ΓΥΝΑΙΚΕΣ

FIFPRO: Αφιέρωμα στην δική μας Μαρία, που μάχεται κατά της πανδημίας

Μεγάλο αφιέρωμα από την FIFPRO, στην δική μας Μαρία Ιωάννου των Apollon Ladies, η οποία είναι παράλληλα νοσοκόμα! Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών ετοίμασε το συγκεκριμένο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της, στο πλαίσιο προώθησης της εκπαίδευσης και της δεύτερης καριέρας.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα εκθειάζει την τόλμη της Μαρίας η οποία ενώ εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, μετά την πανδημία έκανε την αλλαγή και πλέον βρίσκεται στο Νοσοκομείο βοηθώντας τους συνανθρώπους μας στη μάχη κατά του COVID-19.

«Πριν από δέκα χρόνια, αν μου πρόσφεραν μια επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο που να μην χρειαζόταν να κάνω άλλη δουλειά  θα δεχόμουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, τώρα, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ποτέ να εγκαταλείψω αυτό το κομμάτι της ζωής μου.

Λατρεύω το ποδόσφαιρο, αυτή τη στιγμή προπονούμαι όσο ποτέ άλλοτε για να παίξω στο Champion’s League με την Απόλλων Ladies, την ομάδα που μεγάλωσα υποστηρίζοντας. Επίσης εκπροσωπώντας την Κύπρο νιώθω μια απερίγραπτη τιμή.

Παρόλα αυτά  – δεν είμαι μόνο ποδοσφαιρίστρια και δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ποτέ να κάνω μόνο αυτό. Το ότι είμαι νοσοκόμα με καθορίζει εξίσου όσο σκληρά κι αν πρέπει να δουλέψω για να τα ισορροπήσω και τα δύο που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μου.»

Η Μαρία Ιωάννου μετά το πρώτο της πτυχίο νοσηλευτικής στο ΤΕΠΑΚ συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποτροφιών του ΠΑ.Σ.Π. κάνοντας μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα ΕΔΩ.

Comments
To Top