ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Με πληγώνει να ακούω τους φιλάθλους να πιστεύουν ότι θα χάσουμε τον τίτλο»

Δείτε όλα όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα με την Ανόρθωση, ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Αναλυτικά:

«Αγώνας με ένταση, σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαμε όση θα ήθελα, αλλά αλλάξαμε λίγο το πώς παίξαμε σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Είχαμε πολλή κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, φτιάξαμε ευκαιρίες. Δεν τις αξιοποιήσαμε, αυτοί αξιοποίησαν το 50%. Με μια ομάδα με τόση ποιότητα αμυντικά είναι δύσκολο να βρεις ανοίγματα. Πρέπει να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνουμε.

Μετά ήταν το πέναλτι, ξανά ο Γιοβάνοβιτς έδειξε ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε, μπορούμε να νιώθουμε ασφάλεια με αυτόν κάτω από τα γκολπόστ. Κρατάμε το πάθος και την αντίδραση, συνεχίζουμε.

Κάποια από τα παιδιά προσπάθησαν να μας δώσουν κίνητρο ενόψει ΑΠΟΕΛ, μας είπαν να κερδίσουμε τον ΑΠΟΕΛ, θα προσπαθήσουμε. Κανένας, εδώ και μεγάλο διάστημα, δεν είναι συνηθισμένος να κερδίζει πρωταθλήματα στη Λεμεσό. Αν θέλουμε να το κάνουμε πρέπει όλοι να είναι πίσω από αυτό το εγχείρημα. Όχι με τον κυπριακό τρόπο τον «ξέρω πως θα πάει στραβά». Δεν βοηθά κανέναν αυτό. Το να μας περιμένουν οι οπαδοί έξω από το γήπεδο είναι βοήθεια. Και δεν καταλαβαίνω το πολιτικό μήνυμα, αλλά χρειαζόμαστε τους πάντες στο γήπεδο, υποστηρίξτε την ομάδα, θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε την καρδιά μας στο γήπεδο. Είναι εύκολο να είσαι στην κερκίδα με μια μπίρα και μετά να πας για λουκάνικο. Χρειαζόμαστε τους πάντες στο γήπεδο. Στο τέλος της σεζόν μπορούν να μας φωνάξουν λούζερ ή ό,τι θέλουν. Δεν έχει όφελος για την ομάδα. Είναι δύσκολο, από την άλλη πλευρά υπάρχουν ομάδες που δεν ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο πριν δύο βδομάδες, μιλάμε για τις καλύτερες ομάδες και μας προκαλούν κάθε δευτερόλπετο, πρέπει να βρούμε λύσεις. Αν το γήπεδο είναι ήσυχο πριν το 90′, κάτι είναι λάθος. Τα παιδιά στο γήπεδο προσπαθούν τα πάντα. Αλλά χρειαζόμαστε συναίσθημα από τις εξέδρες στους παίκτες.

Πριν από κάθε παιχνίδι λένε σήμερα είναι σημαντικό. Το ξέρουμε όλα είναι σημαντικά. Από την πρώτη μέρα νιώθω αυτή την αμφιβολία σε πολλά πράγματα. Αυτή η ομάδα είναι συνηθισμένη να παίζει για το πρωτάθλημα αλλά όχι να το κατακτά. Πρέπει να το πιστέψουμε. Πολύ σύντομα. Και μετά να πανηγυρίσουμε στο τέλος της σεζόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πολύ καλά πράγματα. Κάποιες φορές στο τρανζίσιον χάνουμε την μπάλα. Η κατοχή κάποτε μπορεί να είναι σημαντική αλλά μπορεί να μην λέει τίποτα αν δεν βρεις τους χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν βελτιωμένοι από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο τρόπος που θέλω να παίξω δεν αλλάζει. Αν θέλετε να βλέπετε ποδόσφιαρο κατοχής τότε δεν είμαι τόσο καλός προπονητής. Θέλω η ομάδα μου να πιέζει, να αναγκάζει τον αντίπαλο να κάνει λάθη».

Comments
To Top