ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσόρνιγκερ: «Μετά τα ματς με την Ζίλινα δεν με ήθελαν…»

Χαρούμενος και λαλίστατος ήταν ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μετά την εύκολη νίκη απέναντι στην Δόξα.

Αναλυτικά:

«Kαλό αποτέλέσμα, παίξαμε με μια καλή ομάδα, δεν είναι εύκολο να την παίξεις, μας έβαλε δύσκολα, έχει τον Σαντίκ και τον Σάσι στο δεύτερο ημίχρονο, μας δημιούργησαν κάποια προβλήματα. Τα πρώτα 20-25 λεπτά πήγαμε πολύ καλά, κάναμε το παιχνίδι μας, έγινε το 1-0, μετά μπόρεσαν να μας βάλουν λίγη πίεση. Ήμασταν λίγο ανοργάνωτοι στον χώρο του κέντρου, μας έκαναν 1-2 καλές ευκαιρίες, αλλά μετά σκοράραμε και κερδίσαμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δοκίμασα να φορτώσω την αριστερή πλευρά, αλλάξαμε τα φτερά μας, οι παίκτες έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, Κολ και Ίλιεφ τρομερό παιχνίδι, ο Αλμπάνης εξαιρετικός είχε τα τελειώματα, η άμυνα έκανε καλή δουλειά. Μου αρέσει που οι αλλαγές μας έρχονται από τον πάγκο και κρατούν το πνεύμα».

Για το ότι μετά τον αποκλεισμό από τη Ζίλινα δήλωνε πως στη συνέχεια θα δούμε πολύ διαφορετικά πράγματα και για τη γερμανική νοοτροπία: «Δεν ήμουν ο πιο αγαπητός στη Λεμεσό όταν χάσαμε από τη Ζίλινα. Έπρεπε να συνέλθουμε, να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού. Ήταν σκληρή αρχή, αλλά η νοοτροπία της ομάδας ήταν καθοριστική. Με τον Άρη με πιο λίγους παίκτες δεν ξέρω αν θα μπορούσε άλλη ομάδα. Με ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, με όλες τις ομάδες. Δεν έχει να κάνει με γερμανική νοοτροπία, δεν έχουμε Γερμανό παίκτη, έχουμε Γάλλους, Ελλαδίτες, Κύπριους. Αναλύουμε τα πράγματα, λέμε σε κάποιον αν δεν είναι στον σωστό δρόμο, αν πιστεύει ακόμη ότι μπορεί να το κάνει με τον δικό του τρόπο, τον κλωτσάω στον πισινό, αν το κάνει με διαφορετικό τρόπο, πάλι τον κλωτσάω στον πισινό».

«Είναι εντυπωσιακό το πόσο δέθηκε η ομάδα, φέραμε τόσους νέους παίκτες. Υπάρχουν ακόμη παίκτες κλειδιά από πέρσι, Χάμπος, Πίττας, Ρομπέρζ, Γιοβάνοβιτς, αλλά φέραμε αρκετούς, είναι εντυπωσιακό το πώς έχει δέσει η ομάδα. Ακόμη έχουμε παίκτες έξω, έχει δουλειά το ιατρικό τιμ. Είναι εντυπωσιακό το πώς δέσαμε».

Για το ότι ο προπονητής της Μπάγερν Νάγκελσμαν δήλωσε πως τα βράδια ξυπνά τη γυναίκα του φωνάζοντας τα ονόματα των παικτών του κι αν κάνει ο ίδιος κάτι ανάλογο: «Οι προπονητές μιλάνε πολύ για τα μίντια για να δώσουν ατάκες, δεν είμαι σίγουρος αν στα αλήθεια ξυπνά τη γυναίκα του. Αλλά αυτός δεν έχει δύο παιδιά, εγώ έχω δύο και με ξυπνάνε εμένα τα βράδια. Ελπίζω να μην φωνάζει τα ονόματα άλλων γυναικών γιατί αλλιώς θα είναι χωμένος σε βαθιά σκ@#$».

«Δεν φοβάμαι, πιστεύω στην ομάδα. Υπήρχε περίοδος που χάσαμε κάποια παιχνίδια κι επανήλθαμε με σερί, μετά έγινε ξανά το ίδιο. Προσπαθώ να περάσω στους παίκτες ηρεμία, μετά τους αγώνες αναλύουμε, βρίσκουμε καλά σημεία ακόμα και σε ήττες. Μετά από κάθε παιχνίδι λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν καλοπιάνουμε τους παίκτες, προσπαθούμε να τους κάνουμε καλύτερους, οι ήττες μπορούν να έρθουν αλλά κοιτάμε μπροστά».

Για το ότι ο κόσμος του Απόλλωνα φοβάται πως μπορεί η ομάδα να πάθει ξανά ό,τι έπαθε στο παρελθόν και να μην πάρει τον τίτλο παρά το μεγάλο προβάδισμα, κι αν μπορεί να τους καθησυχάσει: «To ένιωσα κι εγώ όταν ήρθα. Όταν φοβάσαι συνεχώς μην χάσεις κάτι, δεν το κερδίζεις. Πρέπει να το αποβάλουμε αυτό. Σκεφτόμαστε συνεχώς πώς θα κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Τώρα έχουμε το δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΛ, έχουμε λίγους παίκτες διαθέσιμους κι αυτό μας δυσκολέψει, αλλά δεν είναι δικαιολογία, δεν φοβόμαστε. Πρέπει να βρίσκουμε πάντα τις λύσεις κι οι παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει στο γήπεοδ. Δεν σκεφτόμαστε στο παρελθόν αλλά τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες νίκες κι αν δεν το απολαύσουμε επειδή σκεφτόμαστε τι μπορεί να γίνει, τότε χάνουμε το παιχνίδι».

Comments
To Top