ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Χ» με Χαμάς να κτυπά στο 90+5

Ο Χαμάς γλίτωσε τον βαθμό για την ομάδα μας με γκολ στο 90+5 έκανε το 2-2 κόντρα στην Πάφο.

Ο αγώνας:

Με το… καλησπέρα στο παιχνίδι και ουσιαστικά στην πρώτη φάση στον αγώνα η Πάφος άνοιξε το σκορ. Κάθετη πάσα του Αμπντουραχίμι, ο Χέσταντ άφησε έξυπνα στο Ζάιρο, με το Βραζιλιάνο να κάνει το 1-0 με πλασέ από κοντά μόλις στο 3΄.

Μάλιστα, στο 16΄ και στη δεύτερή της καλή στιγμή η γηπεδούχος είχε σπουδαία διπλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Αρχικά, ο Ζάιρο έκανε το διαγώνιο σουτ, με το Γιοβάνοβιτς να αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης, ο Αμπντουραχίμι έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον αρχηγό της Πάφου να κάνει την κεφαλιά από κοντά, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 31΄. Έγινε η σέντρα από τον Ουάρντα από αριστερά, ο Βα έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Άντος απέκρουσε και διατήρησε το 1-0 για την ομάδα του.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 44΄ και ήταν και πάλι μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μπεργκ, όταν μετά από σουτ του Μπάιριτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να βγάζει αντίδραση. Αρχικά, κέρδισε πέναλτι στο 46΄ για ανατροπή του Βα από το Ζουνίνιο. Ο Σαχάρ ανέλαβε την εκτέλεσή του, «νίκησε» τον Άντος και ισοφάρισε σε 1-1 στο 49΄.

Στο 56΄ η Λεμεσιανή ομάδα σκόραρε και δεύτερο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολ, ο Χέντι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πάφου. Μετά από τον έλεγχο στο VAR, το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο Βα που έκανε κίνηση προς την μπάλα και επηρέαζε τη φάση υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 62΄ ήταν η σειρά της Πάφου για να «απειλήσει», με το Γιοβάνοβιτς να πέφτει και να αποκρούει το σουτ του Αμπντουραχίμι μέσα από την περιοχή.

Έξι λεπτά αργότερα, η γηπεδούχος κατάφερε και πάλι να πάρει προβάδισμα σε μία ανύποπτη φάση. Ο Ναμ κέρδισε κάποιες μονομαχίες κι επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Γιοβάνοβιτς, κάνοντας το 2-1.

Από εκεί και πέρα, δεν καταγράφηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, μέχρι και το 90+5΄. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο η Λεμεσιανή ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει και να φύγει από την Πάφο με το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Χαμάς έκανε τη σέντρα για να γεμίσει προς την αντίπαλη περιοχή, Ντιγκινί και Νταμπό κινήθηκαν προς την μπάλα, αλλά δεν την βρήκαν, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί ο Άντος και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του.

Μετά από το τέρμα του Απόλλωνα, αποβλήθηκε ο Πεμπερνές, γιατί όπως μετέδωσε η Cablenet προκάλεσε την αντίπαλη κερκίδα στους πανηγυρισμούς για το γκολ της ισοφάρισης.

ΠΑΦΟΣ: Άντος, Ικόκο, Ζουνίνιο, Κβίντα, Μπάιριτς, Κανέ, Ναμ (72΄ Πελάτζιο), Ντράγκομιρ, Χέσταντ, Αμπντουραχίμι (72΄ Μπετανκόρ), Ζάιρο (90΄ Βαλακάρι).

Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Χότσκο, Σεμέδο, Βαλακάρι, Μπετανκόρ, Δημητρίου, Μιχαήλ, Πελάτζιο, Ταβάρες.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α.Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Χαμάς, Πεμπερνές  Ρομπέρζ, Κολ (64΄ Αλεσάμι), Σαχάρ, Ουάρντα (79΄ Ντιγκινί), Βα (84΄ Ίλιεφ), Πίττας, Χέντι (84΄ Νταμπό).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Β.Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς, Νταμπό, Μαλεκκίδης, Ίλιεφ, Σπόλιαριτς, Ποντικός, Ντιγκινί, Αλεσάμι, Παναγιώτου, Γιόστεν.

Κίτρινες Κάρτες: Ζουνίνιο, Ζάιρο, Πελάτζιο / Σαχάρ, Αλεσάμι, Πίττας.

Κόκκινες Κάρτες: Πεμπερνές.

Comments
To Top