ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ούτε τώρα νίκη… και -10 από την κορυφή

Η ομάδα μας έμεινε στην ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Καρμιώτισσα στην Λάρνακα και με τον βαθμό έφτασε τους 16, και είναι στο -10 από την πρώτη θέση.

Για τον Θρύλο σκόραρε ο Βα.

Ο αγώνας:

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο… κύλησε το πρώτο τέταρτο στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα με την πάροδο του χρόνου να… ανεβάζει στροφές και να πιέζει την Καρμιώτισσα. Στο 18΄  είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, όταν το σουτ του Πίττα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά υστερούσαν πολύ στη δημιουργία φάσεων και πλην ενός σουτ του Χαμάς που έφυγε άουτ στο 37΄ δεν κατάφεραν να… απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 41΄. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Ντούμπια έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς να τον ανατρέπει και να καταλογίζεται η εσχάτη των ποινών. Ο Ζελάγια ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μπήκε πιο αποφασιστικά στην επανάληψη ο Απόλλωνας και σε συνδυασμό με την είσοδο στον αγώνα των Χέντι και Ίλιεφ αντί των Νταμπό και Μαυρία «κυνήγησε» να πετύχει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 49΄ η κεφαλιά του Πίττα δεν βρήκε στόχο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ζράντι έκανε το σουτ, με τον Κνόμπλοχ να αποκρούει.  Στο 60΄ καταγράφηκε ακόμα μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από σουτ του Βα μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε σε σώματα αμυνομένων κι έφυγε κόρνερ.

Εν τέλει, η ομάδα του Καταλά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 65΄. Ο Χέντι έφυγε γρήγορα από αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Βα με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ακολούθως, ο Απόλλωνας ρίσκαρε ακόμα περισσότερο κι άφησε πολλούς ακάλυπτους χώρους, με αποτέλεσμα η Καρμιώτισσα να το εκμεταλλευτεί και να έχει δύο καλές στιγμές για να προηγηθεί και πάλι, με τον Τάντι στο 73΄ και τον Ντούρις στο 79΄.

Η ομάδα του Καταλά ανασυντάχθηκε και στο 83΄ ο Κνόμπλοκ απέκρουσε σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Χέντι μέσα από την περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Ντιγκινί δεν βρήκε στόχο.

Στο 90+1΄ οι «κυανόλευκοι» είχαν ακόμα μία στιγμή, αλλά και πάλι ο Κνόμπλοκ δήλωσε παρών, σταματώντας το σουτ του Χέντι.

Στα εναπομείναντα λεπτά και παρά την πίεση του Απόλλωνα, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από ένα γκολ και να παίρνουν από ένα βαθμό.

Καρμιώτισσα: Κνόμπλοχ, Τάντι, Μαλόνε, Ντούμπια (79΄ Χατζηβασίλης), Ελ Αλουχί, Αβραάμ (70΄ Χρίστου), Μεντίμορετς, Αγγελή, Οικονομίδης, Μπεν Σαλάμ (70΄ Ντούρις), Ζελάγια (88΄ Καλτσάς).

Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Λουκόβ, Σελούτσκα, Ποντστάφσκι, Ανδρονίκου, Χουσμπάουερ, Καλτσάς, Χατζηβασίλης, Τζανακάκης, Χρίστου, Ντούρις, Νεοφύτου.

Απόλλων: Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (46΄ Ίλιεφ), Χαμάς, Β. Γιοβάνοβιτς (79΄ Αλεσάμι), Ρομπέρζ, Κολ (86΄ Σπόλιαριτς), Κυριάκου, Ζράντι, Βα, Πίττας (79΄ Ντιγκινί), Νταμπό (46΄ Χέντι).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Αλεσάμι, Αρτυματάς, Ίλιεφ, Σπόλιαριτς, Γιόστεν, Ονγκέντα, Σαχάρ, Πινακάς, Χέντι, Ποντικός, Ντιγκινί.

Κίτρινες Κάρτες: Αβραάμ, Μαλόνε, Καλτσάς / Α. Γιοβάνοβιτς, Κολ, Ρομπέρζ, Β. Γιοβάνοβιτς.

Comments
To Top