ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με καρδιά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ νίκησε και την διαιτησία και σφράγισε εξάδα ο ΘΡΥΛΟΣ!

Τι κι αν έμεινε με 10′ με άδικη αποβολή του Χαμάς; Η ομάδα μας με καρδιά πρωταθλητή νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ στην τελευταία φάση του αγώνα και εξασφάλισε την συμμετοχή του στην πρώτη εξάδα.

Ο αγώνας:

Καλύτερα ξεκίνησε το πρώτο τέταρτο ο Απόλλωνας και στο 7΄ το σουτ του Ντόνιο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πίριτς, ενώ στο 15΄  και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα από δεξιά, η κεφαλιά του Ρομπέρζ έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 20΄ καταγράφηκε η επόμενη καλή στιγμή, η καλύτερη μέχρι σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, και ήταν και πάλι για τον Απόλλωνα. Η Λεμεσιανή ομάδα βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Πίττα να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να κάνει το φαλτσαριστό σουτ, με τον Πίριτς να αποκρούει.

Στο 21΄ οι «κυανόλευκοι»… απείλησαν ξανά, αλλά το παράλληλο γύρισμα του Χέντι δεν βρήκε συμπαίκτη του και κατ’ επέκταση ούτε και στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να χάσει καλή ευκαιρία, την πρώτη της στο παιχνίδι, όταν το σουτ του Ροσάλες μέσα από την περιοχή έφυγε έξω.

Στο 23΄ η ομάδα της Λάρνακας έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Τρισκόφσκι να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας, αλλά να σουτάρει απελπιστικά άουτ, ενώ η επόμενη καλή φάση καταγράφηκε στο 42΄, όταν ο Ροσάλες έκανε την κεφαλιά, με το Γιοβάνοβιτς να μπλοκάρει.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς φάση, αλλά με διαφοροποίηση των δεδομένων στις αριθμητικές ισορροπίες, αφού στο 50΄ αποβλήθηκε ο Χαμάς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λόγω του ότι ο Ιβάν Μπέμπεκ θεώρησε πως έκανε θέατρο, θέλοντας να κερδίσει φάουλ εκτός περιοχής.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αλλά ο Γιοβάνοβιτς σταμάτησε την κεφαλιά του Πονς στο 52΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα η προσπάθεια του Γιάκολις έφυγε άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και στο αριθμητικό του πλεονέκτημα, ωστόσο, ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ντόνιο βρήκε με διαγώνια μεγάλη μπαλιά τον Ουάρντα, αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά προς τον Πίττα, που προσπάθησε να τελειώσει τη φάση, με την μπάλα να φτάνει στον Ντόνιο κι αυτός από κοντά να μην… λαθεύει, «γράφοντας» το 1-0 στο 64΄.

Η ΑΕΚ προσπάθησε ν’ αντιδράσει και τελικά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 76΄. Ο Φαράζ έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και ο Μιλίτσεβιτς, που είχε προωθηθεί, έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Γιοβάνοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Πονς, ενώ στο 79΄ οι γηπεδούχοι… απάντησαν με το Σαχάρ, το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά έξω.

Στο 82΄ η ομάδα της Λάρνακας είχε νέα καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Φαράζ έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γιοβάνοβιτς, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Λόπες στο 85΄.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Όλτρα, είχε ακόμα μία καλή στιγμή, αλλά ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Νίκολιτς.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, ο γηπεδούχος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν προωθηθεί, η μπάλα έφτασε στον Ουάρντα που έφυγε μόνος απέναντι από τον Πίριτς, πλάσαρε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, χαρίζοντας μία τεράστια νίκη στον Απόλλωνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (46΄ Εκπολό), Χαμάς, Πεμπερνές, Ρομπέρζ, Κυριάκου, Ίλιεφ (66΄ Κολ), Ντόνιο (66΄ Αρτυματάς), Ουάρντα, Χέντι (54΄ Σαχάρ), Πίττας (87΄ Βα).

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Εκπολό, Αρτυματάς, Νταμπό, Χουσαΐν, Ντιγκινί, Σαχάρ, Κολ, Ζήνωνος, Αυγουστή, Βα.

ΑΕΚ: Πίριτς, Κάσας, Εγγλέζου (62΄ Ναούμ), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Πονς (90΄ Όιερ), Λέδες, Ροσάλες (72΄ Φαράζ), Γιάκολις (72΄ Νίκολιτς), Τρισκόφσκι (90΄ Μάμας), Λόπες.

Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Γκονζάλεθ, Όιερ, Φαράζ, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Μάμας, Νίκολιτς.

Κίτρινες Κάρτες: Ουάρντα, Κυριάκου / Τόμοβιτς.

Κόκκινες Κάρτες: Χαμάς (2η κίτρινη)

Comments
To Top