ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη-πρόκριση με πολλές αλλαγές (pics)

H ομάδα μας νίκησε με 3-1 την Ολυμπιάς Λυμπιών για την πρώτη φάση του Κυπέλλου και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Μέτρια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά φάνηκε επηρεασμένος από τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ στο παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο παιχνίδι στο 12ο λεπτό. Ο Μαυρίας έδωσε την κάθετη πάσα στον Ιντζία, ο οποίος έκανε παράλληλη μπαλιά και ο Στορ με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σλοβένου επιθετικού με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Παρά το γκολ, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν τον τρόπο να ισοφαρίσουν στο 28ο λεπτό με τον Ηρακλέους. Υπήρχε ασυνεννοησία στην άμυνα του Απόλλωνα, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο ποδοσφαιριστής της Ολυμπιας, όπου με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση, ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κατάφερε να δημιουργήσει ήταν ένα σουτ του Παπουνασβίλι στο 36ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε με γροθιές ο Αντωνίου.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Απόλλωνα, καθώς μόλις στο 47’ κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με ωραίο σουτ του Αλεσάμι.

Το γρήγορο γκολ στην επανάληψη, βοήθησε τους παίκτες του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ για να απελευθερωθούν και στο 61ο λεπτό ήρθε το τρίτο γκολ με καρφωτή κεφαλιά του Ίντζα.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Απόλλωνα, ο οποίος έχασε κάποιες καλές φάσεις για να πετύχει ένα τέταρτο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη-πρόκριση.

Στο 66’ είχαμε παράλληλη σέντρα από τον Μαυρία,, με τον Ιντζία να μπαίνει στην πορεία της μπάλας αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Αντωνίου να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 74ο λεπτό είχαμε μεγάλη φάση με τον Πίττα. Ο Αλεσάμι σέντραρε, με τον Στορ να κάνει την κεφαλιά πάσα προς τον διεθνή επιθετικό, ωστόσο ο Μιτσής πρόλαβε τον Πίττα και έδιωξε σε κόρνερ.

Έτσι, παρά τις ευκαιρίες το σκορ δεν άλλαξε και το τελικό 3-1 βρίσκει τον Απόλλωνα στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημητρίου, Μαυρίας (73’Φιλιώτης), Γουέλινγκτον, Μαλεκκίδης, Αλεσάμι, Παπουνασβίλι, Σπόλιαριτς (79’Ζράντι), Γιοβάνοβιτς (60’Ρομπέρζ), Χαμάς (60’Κολ), Ιντζία (73’Πίττας), Στορ.

Comments
To Top