ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουμάντο στην ΛΕΜΕΣΟ ο ΘΡΥΛΟΣ!

Η ομάδα μας ανέτρεψε το 1-0 της ΑΕΛ με γκολ των Πίττα και Ιντζιά και πλέον είναι στο +8 από την δεύτερη ΑΕΚ.

Ισορροπημένο ήταν τα πρώτα 45 λεπτά στο παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά χωρίς να τα καταφέρουν ιδιαίτερα. Σε γενικές γραμμές δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 8ο λεπτό όταν ο Πίττας έκανε το σουτ από πλάγια με την μπάλα να κτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Η ΑΕΛ απάντησε στις καλές φάσεις, όταν στο 11ο λεπτό  ο Έουλερ εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Τεσέιρα έφυγε έξω.

Στο 22’ εκτέλεσε φάουλ αυτή την φορά ο Έουλερ, αλλά η κεφαλιά του Σωτηρίου δεν βρήκε στόχο. Στο 34’ το σουτ του Παπαφώτη εκτός περιοχής, κατέληξε στα χέρια του Γιοβάνοβιτς.

Το γκολ της ΑΕΛ ήρθε στο 38ο λεπτό, όταν ο Σάντος έκανε την κίνηση από δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Τσέποβιτς, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε καλή ψυχολογία στην ΑΕΛ, η οποία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Με δοκάρι για τον Απόλλωνα στο πρώτο λεπτό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ψύχας δίνει στον Γιάνκα, ο οποίος με απευθείας σουτ βρίσκει την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά το πλασέ του Ίλιεφ έφυγε έξω.

Στην συνέχεια η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν φάσεις, μέχρι που ήρθε το γκολ για τον Απόλλωνα στο 68ο λεπτό.

Ήταν η ατομική ενέργεια από τον Πίττα, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα αρκετά μέτρα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το σουτ για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 73’ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Έουλερ να εκτελεί το κόρνερ, τον Σωτηρίου να πιάνει την κεφαλιά, ωστόσο ο Γιοβάνοβοτς με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά από εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήρε μία άγρια ομορφιά και μεγάλη ένταση, όπου έφερε αρκετές κάρτες στις δύο ομάδες.

Στο 90ο λεπτό ο Απόλλωνας κατάφερε να βρει το γκολ που του χάρισε την μεγάλη νίκη, όταν ο Χαμάς έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ίντζα με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (81′ Τζουμ), Χάμπος, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Ψύχας, Αλμπάνης, Ίλιεφ (75′ Ίντζια), Πίττας, Γιάνγκα.

Πάγκος: Τζούριν, Τζουμ, Αυγουστή, Μιχαηλίδης, Τσιόλου, Χρυσοστόμου, Ίντζια. 

ΑΕΛ: Κεραυνός, Ντάβερβελντ, Τεσέιρα, Σωτηρίου, Σάντος, Νταβόρ, Παπαφώτης, Ριέρα (69′ Ρέινολντς), Έουλερ (87′ Αντωνίου), Τόρες, Τσέποβιτς.

Πάγκος: Εβόρα, Φραντζής, Ρέινολντς, Ανδρέου, Αντωνίου, Θεμιστοκλέους, Νικολεττίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομπέρζ, Πίττας / Παπαφώτης, Ντάβερβελντ, Ριέρα

Comments
To Top