ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήττα-αποκλεισμός στα πέναλτι/ Μοιραίος ο Αλεσάμι

Ήττα με 5-4 στα πέναλτι για την ομάδα μας κόντρα στην ΑΕΛ και αποκλεισμός από το κύπελλο. Μοιραίος ο Αλεσάμι με χαμένο πέναλτι.

Καλύτερος και πιο απαιτητικός στο ξεκίνημα ο Απόλλωνας είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 10΄, όταν μετά από σουτ του Χέντι, η μπάλα κόντραρε κι… έφυγε έξω, ενώ στο 14΄ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να… απειλήσει, όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζάλμα ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε… ανάψει και δύο λεπτά αργότερα, οι «κυανόλευκοι» είχαν τη δεύτερή τους καλή στιγμή και πάλι με το Χέντι. Ο Χαμάς έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά η μπάλα μετά από την κεφαλιά του επιθετικού του Απόλλωνα μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Μούριελ.

Στο 20’  χάθηκε η σπουδαιότερη ευκαιρία μέχρι σ’ εκείνο το χρονικό σημείο του Λεμεσιανού ντέρμπι. Ο Σις έκανε το γύρισμα και ο Μπεραχίνο την προβολή, με την μπάλα να χτυπάει αρχικά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς και στη συνέχεια να καταλήγει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Μακρίδη προσπάθησε ν’ «απαντήσει», αλλά το σουτ του Σπόλιαριτς απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Μούριελ.

Oι ευκαιρίες καταγράφονταν εναλλάξ, έτσι στο 25΄ ήταν η σειρά της ΑΕΛ για να καταγράψει ακόμα μία καλή ευκαιρία, όταν ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μακρή.

Επτά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Απόλλωνα για να έχει τη δική του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Χέντι έκανε το σουτ από κοντά, με την μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία, αλλά ο Σάντος έπεσε με αυτοθυσία και απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος της ομάδας του.

Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών στο ντέρμπι η τυπικά γηπεδούχος είχε ακόμα μία μεγάλη στιγμή, όταν μετά από σουτ του Σις η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς κι έφυγε έξω, ενώ η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν και πάλι για την ΑΕΛ στο 45+2΄, όταν η κεφαλιά του Σάντος, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιραλάς, «έφυγε» άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε και μέχρι το 80΄ δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη φάση, Υπήρξαν πολλές μονομαχίες και δυνατά φάουλ από τους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά καμία ευκαιρία για ΑΕΛ και Απόλλωνα αντίστοιχα.

Δέκα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λέπτου, η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που «απείλησε» για πρώτη και τελευταία φορά στην επανάληψη. Ο Μακρής έκανε το διαγώνιο σουτ, με το Γιοβάνοβιτς να πέφτει και να διώχνει την μπάλα, κρατώντας το ισόπαλο 0-0.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Τίποτα το αξιόλογο και στο πρώτο ημίχρονο της ημίωρης παράτασης, με τους παίκτες των δύο ομάδων να αδυνατούν να δημιουργήσουν έστω μία καλή ευκαιρία Πέραν από μία εκτέλεση φάουλ του Γιόστεν στο 101΄, όταν και ο Μούριελ μπλόκαρε την μπάλα δεν καταγράφηκε κάποια άλλη φάση.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 112΄. Ο Νταμπό βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Μπιλοβάρ και απομακρύνθηκε.

Έξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ προσπάθησε να «απαντήσει», αλλά η κεφαλιά του Τεϊσέιρα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαφώτη, «έφυγε» άουτ.

Τελευταία καλή φάση στην ημίωρη παράταση καταγράφηκε στο 120΄, όταν ο Μούριελ μπλόκαρε το σουτ του Γιόστεν.

Έτσι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι.

ΠΕΝΑΛΤΙ

  • Πρώτος εκτελεί ο Απόλλωνας.
  • Σαχάρ και 1-0.
  • Μπεραχίνο και 1-1.
  • Αλεσάμι, η μπάλα στο δοκάρι και άουτ.
  • Παπαφώτης και 2-1 η ΑΕΛ.
  • Χαμάς και 2-2.
  • Τσιμπόλα και 3-2 για την ΑΕΛ.
  • Γιόστεν και 3-3.
  • Τεϊσέιρα και 4-3 για την ΑΕΛ.
  • Ντιγκινί και 4-4.
  • Τζάλμα και 5-4.

ΑΕΛ: Μούριελ, Σάντος, Τζάλμα, Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ, Τσιμπόλα, Ζντραφκόσκι, Μιραλάς (75΄ Παπαφώτης), Μακρής, Σις (113΄ Μιλιντσεάνου), Μπεραχίνο.

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Παπαφώτης, Παντελή, Συλβέστρος, Μιλιντσεάνου, Ιωάννου, Ζαχαρία, Κοντινέλα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Χαμάς, Πεμπερνές, Ρομπέρζ, Σπόλιαριτς (70΄ Αλεσάμι), Σαχάρ, Ζράντι (83΄ Γιόστεν), Βα (91΄ Ίλιεφ), Χέντι (100΄ Νταμπό), Πίττας (69΄ Ντιγκινί).

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς, Νταμπό, Μαλεκκίδης, Ίλιεφ, Ποντικός, Ντιγκινί, Αλεσάμι, Φιλιώτης, Γιόστεν.

Κίτρινες Κάρτες: Τσιμπόλα / Σπόλιαριτς, Μαυρίας, Ρομπέρζ.

Comments
To Top