ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Apollon Ladies: Η πορεία προς το αήττητο πρωτάθλημα

Η συλλογή πρωταθλημάτων από την ομάδα της Apollon Ladies συνεχίστηκε και φέτος, αφού η ομάδα μας πανηγύρισε την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας, και του δεύτερου σερί αήττητου.

Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, η πρωταθλήτρια ομάδα νίκησε με 4-2 εκτός έδρας τη Λευκοθέα Λατσιών και ολοκλήρωσε αήττητη το Πρωτάθλημα.

Σε μία χρονιά όπου νέες φιλόδοξες ομάδες έκαναν την εμφάνιση τους, οι πολυπρωταθλήτριες Κύπρου διατήρησαν τα σκήπτρα και συνέχισαν να γράφουν ιστορία με 12 τίτλους σε 14 χρόνια.

Είναι η πλέον επιτυχημένη ομάδα στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο με 7 περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλήματος, από την 2η ΑΕΚ Κοκκινωχωρίων.

Το τελείωσε στην έδρα της

Η προτελευταία αγωνιστική έστειλε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Λεμεσό, μετά την εντός έδρας νίκη κόντρα στην δεύτερη Νέα Σαλαμίνα με 2-0. Το τρίποντο κόντρα στις «ερυθρόλευκες» έφερε την διαφορά στους 6 βαθμούς, με μόλις μία αγωνιστική να απομένει. H απονομή του τροπαίου έγινε μετά τον αγώνα με τις παίκτριες, το προπονητικό τιμ, την διοίκηση αλλά και τον κόσμο να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Πρώτες και αήττητες

Στην πορεία προς τον αήττητο τίτλο η ομάδα της Apollon Ladies κατέγραψε 15 νίκες και μία ισοπαλία σε 16 αγώνες. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς ενώ η μόνη απώλεια βαθμών ήρθε στην 3η αγωνιστική και την εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 κόντρα στον Άρη.

Η καλύτερη επίθεση – άμυνα
Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί μηχανή των γκολ η Apollon Ladieς. Τα 105 γκολ σε 16 αγώνες, δίνει στην ομάδα την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.
Στην άμυνα τα μόλις 8 γκολ παθητικό κατατάσσουν τις «κυανόλευκες» στην πρώτη θέση όσον αφορά την αμυντική γραμμή.

Ποια άλλη; Η Φρίντα!
Πρώτη σκόρερ για την ομάδα αλλά και του πρωταθλήματος η Κριστίνα Φρίντα με 39 γκολ. Για την διεθνή με την Κύπρο Αμερικανίδα, αντιστοιχεί στο 37.14% των γκολ των Ladies. Ακολούθησε η Χμίροβα με 11 γκολ ενώ συνολικά 17 παίκτριες βρήκαν δίκτυα.

Τεχνική ηγεσία
Η χρονιά ξεκίνησε με τον Κιμ Μπιόρκεγκρεν να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας και να φτάνει μία ανάσα πριν τους ομίλους του Womens Champions League. Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Σουηδός τεχνικός αποχώρησε από την Apollon Ladies για να αναλάβει την Racing Louisville FC στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η διοίκηση Μαραγκού έδωσε τα ηνία της ομάδα στον βοηθό του Μπιόρκεγκρεν, Λοράντ Φασότ. O Βέλγος οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα και κατέγραψε μόνο νίκες σε 11 αγώνες.

Η μεγαλύτερη νίκη
Το ντεμπούτο του Λοράντ Φασότ στον πάγκο των Ladies συνδυάστηκε με την μεγαλύτερη νίκη για την ομάδα αλλά και του πρωταθλήματος. Στις 21 Νοεμβρίου οι πρωταθλήτριες νίκησαν με 18-0 τον Απόλλων Λυμπιών για την 7η αγωνιστική.

Comments
To Top