ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΙΡΖΗΣ: «Οι πωλήσεις Πίττα-Γιοβάνοβιτς δεν έγιναν για το έλλειμμα»

Διαβάστε πώς απάντησε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης στις ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νέου προπονητή Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το ότι πολλοί θεωρούν ότι έκανε πάρα πολλά λάθη και επαναλαμβάνονται: «Οποιοσδήποτε άνθρωπος όταν δεν προσπαθεί και δεν δουλεύει πολύ δεν κάνει λάθη. Και στην ιστορία του Απόλλωνα είμαι ο μακροβιότερος, αλίμονο στα 11 προς 12 χρόνια να μην έκανα λάθη. Πάντα προσπαθούμε σαν διοίκηση να κάνουμε ό,τι μπορούμε, κάποτε βγαίνουν κάποτε όχι, μακάρι με τα πολλά λάθη μας να είχαμε την πορεία που είχαμε που ήταν η καλύτερη της ιστορίας μας. Το θεωρώ παράλογο σε τόσα χρόνια να μην κάναμε λάθη. Τώρα αν επαναλαμβάνονται θα το κρίνει ο χρόνος».

Για το ότι έδιωξε προπονητή που ήταν πετυχημένος σε μισή σεζόν επειδή απέτυχε σε δύο παιχνίδια: «Δεν είναι εύκολο να διώξεις έναν προπονητή που έφερε το πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια. Θεωρήσαμε πέρσι, επειδή κάποια πράγματα άλλαξαν στη διάρκεια της σεζόν, αυτά τα πράγματα θα τα διατηρούσε και δυστυχώς έκανε τα ίδια λάθη που έκανε νωρίτερα. Τώρα, φέτος, ο Μπογκντάν και τον ευχαριστώ, δεν ήταν εύκολη μέρα, τα παιδιά δεν ήταν απλώς προπονητές αλλά θρύλοι του Απόλλωνα, αγαπούν την ομάδα και δεν ήταν εύκολη απόφαση. Έκανε φανταστική δουλειά πέρσι το τελευταίο τρίμηνο απλώς αυτό που φαινόταν, πρώτα είναι τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις, οι εμφανίσεις τόσο στα φιλικά όσο και στα επίσημα δεν ήταν αναμενόμενες, αυτό που πιστεύαμε, δεν βλέπαμε προοπτική σε αυτή την ομάδα όπως έπαιζε. Ήταν χρονιά φέτος που είχαμε πάρα πολύ χρόνο για να γίνουν όσα φιλικά να μονταριστεί η ομάδα, θεωρούσαμε ότι θα ήμασταν σε πολύ πιο καλή κατάσταση. Δεν περιμέναμε από το πρώτο παιχνίδι με πολλούς νέους παίχτες θα έπαιζε φανταζί ποδόσφαιρο αλλά αυτό που είδαμε δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Και λόγω του ότι υπήρχε ο χρόνος, θεωρούμε πως η ομάδα θα έπρεπε να είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Για καθυστέρηση στις μεταγραφές:«Πριν δύο χρόνια ξεκινήσαμε περίπου το ίδιο και πήραμε το πρωτάθλημα με πολλούς νέους παίχτες. Φέτος ο προγραμματισμός δεν καθυστέρησε, καμία ομάδα στον κόσμο δεν ξεκινά τον Ιούνιο με ρόστερ 100% συμπληρωμένο. Το πλάνο που θέσαμε είναι ότι θα έχουμε στην προετοιμασία τον βασικό κορμό έτοιμο κι έτσι έγινε με εξαίρεση τους τρεις τελευταίους, οι άλλοι ήταν στη Σλοβακία. Πολλές φορές όσο περνά ο καιρός και κοντεύει η λήξη της μεταγραφικής περιόδου υπάρχουν παίχτες που αρχικά δεν έδιναν σημασία να έρθουν Κύπρο, αλλάζουν τα πράγματα. Συμπληρώθηκε το παζλ προχθές αλλά αυτό δεν είναι θέμα Απόλλωνα, καμία ομάδα δεν συμπληρώνει το παζλ 100% από τον Ιούνιο».

Αν η ανανέωση Αντόνε είχε γίνει για συναισθηματικούς λόγους: «Όχι καθόλου συναισθηματικά. Το λιγότερο που δικαιούνταν ένας προπονητής που κέρδισε εννέα από τα 13 παιχνίδια, το κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να προπονεί την ομάδα στη συνέχεια. Το καλοκαίρι δεν έγιναν αυτά που περιμέναμε. Πολύ ξεκάθαρα».

Για το αν οι τελευταίες μεταγραφές που έγιναν δίνουν άλλοθι στον Αντόνε πως δεν είχε πλήρες ρόστερ: «Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα άλλοθι, ο καθένας όπως το βλέπει. Θεωρούσαμε ότι είτε με μία είτε με δύο απουσίες, πάντα δεν μπορείς να έχεις όλο το ρόστερ, αυτό που ήταν σημαντικό ήταν να βλέπαμε καλύτερες εμφανίσεις και αποτελέσματα».

«Οι πωλήσεις δεν έγιναν για να μικρύνει το έλλειμμα. Πριν δύο χρόνια όταν βγήκαμε από τον πρώτο γύρο στην Ευρώπη δεν υπήρχε τρύπα; Διαβάζω τα γραφόμενά σου, είπες και επηρεάζεις τον κόσμο, ότι από το καλοκαίρι βάλαμε πωλητήριο στον Γιοβάνοβιτς και τον Πίττα. Να το διαβάσω; Έτσι έγραψες. Δεν έβαλα πωλητήριο. Ο Γιόβα διέκοψε τις διακοπές του να έρθει Κύπρο από το Βελιγράδι γιατί ήθελε να πάει πίσω Σερβία, ο Πίττας ονειρευόταν να παίξει στο εξωτερικό και με το σπαθί του το κέρδισε, ήρθε πρόταση που ήταν καλή για τον ίδιο και για την ομάδα και έφυγε με τις ευλογίες μας. Να τον κρατούσαμε θα ήταν κακό και για αυτόν και για την ομάδα».

«Για τους στόχους, δεν έχουν αλλάξει από την πρώτη μέρα που κάθισα στην προεδρία, ότι η ομάδα θα διεκδικεί μέχρι τέλους ότι μπορεί, πρωτάθλημα, κύπελλο Ευρώπη κι αυτό γίνεται για 11 χρόνια, ακόμη και πέρσι στη χειρότερη χρονιά μας χάσαμε την Ευρώπη για έναν βαθμό άρα δεν άλλαξε κάτι, αυτός είναι ο στόχος και θα παραμείνει. Ο κόσμος το ξέρει. Τουλάχιστον η πλατιά μάζα. Δεν εννοώ τον κάθε πονεμένο που βγαίνει στην εκπομπή σου».

«Πρέπει και εσείς, θεωρώ ότι δεν είναι δημοσιογραφία αυτό, να μπαίνω το πρωί στο facebook και να ανάγω θέμα από το τι γράφει ο καθένας, δεν είναι δημοσιογραφία. Και άλλοι που είναι εδώ γράφουν διάφορα και δημιουργούν τοξικό κλίμα. Να φέρω παράδειγμα. Έκανες ένα τεράστιο θέμα τις τελευταίες μέρες. Βεβαίως ζούμε σε δημοκρατία, δικαιούται ο καθένας να λέει οτιδήποτε. Αλλά αν κινδύνευε η ομάδα μου να πάει διαβάθμιση δεν θα είχα μούτρα να σχολιάσω την οποιαδήποτε διοίκηση του Απόλλωνα, πόσω μάλλον την πιο πετυχημένη διοίκηση. Αν θέλετε να κάνετε σωστή δουλειά να λέτε ότι ο τάδε είπε το τάδε αλλά ο ίδιος τι πέτυχε; Εγώ θα ντρεπόμουν να σχολιάσω άλλους εάν κινδύνευα να πάρω την ομάδα διαβάθμιση. Δεν διάβασα ποτέ να γράψετε κάτι που είναι θετικό για αυτή την ομάδα. Έχετε λάθος, λυπάμαι. Δεν γράφετε θετικά».

«Επανέφερα το θέμα της Πάφου γιατί πέρσι μου έκανες κήρυγμα αλλά φέτος δεν λες για την Πάφο. Η μνήμη σου δεν είναι καλή εμένα είναι πολύ καλύτερη. Για τον Άρη έδωσα πολλές φορές συγχαρητήρια, κάνουν πολλή καλή δουλειά. Κάποια πράγματα όταν μπορούμε να τα αντιγράφουμε να τα αντιγράφουμε. Αλλά αυτά που έχω απαίτηση είναι να συγκρίνετε την εικόνα. Μήλο με μήλο και μπανάνα με μπανάνα. Όχι μήλο με φράουλα. Ποια ομάδα κατάφερε πλην του Απόλλωνα να φέρει επτά εκατομμύρια ευρώ από μεταγραφές; Όταν κάνετε άρθρα να κάνετε ίση και σωστή κριτική. Πόσα ξόδεψε ο Απόλλωνας να αγοράσει παίχτες και πόσα ο Άρης; Έχει καμιά ομάδα που 12 χρόνια δεν έφερε παλτά; Μόνο ο Απόλλωνας έχει πωλήσεις επτά εκατομμυρίων. Όχι, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει τόσα. Μάζεψε τα και πρόσθεσε τα. Βάλε και τους φίλους του τους συμβούλους Απόλλωνα που κατέχουν από οικονομικά να σου εξηγήσουν. Σταματήστε όλοι να παρακινείτε τον κόσμο. Ξέρετε τι χαίρομαι πάρα πολύ; Φέτος η πλατιά μάζα του κόσμου έδειξε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Δεν στήριξαν τη διοίκηση, στήριξαν την ομάδα, όχι τον Κίρζη. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της. Με 6.000 εισιτήρια διαρκείας είμαστε σε καλό δρόμο».

Comments
To Top