ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήττα κόντρα στον Άρη

Η ομάδα μας γνώρισε την πρώτη ήττα με τον Μπογκτάν Αντόνε στον πάγκο, με 1-0 κόντρα στον Άρη.

Από το πρώτο… δευτερόλεπτο ο Απόλλωνας έδειξε με ποιο τρόπο είχε σχεδιάσει να αντιμετωπίσει τον Άρη: ασφυκτική πίεση από την πρώτη πάσα στην άμυνα του αντιπάλου και… ανελέητο τρέξιμο από όλους, προκειμένου να μην αφεθούν κενοί χώροι.

Το πλάνο απέδωσε, η «ελαφρά ταξιαρχία» αντιμετώπισε ανυπέρβλητο πρόβλημα να βγει οργανωμένα στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι «κυανόλευκοι» να ανανεώνουν διαρκώς το χρόνο επίθεσής τους.

Μολονότι έφτασαν σε τελικές, και δη εντός στόχου, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Άλβες, ο οποίος όμως επιστράτευσε όλη του την κλάση στο 29’, όταν απέκρουσε διαδοχικά τα εντός μικρής περιοχής σουτ των Ντιγκινί και Βα!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η (φυσιολογική) χαλάρωση της πίεσης του Απόλλωνα επέτρεψε στον Άρη να συνδυαστεί καλύτερα και να βρει τη δική του ευκαιρία, όταν ο Κακόριν από το ύψος της μικρής περιοχής λάθεψε στο σημάδι του με γυριστό σουτ (37’).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπένγκτσον εκκίνησε ένα σλάλομ ντριμπλάροντας δύο αντιπάλους και υποχρεώνοντας τον Πεϊμπέρν να τον γκρεμίσει και να δει την κίτρινη, όπως και οι Κυριάκου και Γιαγκό που διαπληκτίστηκαν ακολούθως.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους: από σέντρα του Πηλέα ο Μπρόρσον με σουτ εντός μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ (49’).

Στη δεύτερη ευκαιρία της, ωστόσο, η «ελαφρά ταξιαρχία» άνοιξε το σκορ: από κόρνερ του Πηλέα και «σκαστό» σουτ του Κακόριν ο Ζόκε με κεφαλιά από κοντινή απόσταση νίκησε τον Γιοβάνοβιτς (69’).

Παρά τις αλλαγές του Αντόνε με στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ο Άρης κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και τον αντίπαλο φτάνοντας δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα στην άμυνα στην υπερπολύτιμη νίκη.

Comments
To Top