ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσόρνιγκερ για μεταγραφές: «Θα είναι έντονη η τελευταία βδομάδα»

Δείτε όλα όσα είπε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μετά τον αγώνα του Απόλλωνα απέναντι στον Εθνικό Άχνας.

Αναλυτικά:

«Ήταν εξαιρετικό τάιμινγκ για την πρώτη μου νίκη. Ήταν έντονο παιχνίδι, ήταν έντονες οι τελευταίες 10 μέρες, αλλάξαμε αρκετά πράγματα. Έγινε πιο δύσκολο όταν δόθηκε το πέναλτι γρήγορα, μετά έγινε το 2-2 και εκεί ήταν θέμα νοοτροπίας και τα παιδιά πήγαν πολύ καλά, ειδικά οι αλλαγές μας βοήθησαν πολύ να βελτιωθούμε. Βοήθησε και ο κόσμος με την ένταση και τον παλμό του. Δουλέψαμε σαν ομάδα. Δυσκολεύτηκαν όλες οι ομάδες την 1η αγωνιστική, έτσι κι εμείς. Συγχαρητήρια στον Πίττα για το τρίτο γκολ.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να φτιάξουμε, χωρίς αμφιβολία. Η αμυντική ισορροπία, το να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους, να ανοίξουμε χώρους για τους συμπαίκτες μας. Σε γενικές γραμμές ήταν φανταστική βραδιά.

Οι οπαδοί μας βοήθησαν πάρα πολύ στις δύσκολες στιγμές και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Για την αυτοπεποίθηση και τις αλλαγές που έγιναν: «Αλλάξαμε κάποια βασικά πράγματα μετά τον όχι τέλειο τρόπο που παίξαμε τις πρώτες βδομάδες. Η προετοιμασία δεν είναι για τους φιλάθλους αλλά για τους προπονητές. Θα ήθελα να μείνουμε στην Ευρώπη και να νικήσουμε τον ΑΠΟΕΛ και τις άλλες ομάδες στα φιλικά αλλά θέλαμε εμπειρία από το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε και τη φιλοσοφία. Είμαι Γερμανός και δουλεύω στην Κύπρο, θέλω να δω πόση γερμανική νοοτροπία μπορούν να δεχθούν οι παίκτες μου, προσαρμόζομαι κι εγώ και οι παίκτες μου για να βρεθεί η χρυσή τομή».

Για τις μεταγραφές: «Θα είναι έντονη η τελευταία βδομάδα. Παίκτες που θέλουν να πάνε σε μεγάλα πρωταθλήματα αντιλαμβάνονται ότι κανείς δεν τος θέλει εκεί. Ψάχνουμε τους κατάλληλους παίκτες. Δεν θα φέρουμε παίκτη απλά για να τον φέρουμε».

Για τη σημασία της νίκης: «Ήταν και συναισθηματικά σημαντική η νίκη, και για τον κόσμο και για εμάς. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα ξεχωριστό. Δεν ξέρεις πού ακριβώς είναι το επίπεδό σου. Με τον ΑΠΟΕΛ παίξαμε πολύ καλά και χάσαμε και αυτοί έχασαν 4-0 από την Πάφο».

Για το πόσο θα βοηθήσει η διακοπή τριών εβδομάδων: «Ναι, πιστεύω ότι θα βοθήσει πολύ ειδικά στο να έρθουν οι νέοι παίκτες μέσα στην ομάδα. Προφανώς θα μας λείπουν οι διεθνείς, πρέπει να βρούμε την ισορροπία σε αυτό. Μετά τη μακρά προετοιμασία ήταν λίγος ο χρόνος να ξεκουραστούμε».

Για το τι θέλει να βελτιώσει: «Ο τρόπος που παίζουμε τώρα, υπάρχουν κάποιες πολύ βασικές περιοχές για να βελτιωθούμε. Η νοοτροπία και η αντίληψη, το στιλ που θέλω να παίξουμε είναι να πιέζουμε συνέχεια τον αντίπαλο κι όταν χάνουμε την μπάλα να πιέζουμε γρήγορα. Αυτό δημιουργεί ρίσκα, οι παίκτες δεν είναι συνηθισμένοι ακόμη στο να αλληλοκαλύπτονται και στην ισορροπία. Επίσης κάποιες φορές έχουμε πολλές επαφές στο κέντρο, θα ήθελα πιο γρήγορο παιχνίδι, κάτι που γίνεται όταν η μπάλα κινείται γρήγορα».

Comments
To Top