλιαριτς), Ποντικός (64’ Σαγάλ), Βαλμπουενά (73’ Αμπντουραχίμι), Κρμέντσικ (73’ Μάρκες).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ναρντίνι, Ποπέσκου, Σούτο / Γιούρσεβιτς, Λέουβενμπεργκ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Piccinini Marco
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Comments
To Top