ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην Λεμεσό και το ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ!

Η ομάδα μας νίκησε την Ομόνοια με τα γκολ των Νταμπό και Βα με 2-0 και κατέκτησε το Σουπερ Καπ.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς ανήκει στον Απόλλων. Οι πρωταθλητές κέρδισαν την κυπελλούχο Ομόνοια με 2-0 στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς που διεξήχθη στην Αρένα και κατέκτησαν το τέταρτο σούπε καπ της ιστορίας τους. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού σκόραραν από μια φορά σε κάθε ημίχρονο, με τον Νταμπό, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και με τον Βα που άνοιξε λογαριασμό τερμάτων. Δυο δοκάρια για τους πράσινους με τον Μπέζους και τη λάθος κεφαλιά του Γιάνγκα, τραυματίστηκε και ο Αρτυματάς για τον Απόλλων που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φιλιώτης

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Μπήκε καλύτερα και το εξαργύρωσε με τέρμα ο Απόλλων. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν πιο δυνατά και στην πρώτη τους καλή ευκαιρία άνοιξαν το σκορ. Στο 11ο λεπτό ο Νταμπό με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Φαμπιάνο και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Οι πράσινοι άργησαν κάπως να συνέλθουν, αλλά με την πάροδο του χρόνου ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατά διαστήματα ήταν ελαφρώς καλύτεροι. Μάλιστα έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να φέρουν τον αγώνα στα ίσα, πρώτα σε επικίνδυνο γύρισμα του Φελίπε και ακολούθως σε σουτ στην κίνηση του Χαραλάμπους, το οποίο απέκρουσε ο Δημητρίου.

Ο Απόλλων στο τελευταίο πεντάλεπτο ανέβηκε και απείλησε δις με τον Ψύχα, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία του επιθετικού των κυανολεύκων να σημειώνεται στο 45’ όταν είδε τον Φαμπιάνο να του αποκρούει το πέναλτι (το οποίο κέρδισε ο Μαυρίας που πρόλαβε στην έξοδο τον Βραζιλιανο τερματοφύλακα) και να κρατά την Ομόνοια… ζωντανή.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός, με τις δυο ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες και να ψάχνουν το τέρμα. Ο Απόλλων για να βάλει γερές βάσεις για τη νίκη και η Ομόνοια για να ισοφαρίσει. Η μπάλα πηγαινοερχόταν από τη μια εστία στην άλλη και τους πράσινους να χάνουν δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ. Πρώτα με τον Κακουλλή και ακολούθως με τον Μπέζους. Η τελευταία ευκαιρία του Ουκρανού νεοφερμένου επιθετικού των πρασίνων στο 64’ έκανε το ανάποδο ψαλιδάκι από πολύ κοντά, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Δημητρίου.

Στην επόμενη φάση ο Απόλλων λίγο έλειψε να κλειδώσει τη νίκη, όμως, ο Φαμπιάνο αρνήθηκε το πολύ καλό σουτ του Πίττα. Ότι δεν έκανε ο διεθνής επιθετικός το πέτυχε ο Βα στο 73’. Με καλό σουτ εντός περιοχής έγραψε το 2-0 και έβαλε τα χέρια του, αλλά και των συμπαικτών του στο πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Στο 79’ ο Γιάνγκα λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ με το κεφάλι, αλλά τον έσωσε το δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό οι πρωταθλητές έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Φιλιώτη.

Η καλύτερη φάση μετά την αλλαγή των αριθμητικών ισορροπιών ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γιούστε έκανε την κεφαλιά, όμως, βρήκε σε ετοιμότητα τον Δημητρίου.

Απόλλων: Δημητρίου, Φιλιώτης Αρτυματάς (Πεϊμπέρνς 61′), Βουκασίν, Μαυρίας, Κολ (Μπα 61΄), Σαχάρ, Ψύχας, Νταμπό (Πίττας 48′), Βα, Γιάνγκα.

Στον πάγκο: Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Πεϊμπέρνς, Καμπράλ, Χάμπος, Μπα, Ζράντι, Ογκεντά, Ίντζια, Πινακάς, Πίττας.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λέζιακς, Μάθιους, Μίλετιτς (Μπάρκερ 72′), Λανγκ, Γιούστε, Χαραλάμπους (Μιξ 72′), Μπασιρού, Μπρούνο, Ματάβς (Μπέζους 60′), Κακουλλής (Παπουλλής 72′)

Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Ψάλτης, Παναγιώτου, Βενιζέλου, Μιξ, Ασιμένος, Σάββα, Πάρκερ, Παπουλής, Μπέζους

Κόκκινη: Φιλιώτης /

Comments
To Top