ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ψηλά το κεφάλι, εμείς, οι παίκτες, οι οπαδοί»

Διαβάστε τι δηλώσεις του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ.

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τον προπονητή της για τη δίκαιη νίκη. Ίσως είναι λίγο άδικο το σκορ αλλά εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους πολύ καλύτερα από εμείς τις δικές μας. Είχαμε ευκαιρίες αλλά κάναμε και λάθη στην άμυνα. Βάλαμε πολλή πίεση στο τέλος του ημιχρόνου αλλά δεν το αξιοποιήσαμε. Είχαμε ένταση, φτιάξαμε φάσεις αλλά σε κάποιες στιγμές δεν είχαμε καθαρό μυαλό και κάναμε πολλά ατομικά λάθη. Ήμασταν πολύ καλοί ως ομάδα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια αλλά σήμερα δεν χρησιμοποιήσαμε το κεφάλι μας με τον ίδιο τρόπο.

Σε κάποιες στιγμές είχαμε την ευκαιρία και το μομέντουμ να πιέσουμε να μπούμε στο παιχνίδι, δεν τα καταφέραμε γιατί μετά από ένα καλό διάστημα έρχονταν λάθη που έδιναν την ευκαιρία στον αντίπαλο να αλλάξει τον ρυθμό. Πρέπει να δουλέψουμε σε κάποια λάθη και σε κάποιες αποφάσεις, οι παίκτες πρέπει σε κάποια σημεία να βοηθούν τους συμπαίκτες τους και όχι να δημιουργούν προβλήματα. Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια και χειροκρότησε τους παίκτες.

Ψηλά το κεφάλι, εμείς, οι παίκτες, οι οπαδοί. Έχουμε διακοπή, θα επιστρέψουν κάποιοι τραυματίες, μετά έχουμε την Ομόνοια. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας μέχρι στιγμής, δεν κάνουμε θαύματα, ήταν μια κακή μέρα. Θα δουλέψουμε με τα παιδιά για τους επόμενους αγώνες».

Πώς εξηγεί τα πολλά λάθη και ποια θεωρεί πως είναι η ευθύνη του στην ήττα: «Είπα για τα λάθη. Κάναμε εύκολα λάθη σε εύκολες πάσες, βάλαμε δύσκολα στον εαυτό μας. Σε κάποιες στιγμές παρακρατούσαμε την μπάλα. Δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα, να έκανα διαφορετικά. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις πριν το παιχνίδι ή κατά τη διάρκειά του, οι ερωτήσεις σας έρχονται μετά το παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο».

«Κερδίσαμε τέσσερα παιχνίδια σαν ομάδα και χάσαμε σήμερα σαν ομάδα. Αυτό είπα στους παίκτες. Ήμουν εντάξει με τη νοοτροπία που είχαν. Δεν ήμουν εντάξει με τις αποφάσεις που έπαιρναν ατομικά. Έχουμε πολλούς χαρισματικούς παίκτες. Ο Αλμπάνης έκανε ντεμπούτο, είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Πρέπει οι παίκτες να παίζουν ομαδικά και να ξέρουν πότε να προχωρούν σε ατομική ενέργεια. Τα πολλά λάθη που θύμισαν τον αγώνα με τη Ζίλινα. Έχουμε παίκτες που ακόμη χρειάζονται χρόνο, δουλειά. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δουλέψουμε στα λάθη μας».

Comments
To Top