ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζωντανοί για πρόκριση με Ρομπέρζ!

Το γκολ του Ρομπέρζ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετό για την ομάδας μας, και πήρε το τρίποντο κόντρα στην ΑΖ Αλκμαάρ. Η ομάδα μας έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλο και είναι ζωντανή για πρόκριση.

Μόλις στο 7΄ η Ολλανδική ομάδα «απείλησε» την εστία του Γιοβάνοβιτς. Σέντρα του Κέρκεζ από αριστερά, κεφαλιά του Ντε Βιτ, η μπάλα στο δοκάρι κι έξω.

Η αντίδραση του Απόλλωνα… ήρθε δώδεκα λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Ντιγκινί, ο Γιόστεν έκανε την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει ο αντίπαλος κήπερ.

Η ΑΖ Αλκμάαρ είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Στο 21΄ ο Γιοβάνοβιτς πρόλαβε τον Ντε Βιτ, διώχνοντας με γροθιές, ενώ στο 27΄ και μετά από λάθος του Χαμάς, ο Σουγκαβάρα έγινε κάτοχος της μπάλας, η οποία κόντραρε στον Αρτυματά, με το Σέρβο κήπερ του Απόλλωνα να διώχνει εντυπωσιακά.

Κι αφού ο «Γιόβα» πατούσε STOP στις προσπάθειες των Ολλανδών, η ομάδα του το εκμεταλλεύτηκε και πήρε… κεφάλι στο σκορ. Εκτέλεσε κόρνερ του Γιόστεν και ο Ρομπέρζ με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 32΄.about:blank

Μάλιστα, στο 43΄ ο Απόλλωνας «απείλησε» και με δεύτερο γκολ, αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σπόλιαριτς εκτός περιοχής.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 47΄, ο Γιοβάνοβιτς σταμάτησε το σουτ του Όντγκαρντ, ενώ στο 54΄ το σουτ του Μπαζούρ… έφυγε έξω.

Από την πλευρά του, ο γηπεδούχος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 59΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κολ, ο Ζράντι έκανε την κεφαλιά, με τον Βέρχουλστ να μαζεύει.

Στο επόμενα 20 λεπτά, η ομάδα του Πασκάλ Γιάνσεν ασκούσε κατά διαστήματα πολλή πίεση στον Απόλλωνα, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» κρατούσαν στα μετόπισθεν, έστω κι αν δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, κάτι που ζητούσε ο Καταλά.

Μοναδική φορά που «απειλήθηκε» η Λεμεσιανή ομάδα σε αυτό το διάστημα ήταν στο 77΄, όταν μετά από λάθος στην άμυνά της, η μπάλα έφτασε στον Φαν Μπρεντερόντε, αλλά τον πρόλαβε ο Αρτυματάς.

Πέντε λεπτά αργότερα, η ΑΖ Αλκμάαρ είχε ακόμα μία καλή στιγμή, αλλά ο Γιοβάνοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Ντάνι Ντε Βιτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη επί του φαβορί του ομίλου και πρωτοπόρου τόσο στο ολλανδικό πρωτάθλημα όσο και στον Ε΄ Όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι συνθέσεις

Απόλλων:  Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Αρτυματάς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κυριάκου (81΄ Β.  Γιοβάνοβιτς), Σπόλιαριτς (57΄ Κολ), Γιόστεν (57΄ Ζράντι), Σαχάρ, Ντιγκινί (64΄ Χέντι), Νταμπό (46΄ Πίττας).

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Β. Γιοβάνοβιτς, Πίττας, Ονγκεντά, Κολ, Χέντι, Ζράντι.

ΑΖ Άλκμααρ:Βέρχουλστ, Χατζηδιάκος (46′ Λάντο), Μπεουκέμα, Ντέκερ (63′  Φαν Μπρεντερόντε), Κέρκεζ (63′ Κουπμέινερς), Μπαζούρ, Κλάσι (46′ Όντγκαρντ), Ρέιντερς, Σουγκαβάρα, Κάρλσον (63′ Μ. Ντε Βιτ), Ντ. Ντε Βιτ.

Στον πάγκο: Γένσεν, Βέστερφελντ, Όντγκαρντ, Κουπμέινερς, Μπαράσι, Φαν Μπρεντερόντε, Λάντο, Μπουρμέεστερ, Ντε Γιονγκ, M. Ντε Βιτ, Γρίφιθ.

Κίτρινες Κάρτες: Α. Γιοβάνοβιτς / Χατζηδιάκος, Όντγκαρντ, Ν. Ντε Βιτ.

Διαιτητής: Μόρτεν Κροχ (Δανία).

Βοηθοί διαιτητές: Γουόλενμπεργκ Ρασμούσεν,  Γέσπερ Νταλ (Δανία).

Τέταρτος: Μίκελ Ρέντερ (Δανία).

Comments
To Top