ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσόρνιγκερ: «Δεν με φοβίζει κάτι/ Θα προσπαθήσουμε να τους βάλουμε δύσκολα»

Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, πριν από κάθε Ευρωπαϊκό παιχνίδι παραχωρεί αυτή την στιγμή ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Ο Γερμανός τεχνικός, μιλά για το αυριανό παιχνίδι με την Μακάμπι Χαΐφα.

Το αρχικό σχόλιο του Τσόρνιγκερ:

Είναι καλό που βρισκόμαστε εδώ, γιατί παίζουμε στον τρίτο προκριματικό γύρό, στην σημαντικότερή διοργανωση.

Η Μακάμπι Χάιφα έπαιξε πολύ καλά με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και πήρε την πρόκριση. Ευχόμαστε αυτό το χρόνο να πάμε καλύτερα και να έχουμε καλό πλάνο με Μακάμπι.

Ακολούθησαν ερωτήσεις:

Ο Απόλλωνας δεν εδωσε επίσημο παιχνίδι, σε σχέση με την Μακάμπι που έδωσε. Ποιες είναι οι πιθανότητες του Απόλλωνα να περάσει;

Κατά τη γνώμη μου έχουν πλεονέκτημα ότι έπαιξαν επίσημα παιχνίδια. Το πλεονέκτημα μας είναι ότι δεν είχαμε επίσημα παιχνίδια για να μπορέσουν να μας αναλύσουν, αν και πιθανόν οι αναλυτές τους να είδαν κάποια φιλικά παιχνίδια μας. Είναι 50-50. Σίγουρα, ξέρουν τον τρόπο παιχνιδιού μου. Δεν είναι όμως, όπως πέρσι. Ξέρουν τι θέλουν. Ακόμα και οι Νέιμαρ, Μπαμπέ, Μέσι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν μαζί».

Σας φοβίζει κάτι από την Μακάμπι; “Δεν με φοβίζει κάτι. Είδαμε την αντίπαλο. Υψηλού επιπέδου ομάδα. Έχει δυνατό κέντρο και από εκεί χτίζει το παιχνίδι της. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βάλουμε δύσκολα. Θέλουμε να αφήσουμε ανοικτή την υπόθεση πρόκριση.”

Για την “καυτή” έδρα της Μακάμπι; “Oλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν σε καυτές έδρες. Εμείς θέλουμε να βάλουμε δύσκολα στον κόσμο της Μακάμπι με την απόδοση μας.”

Αν θεωρεί ότι με τις μεταγραφές που έγιναν φέτος θα είναι καλύτεροι;

Σίγουρα, μπαίνοντας κάποιοι νέοι παίκτες στην ομάδα, χρειάζονται προσαρμογή. Έγιναν κάποιες κινήσεις που ζήτησα. Μέσος. Αμυντικός με ταχύτητα όπως Ματιέ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν παίκτες ομάδας. Οι περσινοί όπως Ζράντι, Ντιγκινί και Βουκασιν που μπορούν να βοηθήσουν και να θεωρηθούν νέες μεταγραφές.

Πως θα παίξει ο Απόλλωνας, επειδή Ολυμπιακός έπαιξε μόνο με μεγάλες μπαλιές;

«Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Θα προσπαθησουμε να παίξουμε το δικό μας στυλ. Δεν θα σας πω πως θα παίξουμε. Ανάλογα με το παιχνίδι μας. Η Χάιφα έχει αργούς αμυντικούς και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στην πλάτη της άμυνας. Αν τα καταφέρουμε θα σκοράρουμε. Αν όχι θα παίξουμε κοντινές μπαλιές»

Comments
To Top