ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια αλλιώτικη «ανάκριση» για την ομάδα καλαθόσφαιρας (video)

Στις ερωτήσεις του υπεύθυνου μάρκετινγκ της Meridianbet, Ζακ Γεωργίου και της δημοσιογράφου Ουρανίας Κυριάκου απάντησαν οι καλαθοσφαιριστές του Απόλλωνα, στο πλαίσιο της καλύτερης γνωριμίας μαζί τους.

Την αρχή έκανε ο Αμερικανός point guard, Mike Holton, για να ακολουθήσουν οι Hanif Cheatham (guard), Tray Moses (guard), Ραφαήλ Ελευθερίου (forward) και Χρήστος Εύζωνας (guard).

Mike Holton

Καλωσόρισες στην Κύπρο Michael, καλωσόρισες από την Αμερική. Ελπίζω να απολαμβάνεις την παραμονή σου εδώ στην Κύπρο. Θα είσαι μαζί μας τη Δευτέρα, εδώ στο γήπεδο του Απόλλωνα και θα αγωνιστείς απέναντι στον Κεραυνό. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Το εκτιμώ. Είναι ωραίο που βρίσκομαι εδώ και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το επερχόμενο παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στον Κεραυνό. Είμαι πανέτοιμος.

Έχεις πάει αλλού εκτός Λεμεσού για να ανακαλύψεις το νησί μας;

Είχαμε μερικούς αγώνες προετοιμασίας έξω από τη Λεμεσό, όπως στη Λευκωσία και στο Παραλίμνι και στο ρεπό τις προάλλες κατάφερα να πάω με τη σύζυγο μου στην Αγία Νάπα, όπου περάσαμε ωραία. Ήταν όμορφα.

Υπάρχει κάτι που σε εντυπωσίασε από την Αγία Νάπα; Μήπως οι παραλίες ή τα εστιατόρια ή κάτι συγκεκριμένο που σου έμεινε στο μυαλό;

Ναι είμαι εδώ στη Λεμεσό και έχω δει την παραλία, τη θάλασσα, τα έχω δει όλα. Όμως το τοπίο στην Αγία Νάπα είναι λίγο διαφορετικό. Υπάρχουν περισσότερα βράχια. Πήγαμε στο Κάβο Γκρέκο και ήταν ωραία που είδαμε το ηλιοβασίλεμα. Ήταν πραγματικά υπέροχο.

Έμαθες καθόλου ελληνικά, όσο καιρό είσαι εδώ;

Έμαθα μερικές λέξεις από τότε που ήρθα. «Γεια τι κάνεις».

Ω, καταπληκτικά, καταπληκτικά. Επίσης, καλή προφορά.

Σε ευχαριστώ, όντως προσπαθώ, θα δούμε πως θα πάει.

Ήσουν ο MVP στο πρώτο σου παιχνίδι με τον Απόλλωνα, το οποίο ήταν το πρώτο στη σεζόν. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και ποιοι οι στόχοι σας ως ομάδα;

Οι στόχοι μου για τη σεζόν εδώ είναι να δώσω όσο μπορώ τον καλύτερο μου εαυτό στην ομάδα και να παίξω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Οι στόχοι μας ως ομάδα, θέλουμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί φέτος, θέλουμε να είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στη λίγκα και θέλουμε να το παλέψουμε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Αν μπορούσες να έχει όποιους συμπαίκτες ήθελες, ποιους θα διάλεγες και γιατί;

Μου αρέσουν οι συμπαίκτες μου όπως είναι και δεν θα άλλαζα κανέναν τους. Οπότε θα τους διάλεγα όλους τους.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στην Κύπρο;

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην Κύπρο… Ο καιρός είναι καταπληκτικός και είναι μια όμορφη χώρα. Βασικά αυτά είναι τα κυριότερα. Πολλά πράγματα μου αρέσουν, όμως ο καιρός και το τοπίο είναι τα κυριότερα.

Πες μου τρία πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό, όταν ακούς τη λέξη «Κύπρος».

Όταν ακούω τη λέξη Κύπρος… Σκέφτομαι λιακάδα, όμορφες παραλίες και το μπάσκετ. Το άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Meridianbet.

Hanif Cheatham

Καλωσόρισες στην Κύπρο Hanif Cheatham. Πώς είσαι;

Είμαι καλά, περνάω καλά και το εκτιμώ.

Ποια είναι η πρώτη σου εμπειρία ή πώς ήταν η πρώτη σου εμπειρία εδώ στην Κύπρο;

Είναι πολύ καλή ευκαιρία η Κύπρος, καλή εμπειρία. Είμαι εδώ για λίγο καιρό, όμως μαθαίνω για τοπία, πηγαίνω σε πολλά μέρη. Οδηγώ για να βρω καλά μέρη για φαγητό και γενικά απολαμβάνω τη ζωή εδώ.

Έχεις δει κάποιο μέρος που σου άρεσε ιδιαίτερα;

Ναι, τώρα δοκιμάζω πολλά διάφορα νέα εστιατόρια για να καταλήξω σε κάποιοι που θα μου αρέσει. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Αυτά τα εστιατόρια, στα οποία πηγαίνω τελευταίως είναι πολύ καλά, οπότε πηγαίνω με τη σειρά. Προσπαθώ να βρίσκω διαφορετικά καλά μέρη.

Έχεις μάθει ελληνικές λέξεις;

Ναι, έμαθα το «τι κάνεις».

Πότε άρχισες να παίζεις μπάσκετ;

Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν επτά ετών, όμως έπαιζα όλη μου τη ζωή. Απλώς ερωτεύτηκα το παιχνίδι κι ένιωθα ότι αυτό ήταν πάντα το πάθος μου.

Πως είναι η μέχρι στιγμής εμπειρία σου με τον Απόλλωνα;

Μόλις ξεκίνησε η σεζόν είχαμε μια πολύ καλή νίκη. Τη Δευτέρα θα παίξουμε στην έδρα μας. Πήραμε μια καλή ώθηση και ετοιμαζόμαστε για την υπέροχη σεζόν.

Έχεις άγχος πριν τους αγώνες;

Όχι, δεν έχω άγχος. Ζούμε σε μια όμορφη πόλη, τη Λεμεσό και κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Θες να το πας μέρα με τη μέρα για να απολαμβάνεις τη δουλειά σου και να αρπάξεις την ευκαιρία που σου έδωσε ο Θεός. Απλά έρχεσαι εδώ, παίζεις το παιχνίδι που αγαπάς και βγαίνεις για να απολαύσεις μια υπέροχη βραδιά στη Λεμεσό. Θα έλεγα ότι αυτό είναι μια ωραία ζωή, δεν έχει καθόλου άγχος.

Είναι η πρώτη σου φορά που παίζεις μπάσκετ σε μια άλλη χώρα. Πως το βιώνεις αυτό;

Είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Αρχικά όταν ήρθα εδώ χρειάστηκα να προσαρμοστώ λιγάκι, όμως καθώς περνάει ο καιρός συνειδητοποιείς πώς να κινείσαι στην πόλη. Το οδήγημα στην αντίθετη πλευρά του δρόμου είναι λίγο διαφορετικό, όμως όπως είπα, μόλις προσαρμοστείς όλα πάνε ρολόι.

Γιατί διάλεξες την Κύπρο για το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

Ένιωσα ότι θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία. Όταν μου τηλεφώνησαν και με ρώτησαν αν ήθελα να έρθω εδώ, είπα ναι. Ένιωσα ότι είναι ένα υπέροχο μέρος να πάω, από πλευράς ευκαιριών για το μέλλον μου και την καριέρα μου στο μπάσκετ. Χαίρομαι που πήρα την απόφαση να έρθω εδώ.

Είχες ακούσει για την Κύπρο πριν έρθεις εδώ;

Ναι, άκουσα. Είδα το Παραλίμνι σε μερικές ταινίες. Άκουσα πολλούς που έχουν ταξιδέψει εδώ. Δεν μπορώ να τους αδικήσω που επέλεξαν έναν τέτοιο προορισμό. Μόλις έρθεις και ζήσεις εδώ, αντιλαμβάνεσαι πόσο όμορφα είναι.

Είναι όπως το περίμενες να είναι;

Ναι, και ακόμη περισσότερα. Μόλις εγκλιματιστείς τα ψάχνεις στο Google, όμως δεν μπορείς να αντιληφθείς την ομορφιά μέχρι να έρθεις εδώ. Οπότε είναι όπως το περίμενα και ακόμη περισσότερο. Δεν έχω κανένα παράπονο.

Είσαι ενθουσιασμένος για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Κεραυνό και τη Meridianbet ως χορηγό του Απόλλωνα;

Ναι, είμαι πολύ σίγουρος ότι θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Είναι το δεύτερο παιχνίδι της σεζόν, θα δείξει πού βρισκόμαστε ως ομάδα. Θα δείξει πόσο καλοί είμαστε, θα έχουμε ένα πολύ καλό αντίπαλο. Είναι τη Δευτέρα και νομιζω θα είναι μια πολύ καλή δοκιμασία και ευκαιρία για μας για να δείξουμε τι είναι ο Απόλλωνας.

Tray Moses

Καλωσόρισες στην Κύπρο. Πώς είσαι;

Είμαι καλά, πώς είσαι εσύ;

Kι εγώ πολύ καλά φίλε. Πώς είναι η πρώτη σου εμπειρία εδώ;

Είναι υπέροχα. Η ομάδα είναι καταπληκτική, μας φροντίζει. Είναι υπέροχο που έχουμε χορηγό, κάποιον όπως τη Meridianbet, που φροντίζει καλά όλους τους παίκτες. Οπότε είναι μία πολύ καλή εμπειρία.

Έχεις δοκιμάσει την κυπριακή κουζίνα;

Όχι, όχι, πρέπει να το κάνω.

Οκ, έχεις ακούσει τη λέξη «μεζές»;

Όχι.

Αυτό είναι το παραδοσιακό κυπριακό πιάτο. Έχεις μάθει καθόλου ελληνικά;

Ναι, έμαθα το καλημέρα. Βασικά, μόνο αυτό γνωρίζω, πρέπει να μάθω περισσότερα.

Έχεις πολύ καλή προφορά, μπράβο σου. Τρέι ποιος σε έχει εμπνεύσει για να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

Πιθανόν ο πατέρας μου. Με έμαθε το μπάσκετ και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όταν ήμουν μικρός. Μου έμαθε αυτά τα δύο και καθώς μεγάλωνα, κατέληξα στην επιλογή του μπάσκετ και τώρα είμαι εδώ που είμαι.

Έχεις παίξει μπάσκετ σε χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως την Αυστραλία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία. Πως ήταν οι εμπειρίες σου εκεί;

Ήταν καταπληκτικά. Είναι σίγουρα τέλειο να μπορώ να παίξω μπάσκετ, το άθλημα που μου αρέσει σε άλλες χώρες και να μπορώ να βιώσω διαφορετικές κουλτούρες. Από τα πράγματα που δε συνηθίζεται είναι το να είναι μακριά από τους φίλους σου και την οικογένειά σου. Μπορεί να γίνεται δύσκολο, σε κάποιες φάσεις όμως προσπαθείς να εκτιμήσεις την ευλογία.

Αν θα διάλεγες μεταξύ όλων αυτών των χωρών που πήγες, ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή; Εδώ ή εκεί;

Εκτός από την Κύπρο, σίγουρα η Αυστραλία. Ήμουν εκεί μόνο για δέκα μέρες λόγω του κορωνοϊού, όμως λάτρεψα τη χώρα και τους ανθρώπους που γνώρισα.

Γιατί διάλεξες την Κύπρο ως το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

Ειλικρινά, ένιωσα ότι ήταν στην Ευρώπη, ήταν όπως την Αυστραλία, όπου οι περισσότεροι μιλάνε Αγγλικά, είναι μια υπέροχη χώρα με παραλίες και καλό καιρό. Όσο αφορά το μπάσκετ, είναι ένα καλό πρωτάθλημα για να αγωνιστώ και μια καλή ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητες μου.

Πώς βλέπεις το επίπεδο του μπάσκετ στην Κύπρο σε σύγκριση με των άλλων χωρών που έχεις παίξει;

Πιστεύω είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Ήμουν στην Πορτογαλία πέρσι και υπάρχει μια καλή σύγκριση, μπορώ να πω. Παίξαμε απέναντι στην Πόρτο, μία από τις κορυφαίες ομάδες της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα και ίσα που χάσαμε. Οπότε πιστεύω ότι είναι ένα πρωτάθλημα που μπορεί να την ανταγωνιστεί και θα συνεχίσει να πηγαίνει ακόμα καλύτερα.

Πως φαντάζεσαι αυτή τη σεζόν, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά;

Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξουμε καλά και γενικά είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Έχουμε όλα τα στοιχεία, έχουμε πολλούς που ήρθαν να παίξουν. Φέρνουν αποτέλεσμα. Για μένα, πιστεύω ότι το να παίζω το ρόλο μου όσο καλύτερα μπορώ και να δίνω ό,τι έχω και θα δείξει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Περιγράφεις τον εαυτό σου στη βιογραφία στου στο Instagram ως δημόσιο ομιλητή, μπορείς να μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτό;

Ναι, ασχολήθηκα πολύ με τη δημηγορία και την ψυχική υγεία. Η ψυχική υγεία είναι το πάθος μου. Αντιματώπιζα ψυχικά θέματα σε όλη μου τη ζωή και στο πρώτο έτος στο κολλέγιο έχασα ένα καλό φίλο που αυτοκτόνησε. Έτσι μέσω αυτού λέω την ιστορία μου. Μιλάω σε διαφορετικές κατηγορίες. Μία ομάδα είναι στην Αμερική. Έχω κάνει διάφορες ομιλίες στις κοινότητες και είναι από τα πράγματα που αγαπώ να κάνω, μ’ αρέσει να βοηθώ τον κόσμο.

Ραφαήλ Ελευθερίου

Γεια σου Ραφαήλ, καλωσόρισες στη Meridianbet. Είσαι παίκτης του Απόλλωνα εδώ και τρία χρόνια. Θα είσαι και αυτή τη σεζόν και ακόμα δύο.

Καλησπέρα και ευχαριστώ που με έχετε καλεσμένο στη Meridianbet.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το μπάσκετ;

Ήταν ένας στόχος που είχα από μικρό παιδί και λίγο πιο ρεαλιστικά δεν ήμουνα σε τίποτα άλλο καλός (γέλια) αλλά και λόγω ύψους αποφάσισα να παίξω μπάσκετ. Απ’ ότι φαίνεται πέτυχα.

Εκτός από το μπάσκετ εργάζεσαι ως κινησιολόγος. Πως μπορείς να συνδυάζεις και τα δύο;

Πριν τρία χρόνια όταν ξεκίνησα το μπάσκετ επαγγελματικά στην Κύπρο δεν είχα τη δυνατότητα να το κάνω, αλλά τώρα έχω ανοίξει το δικό μου στούντιο κινησιολογίας και βοηθάω ανθρώπους από τις 08:00-16:00 με χρόνιες παθήσεις, μυοσκελετικά, νευρικά προβλήματα και μετεγχειριτικά. Οπότε έτσι βρίσκω ώρα και για τα δύο.

Θα μείνω σ’ αυτό που είπες στο ότι συνδυάζεις και τα δύο. Το μπάσκετ ναι μεν είναι δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο, όμως δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο. Θέλω να μου πεις πώς βλέπεις το μέλλον της καλαθόσφαιρας, αν συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι η Κύπρος είναι υποψήφια για να φιλοξενήσει μερικούς αγώνες του Eurobasket.

Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια το μπάσκετ δεν ήταν πρώτο αλλά δεύτερο άθλημα στη Κύπρο, επί καλούς καιρούς ΑΕΛ, Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ, Κεραυνού. Υπήρξε ένα κενό αργότερα 5-8 χρόνια και τώρα ξανά νομίζω βρίσκουμε τα πόδια μας και σαν Κυπριακή καλαθόσφαιρα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους, αυτούς που έχουμε θέσει αρχικά με τη μείωση των ξένων και ακολούθως με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής των Κύπριων καλαθοσφαιριστών τα τελευταία δύο χρόνια. Το Eurobasket θα ήταν ένας τεράστιος θεσμός αν γινόταν στο νησί μας. Αν υπάρχει καλή θέληση και άνθρωποι γύρω από το άθλημα που μπορούν να φέρουν αυτό τον θεσμό στη Κύπρο θα είναι καλοδεχούμενο και ελπίζω ο κόσμος να το αγκαλιάσει.

Θα είναι και μια μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί η Κύπρος στο εξωτερικό…

Ναι θα είναι μια τεράστια ευκαιρία. Το Eurobasket είναι από τους μεγαλύτερους θεσμούς του μπάσκετ παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ευρώπη, οπότε για ένα μικρό νησί όπως είμαστε εμείς νομίζω είναι καλή ευκαιρία.

Τώρα επιστρέφω λίγο στον Απόλλωνα… Πώς βλέπεις την ομάδα σου αυτή τη σεζόν;

Πιστεύω ότι τη φετινή σεζόν είμαστε πιο δυνατοί από άλλες χρονιές. Γιατί έχουμε κάνει κάποιες προσθήκες πολύ σημαντικές και με την επιλογή των ξένων, του προπονητικού τιμ, κάποιων Κύπριων καλαθοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην ομάδα, όπως είναι ο Στέφανος Ηλιάδης, κάποιες μεταγραφές Κύπριων ο Χρήστος Λοϊζίδης, ήρθε πίσω ο Γρίβας και τα άλλα τα παιδιά που έχουν ήδη μείνει στην ομάδα, πιστεύω είμαστε ένα καλό σύνολο, το οποίο μπορεί να είναι ανταγωνιστικό για να μπορέσει να διεκδικήσει τους στόχους του.

Πάντως είχε αρκετές αλλαγές φέτος ο Απόλλωνας, ενισχύθηκε αρκετά. Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια, έχει αποκτηθεί ομοιογένεια στην ομάδα;

Αυτή βρίσκεται στα χέρια των παλιών παικτών για να βοηθήσουν τους καινούργιους. Είναι ευθύνη των μεγαλύτερων σε ηλικία και πιο έμπειρων να το δημιουργήσουν αυτό. Πιστεύω ότι είμαστε μια οικογένεια και αυτό ξεκινάει από τον προπονητή και τελειώνει μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που βοηθάει την ομάδα. Είμαστε όλοι μαζί για ένα σκοπό και ναι υπάρχει αγάπη, υπάρχει ομοιογένεια και πιστεύω αυτό θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Είσαι παίκτης και στην Eθνική μας ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου και προσωπικά αλλά και με την ομάδα. Τι θέλεις να πετύχεις με την Εθνική μας;

Αυτό που πετύχαμε να κάνουμε μία νίκη μετά από τρία χρόνια με την Αλβανία, ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για μένα προσωπικά και για την Εθνική ομάδα. Εγώ προσωπικά άργησα να αγωνιστώ σαν βασικό στέλεχος, όμως όταν βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή, ήμουν εκεί. Σαν στόχοι με την Εθνική, με την ευκαιρία του Eurobasket να πάρουμε μια Wild Card και να παίξουμε στους αγώνες του Eurobasket, πιστεύω θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει κάνει η Κυπριακή καλαθόσφαιρα. Οπότε αυτός είναι ο στόχος.

Χρήστος Εύζωνας

Γεια σου Χρήστο, καλωσόρισες στη Meridianbet.

Καλώς σας βρήκα.

Θέλω να μου πεις ποιος ήταν ο άνθρωπος που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με το μπάσκετ.

Σίγουρα ο πατέρας μου. Δηλαδή είναι στο αίμα μας γενικά στην οικογένεια. Ο αδελφός μου επίσης ασχολείται με το μπάσκετ, οπότε μία έμπνευση για μας ήταν ο πατέρας.

‘Ησασταν δηλαδή από μικροί στο άθλημα;

Πάντα το μπάσκετ ήταν μέσα στην οικογένεια.

Υπάρχει κάποιος παίκτης που έχεις ως είδωλο ή που είχες όταν ήσουν μικρός;

Ναι ο Ντέρικ Ρόουζ. Τώρα είναι στους Νιου Γιορκ Νικς στο NBA. Αθλητικός πόιντ γκαρντ.

Σπουδάζεις παράλληλα με το μπάσκετ. Οι σπουδές σου είναι στη Λευκωσία, ενώ η προπόνηση στη Λεμεσό. Σου είναι δύσκολο αυτό;

Όχι ιδαίτερα. Το πήγαινε έλα δεν είναι κάθε μέρα, οπότε είναι πιο βολικό για μένα.

Πως σκοπεύεις να συνδυάσεις τη ψυχολογία με το μπάσκετ;

Θέλω πιο πολύ να γίνω σαν αθλητικός ψυχολόγος. Δηλαδή να βοηθώ τις ομάδες. Έχω κάποιους γνωστούς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο κλάδο και είναι μια ευκαιρία για μένα να τα μάθω από πιο νωρίς, να μπω επίσης στο θέμα της ψυχολογίας.

Πως είναι η σχέση σου με τους συμπαίκτες σου στον Απόλλωνα και με τον προπονητή; Πως είναι το κλίμα;

H χημεία είναι απίστευτη. Ειδικά με τους Κύπριους παίκτες που γνωριζόμαστε από παλαιότερα ήταν πιο εύκολο να έχουμε μια σύνδεση. Τώρα με τους ξένους ακόμη προσπαθούν να μπουν στο κλίμα, αφού βρίσκονται σε διαφορετική χώρα, διαφορετική νοοτροπία. Ακόμη προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά.

Προσπαθείτε να τους βοηθήσετε να ενσωματωθούν πιο ομαλά.

Σωστά. Ναι.

Είσαι στη Εθνική κάτω των 23. Θέλω να μου πεις τους στόχους σου με την Εθνική ομάδα.

Μεγάλος στόχος για μένα προσωπικά είναι η Εθνική ανδρών. Ήθελα πάντα να συμμετέχω στην Εθνική ανδρών. Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να μπω σε όλα τα κλιμάκια. Ελπίζω ότι φέτος θα καταφέρω να συμμετέχω με την Εθνική ανδρών. Δουλεύω σκληρά καθημερινά για να γίνομαι καλύτερος και ελπίζω ότι θα γίνει κι’ αυτό.

Η Κύπρος είναι υποψήφια για να είναι μία από τις διοργανώτριες χώρες για το Eurobasket του 2025. Πως το βλέπεις αυτό το event;

Σίγουρα για την Κύπρο είναι τεράστιο event. Πανευρωπαϊκός θεσμός που όλος ο κόσμος το γνωρίζει. Για την Κύπρο φυσικά θα είναι μεγάλη τιμή να το φιλοξενήσει. Επίσης θα αναδείξει τη χώρα μας σαν νησί σαν οικοδεσπότες και γενικά θα αναδείξει το μπάσκετ μας περισσότερο.

Πιστεύεις ότι θα είναι καλός οιωνός για την καλαθόσφαιρα στην Κύπρο, για το μέλλον της;

Ναι φυσικά. Πρέπει να αναδειχθεί το μπάσκετ στην Κύπρο. Είναι από τα μεγαλύτερα αθλήματα παγκοσμίως και όλος ο κόσμος συζητάει για το μπάσκετ.

Μέσα από το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στους καλαθοσφαιριστές του Απόλλωνα και τις απαντήσεις τους.

Comments
To Top