ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάμπος: «Για μένα ο Μακρίδης μπήκε προπονητής σε λάθος χρονικό διάστημα»

Συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό του Απόλλωνα, «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ», παραχώρησε ο αρχηγός της Λεμεσιανής ομάδας Χάμπος Κυριάκου.

Είπε μεταξύ άλλων:

Τσόρνιγκερ, μετά Καταλά και μετά Μακρίδης πριν την έλευση Αντόνε. Τέσσερις προπονητές σε μία χρονιά.

Για μένα ο Μακρίδης μπήκε προπονητής σε λάθος χρονικό διάστημα. Ήρθε στην ομάδα για να πετύχει ένα θαύμα και δεν τα κατάφερε. Και δυστυχώς έφταιξε και εκείνος για λάθη που έγιναν όλη την χρονιά. Επαναλαμβάνω, για μένα η χρονική περίοδος που ήρθε δεν ήταν η σωστή.

Μιλούσαμε συνέχεια με τον Μακρίδη, ναι. Γιατί για μένα ήταν και συμπαίκτης μου πιο παλιά. Εγώ έβλεπα τον Μακρίδη όταν αγωνιζόταν και έλεγα ότι πρέπει να τον φτάσω αγωνιστικά. Ήταν ένας καταξιωμένος ποδοσφαιριστής, ήταν αρχηγός της Εθνικής, και ένιωθα ότι έπρεπε να φτάσω τον Μακρίδη. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που δεν σταματούσε ποτέ.

Του μετέφερες την άποψη τότε ότι μπήκε προπονητής σε λάθος περίοδο;

Όχι, αλλά του το μετέφερα μετά. Όταν κάτι είναι καινούριο σε μία ομάδα είναι διαφορετικό. Το να είσαι στην ομάδα ήδη από πριν, και να γίνεται ακολούθως προπονητής της είναι κάτι άλλο. Για έναν καινούριο προπονητή που έρχεται και ήταν εκτός ομάδας, πρέπει να δείξεις πράγματα σαν ποδοσφαιριστής. Εγώ πως θα πείσω τον προπονητή να με βάλει να αγωνιστώ αν δεν του δείξω κάτι; Ο Κωνσταντίνος ήταν ήδη εκεί, ήξερε τους ποδοσφαιριστές. Ήξερε τι μπορούσε να δώσει ο καθένας γιατί τους γνώριζε και στα καλά τους και στα κακά τους. Άρα εγώ για παράδειγμα αν είμαι ένας καλός παίκτης και το ξέρει ο Μακρίδης από πριν ότι είμαι καλός παίκτης, θα με βάλει να αγωνιστώ. Αν δεν πηγαίνω καλά, θα επιμένει πάνω μου γιατί γνωρίζει ότι είμαι καλός παίκτης. Όταν όμως έρθει ένας καινούριος προπονητής, θα σε βάλει να αγωνιστείς, θα σου δώσει την ευκαιρία και αν δεν την κερδίσεις αυτή την ευκαιρία, τότε θα σε βγάλει και θα βάλει άλλον στην θέση σου. Είναι πολύ διαφορετικό.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλη τη συνέντευξη.

Comments
To Top