ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πάντα μια ομάδα σαν τον Απόλλωνα πρέπει να πηγαίνει για πρωτάθλημα, κάθε χρόνο»

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και όχι μόνο μίλησε στη Στέλλα Σωκράτους και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο παλαίμαχος άσος του Απόλλωνα, Μιλένκο Σπόλιαριτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τους λόγους που έφτασε στον στόχο του: «Η ομάδα πήρε δίκαια πρωτάθλημα, μπράβο σε όλους. Ήταν πρώτος σχεδόν όλη τη χρονιά, είχε αρκετή διαφορά. Αυτή η ομάδα φαινόταν σαν οικογένεια, και αυτοί που έπαιζαν και αυτοί που δεν έπαιζαν. Φαίνεται ότι έχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό από όλα. Αυτό και ο κόσμος πιστεύω ότι κέρδισαν το πρωτάθλημα. Όταν βλέπεις μια ομάδα να βάζει γκολ και όλος ο πάγκος χαίρεται, δεν είναι λίγο».

Για τη μεγάλη θέληση να σπάσει η κακοδαιμονία: «Πάντα μια ομάδα σαν τον Απόλλωνα πρέπει να πηγαίνει για πρωτάθλημα, κάθε χρόνο. Θέληση και πάθος πρέπει να υπάρχει πάντα, το είχε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν κατάφερε να το πάρει».

Για τη συμβολή της διοίκησης: «Ό,τι διοίκηση και να έχεις, χωρίς ομάδα δεν μπορείς να το πάρεις. Η διοίκηση έφερε κοντά τον κόσμο, έφερε παίκτες και το πήρε».

Για τον Τσόρνιγκερ: «Δυστυχώς στην Κύπρο με ένα παιχνίδι είσαι πάνω και με ένα άλλο ο χειρότερος. Δεν μπορώ να το καταλάβω τόσα χρόνια που είμαι στην Κύπρο. Καλά έκανε η διοίκηση που τον στήριξε».

Για το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Απόλλωνας: «Όταν έπαιζε μπάλα δεν το πήρε, όταν έπαιζε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Φέτος εκεί που έπρεπε να πάρει βαθμούς το έκανε. Αυτό δείχνει ότι είσαι μεγάλη ομάδα, στα δύσκολα. Δεν μπορείς πάντα να κάνεις σπουδαίο παιχνίδι και να παίρνεις και τους βαθμούς».

Για τον γκολ του Ντανίλο στο παιχνίδι με τον Άρη: «Όπως όλοι ο γονείς χάρηκα πολύ. Κέρδισε τον προπονητή και την εμπιστοσύνη της ομάδας, έπαιξε αρκετά παιχνίδια και ήταν καλός. Όταν κάποιος παίκτης δείχνει κάτι και βελτιώνεται, η ομάδα πάει καλά, θα έχεις παραπάνω πιθανότητες να παίξει στην Εθνική. Δεν έχει πολλούς παίκτες η Εθνική. Όταν ένα παιδί μου είναι στην Εθνική είναι ό,τι πιο όμορφο και ό,τι καλύτερο».

Για την παρουσία των Κυπρίων στον Απόλλωνα: «Ό,τι καλύτερο όταν παίζουν Κύπριοι, που πραγματικά το αξίζουν. Αυτοί έδειξαν ότι με θέληση και πάθος δίκαια είναι στην ομάδα. Πολλοί παίκτες δεν προχώρησαν. Η Ομόνοια ξεκίνησε πρώτη να βάζει παίκτες. Θα μου πεις ότι δεν θα έβαζε ο οποιοσδήποτε τον Λοΐζου; Μπορεί όχι. Έδειξαν ότι είναι καλύτεροι από κάποιους ξένους. Έπρεπε να παίζουν δύο παίκτες στην εντεκάδα μίνιμουμ. Δεν παίζουν; Πλην τρεις πόντους. Δεν λέω να μην έρχονται ξένοι, κι εγώ είμαι ξένος που ήρθα στην Κύπρο. Αλλά να μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω από αυτούς που έχεις».

Για την επόμενη μέρα: «Πολύ δύσκολη. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη».

Για τις προσθαφαιρέσεις που χρειάζεται το ρόστερ: «Για μένα ξεχώρισε η ομάδα. Και ο Ντανίλο, αν δεν είχε ομάδα γύρω του δεν θα μπορούσε να δείξει. Τι χρειάζεται ξέρουν αυτοί που θα κάνουν τον προγραμματισμό. Δεν χρειάζονται πολλοί παίκτες».

Comments
To Top