ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη με Πίττα – Ντιγκινί κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα!

Με το δεξί μπήκε η ομάδα μας στο 2023 αφού νίκησε στο «Αλφαμέγα» την Νέα Σαλαμίνα με 2-0. Τα γκολ οι Πίττας και Ντιγκινί. Δύο ασιστ ο Κολ.

Ο αγώνας:

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε δυνατά και κεφάτα το παιχνίδι και μόλις στο 4΄ ο Πίττας, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κολ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα της Λεμεσού. Αρχικά, το γκολ δεν είχε μετρήσει, αφού είχε σηκωθεί το σημαιάκι από το βοηθό διαιτητή, υποδεικνύοντας τον Κύπριο άσο σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του VAR, το γκολ μέτρησε κανονικά κι έτσι η Λεμεσιανή ομάδα άνοιξε το σκορ.

Μετά από παρέμβαση VAR δόθηκε και πέναλτι για αγκωνιά του Οφόρι στο Βα στο 13΄. Ο Ζράντι ανέλαβε την εκτέλεσή του στο 16΄, αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μελίσσα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Νέα καλή στιγμή για τους «κυανόλευκους» καταγράφηκε στο 19΄, όταν μετά από σουτ του Κολ η μπάλα «έφυγε» μόλις άουτ, ενώ στο 30΄ δυνατό σουτ του Πίττα απέκρουσε δύσκολα ο Μελίσσας.

Στο 41΄ η Νέα Σαλαμίνα πέρασε μπροστά και δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία, η οποία ήταν και ξεκάθαρη για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μάντζεκ βρήκε με μακρινή κάθετη μπαλιά τον Τολεμές, που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με το Γιοβάνοβιτς να πέφτει και να μπλοκάρει.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν κι αυτοί μία μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ζράντι και πλασέ του Βα μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μελίσσα κι έφυγε άουτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας, «απειλώντας» εις διπλούν στο 48΄. Αρχικά, με σουτ του Χέντι κι εν συνεχεία του Ζράντι, με το Μελίσσα να σταματάει και τις δύο προσπάθειες.

Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μακρίδη είχε ακόμα μία καλή στιγμή, αλλά η κεφαλιά του Πίττα «έφυγε» άουτ, ενώ την ίδια κατάληψη είχε το πλασέ του Βα στο 57΄.

Η ομάδα της Αμμοχώστου αντέδρασε και στο 68΄ είχε μία καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, η κεφαλιά του Τσίκο «έφυγε» έξω.

Η Λεμεσιανή ομάδα ήταν σε καλή μέρα, ωστόσο, και ιδιαίτερα επιθετική, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στο 72΄ το σουτ του Βα «έφυγε» άουτ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ρομπέρζ κατέληξε στην αγκαλιά του Μελίσσα.

Στο 85΄ ο νεοαποκτηθείς Ουάρντα είχε τη δική του ευκαιρία για να σκοράρει στο ντεμπούτο του, αλλά το πλασέ του «έφυγε» μόλις άουτ.

Εν τέλει, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών στον αγώνα, ο Απόλλωνας κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Σέντρα από τον Κολ από αριστερά, κεφαλιά του Ντιγκινί και 2-0 για το συγκρότημα του Μακρίδη, με το Γάλλο άσο να διαμορφώνει παράλληλα το τελικό σκορ -παρότι στο 90+8΄ ο Πίττας θα μπορούσε να τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αν πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ με το Μελίσσα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Χαμάς, Πεμπερνές, Ρομπέρζ, Κολ, Σαχάρ (90+2΄ Ρέθιο), Βα (90+2΄ Ίλιεφ), Ζράντι (75΄ Ουάρντα), Χέντι (67΄ Ντιγκινί), Πίττας.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς, Νταμπό, Μαλεκκίδης, Ρέθιο, Ίλιεφ, Σπόλιαριτς, Ποντικός, Ντιγκινί, Φιλιώτης, Ουάρντα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Λέουκο, Οφόρι (67΄ Νικολάου), Κατσικάς, Ντιακιτέ, Μιγκελίτο (86΄ Σταλόνε), Μάντζεκ, Κουμουρής (59΄ Καρλίτος), Φράγκος (60΄ Φελίπε), Τιάγκο (67΄ Τσίκο), Τολεμές.

Στον πάγκο: Κίσσας, Καλανίδης, Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Τσίκο,  Σταλόνε, Κλίμοβιτς, Καρλίτος, Νικολάου, Μαργκάσα, Βίκτωρος, Φελίπε.

Κίτρινες Κάρτες: Χαμάς, Σαχάρ / Οφόρι.

Comments
To Top