ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσημο του Πινακά (δηλώσεις)

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πινακά, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα Λεμεσού αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy ο φέρελπις επιθετικός.

Καλωσόρισες στον Απόλλωνα Δημήτρη. Νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου, σε μια άλλη χώρα, σε διαφορετικό πρωτάθλημα και σε ομάδα με συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο. Τι σημαίνει για σένα η μεταγραφή σου στον πρωταθλητή Κύπρου;

Καταρχήν καλώς σας βρήκα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι είναι ιδανική κίνηση για μένα ο Απόλλωνας και κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν τη μια την άλλη. Και ο σύλλογος θέλει να με βοηθήσει αλλά κι εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους του.

Γιατί θεωρείται η ιδανική κίνηση για σένα ο Απόλλωνας;

Επειδή πρόκειται για μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις κι αγωνίζεται ανελλιπώς στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό αποτελεί τεράστιο κίνητρο για μένα και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να αγωνιστώ σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Υπήρχαν άλλες επιλογές αντί του Απόλλωνα;

Σίγουρα υπήρχαν κι άλλες προτάσεις, αλλά η προσέγγιση και τα όσα μου έχουν πει από τον Απόλλωνα, με έπεισαν να έρθω εδώ.

Γνώρισες ήδη τους συμπαίκτες σου. Πως σε υποδέχθηκαν;

Με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή με μεγάλη θέρμη και πολύ καλά. Γνωριστήκαμε, μιλήσαμε και με έβαλαν από την αρχή στο κλίμα της ομάδας. Ήδη έχω δεθεί λίγο περισσότερο με τον Χάρη Μαυρία κι είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον.

Με τον κ. Τσόρνιγκερ τι είπατε;

Μου εξήγησε λίγο το πλάνο της ομάδας, μου ανέλυσε τις σκέψεις του για την ομάδα κι εμένα και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Τι γνώριζες για τον Απόλλωνα πριν την μεταγραφή σου εδώ;

Η αλήθεια είναι πως ήξερα για τον Απόλλωνα και παρακολουθούσα το Κυπριακό πρωτάθλημα και την πορεία της ομάδας γιατί υπήρχε ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου και πέρσι χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί. Γνωρίζω ότι μπαίνει σε ένα νέο γήπεδο φέτος και ότι ο Πρόεδρος θέλει να εξελίξει τον σύλλογο ακόμη περισσότερο. Διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις όπως αρμόζει σε κάθε μεγάλη ομάδα.

Με τι αριθμούς θα ήσουν ευχαριστημένος με το τέλος της σεζόν; Συμμετοχές, γκολ, ασίστ.

Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι πως θα τα πάει η ομάδα και να επιτευχθούν οι στόχοι της. Αυτό μετράει περισσότερο από τα ατομικά στατιστικά. Οπωσδήποτε θα ήθελα να σκοράρω όσο περισσότερα γκολ μπορώ.

Τι είδους ποδοσφαιριστής είσαι, ποια είναι τα κύρια σου χαρακτηριστικά;

Η προτιμώμενη και κύρια μου θέση είναι πίσω από τον επιθετικό, να δημιουργώ το παιχνίδι και μου αρέσει να σκοράρω πολύ.

Ξεχωρίζει η τεχνική μου, η επαφή μου με το γκολ και η γρήγορη σκέψη.

Σε τι θέσεις μπορεί να σε δούμε να αγωνίζεσαι στη φετινή χρονιά;

Σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά. Από “οκτάρι”, μέχρι “δεκάρι” αλλά και στα άκρα της επίθεσης.

Τι αριθμό επέλεξες και γιατί;

Το 70 επειδή είναι η χρονολογία γέννησης του πατέρα μου.

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον Δημήτρη;

Θα είμαι 100% επαγγελματίας, θα δουλέψω όσο πιο πολύ μπορώ και θα βοηθήσω την ομάδα όσο με χρειαστεί. Είτε ένα λεπτό αγωνιστώ, είτε 90, θα τα δίνω όλα στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχει τους στόχους της.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού

Comments
To Top