ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δύσκολη απόφαση / Πρέπει ο Απόλλωνας να αποδείξει»

Ο δικηγόρος, Ηρακλής Αγαθοκλέους, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και τον Χρίστο Παπακώστα. Αναλυτικά:

Για το περιστατικό με τα τεστ της ΑΕΚ: «Είναι ένα θέμα που δεν έπρεπε να προκύψει. Δεν υπάρχει κάτι προηγούμενο και έχει προκληθεί από την πανδημία. σίγουρα υπάρχουν και τα θετικά για την ένσταση του Απόλλωνα αλλά και αρνητικά. Θα είναι δύσκολο το έργο του αθλητικού δικαστή γιατί δεν είναι καθαρά αγωνιστικό, δεν έχει να κάνει με την προκήρυξη. Εμπλέκεται και το Υπουργείο Υγείας, για μένα ίσως να ενέργησε χαριστικά στην ΑΕΚ. Αν ήταν κάποιος άλλος πιθανόν να μην λάμβανε καμία αντίδραση».

«Όταν τους έδωσε άδεια να κάνουν κι άλλα τεστ ενώ το πρωτόκολλο λέει να περιοριστούν, είχε δράσει χαριστικά το Υπουργείο Υγείας. Μπορεί τώρα ο δικαστής να δικάσει το Υπουργείο; Τους άφησε να κάνουν κι άλλα τεστ και εκεί εστιάζω ότι είναι δύσκολη η απόφαση του δικαστή. Δεν ξέρω αν θα κληθεί να δηλώσει κάτι ο Υπουργείο. Χρειάζεται και χρόνος μέχρι να εξεταστούν και να βγει μια απόφαση. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι σε εξέλιξη ένα πρωτάθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και γι αυτό υπάρχει βιασύνη, όμως δεν έχουν συνηθίσει να προβαίνουν σε αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Πήρε ρίσκο η ΑΕΚ; «Ναι, ενώ κέρδισε αγωνιστικά, πήρε το ρίσκο με αυτούς τους παίκτες να επηρεαστεί τώρα το αποτέλεσμα. Το τί κατάληξη θα έχει το ρίσκο που πήραν θα φανεί από την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Ο Απόλλωνας πρέπει να δείξει ότι λανθασμένα χρησιμοποιηθήκαν. Έχει την απόφαση του χημείου, αλλά από κει και πέρα, πρέπει να αποδείξει ότι παράτυπα ήταν στο γήπεδο αυτοί οι παίκτες και πως δεν ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ».

«Μπορεί να υπάρχει μέχρι και ποινικό αδίκημα στην συμπεριφορά κάποιων».

«Το Υπουργείο συμπεριφέρεται διαφορετικά σε κάποιους, από τον υπόλοιπο κόσμο».

Comments
To Top