ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήττα κόντρα στην ΑΕΚ

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η ομάδα μας κόντρα στην ΑΕΚ, για την 12 αγωνιστική. Για την ώρα παραμένουμε στην 5η θέση με 19 βαθμούς.

’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Πολύ τακτική και ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες είχαν ως πρώτιστο στόχο το μηδέν στην άμυνα και αν έβρισκαν κάποια ευκαιρία για να δημιουργήσουν καλώς. Τους δόθηκε από μια φορά, όμως, οι τερματοφύλακες ήταν σε ετοιμότητα και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.

Ο Απόλλων μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να αιφνιδιάσει. Είχε την κυκλοφορία και προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους, χωρίς αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ με την πάροδο του χρόνου ισορρόπησε και το παιχνίδι παίχτηκε στο χώρο του κέντρου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βρήκαν την πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 34’ ο Πίττας έφυγε πίσω από την άμυνα, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Πίριτς έδιωξε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά του Γιοβάνοβιτς να δείξει την κλάση του και να κάνει τα δύσκολα εύκολα, όταν απέκρουσε την κεφαλιά του Άλτμαν.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 46’ ο Πονς με ένα ξερό σουτ στην κίνηση εντός περιοχής έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίκτυα του Γιοβάνοβιτς. Το τέρμα που θα άνοιγε το παιχνίδι ήρθε και οι δυο ομάδες υποχρεώθηκαν να αναθεωρήσουν τα πλάνα τους. Ο Απόλλων έπρεπε να επιτεθεί, ωστόσο η ψυχολογία ήταν με το μέρος της ΑΕΚ που έψαξε το δεύτερο τέρμα και αφού δεν το πέτυχε, έδωσε την μπάλα και περίμενε.

Σ’ αυτό βοήθησαν οι αλλαγές του Μακρίδη, με τον Νταμπό (δις) και τον Πίττα να απειλούν τον Πίριτς και τον τελευταίο να πραγματοποιει εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Γάλλου. Οι άλλες δυο φάσεις κατέληξαν έξω.

Στο 77’ το VAR διόρθωσε τον Θεουλή που έδειξε κόκκινη στον Βουκασιν Γιοβάνοβιτς. Ο διεθνής διαιτητής ακύρωσε την αποβολή και τιμώρησε τον Τρισκόφσκι με κίτρινη στη μονομαχία των δυο.

Ο χρόνος περνούσε και ο Απόλλων είχε την πίεση του γκολ. Δεν είχαν, όμως, το καθαρό μυαλό οι παίκτες του Μακρίδη για να φτάσουν στο στόχο και ως εκ τούτου η ΑΕΚ πανηγύρισε την τέταρτη σερί επιτυχία της στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς, Λέδες, Λόπες (72′ Σανχούρχο), Γκαρθία, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Πονς (87′ Μάμας), Γκιούρτσο (72′ Τρισκόφσκι), Άλτμαν (87′ Κάσας), Ασάντε (60′ Φαράζ)

Στον πάγκο: Γκόρτιτς, Μίκελ, Κάσας, Σανχούρχο, Ρόμο, Τρισκόφσκι, Φαράζ, Ολατούντζι, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Μάμας.

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (83′ Φιλιώτης), Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Κολ, Σπόλιαριτς (67′ Χαμάς), Βα (67′ Χέντι), Ντιγκινί, Νταμπό (83′ Ζράντι), Πίττας.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Πεϊσότο, Πεϊμπέρνς, Αρτυματάς, Φιλιώτης, Χαμάς, Μαλεκκίδης, Σαχάρ, Ζράντι, Ποντικός, Χέντι

Κίτρινες: Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Τρισκόφσκι / Β. Γιοβάνοβιτς

Comments
To Top