ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα στραβά στην πρεμιέρα

Όλα πήγαν.. στραβά για την ομάδα μας στον πρώτο αγώνα της χρονιά και γνώρισε την ήττα με 3-1 στο «Αρένα» κόντρα στην Ζίλινα.

Πλέον η ομάδα χρειάζεται νίκη με 3 γκολ μέσα στην Σλοβακία για να πάρει πρόκριση.

Ο αγώνας:

Ο Απόλλωνας μπήκε με ενθουσιασμό στον αγώνα και είχε δύο καλές στιγμές στο 1΄ με τον Μάρκοβιτς και στο 2΄ με τον Πίττα, τα σουτ των οποίων… έφυγαν άουτ.

Η Ζίλινα, ωστόσο, με το που πέρασε για πρώτη φορά τη σέντρα… άνοιξε το σκορ. Έπαιξε γρήγορα και κάθετα, ο Κάπραλικ βγήκε μόνος απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς και πάσασε στον Ντούρις, ο οποίος προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ μόλις στο 5΄.

Ακολούθως, οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν κάπως το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι ήταν επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν. Όλα αυτά μέχρι και το 24΄, όταν και πάλι από συνδυασμό από τα αριστερά -από αυτή την πλευρά ο Απόλλωνας είχε δημιουργήσει μέχρι εκείνη την ώρα τις καλές του φάσεις- ο Ζράντι με ασύλλητπο διαγώνιο σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Απ’ εκεί και πέρα το παιχνίδι… άνοιξε, όμως οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση και όλα έδειχναν πως το πρώτο μέρος θα τελείωνει ισόπαλο 1-1. Στην τελευταία επιθετική προσπάθεια της Ζίλινα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έγινε το σουτ, ο Νασιμέντο δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, η οποία έφτασε στον Μπερνάτ, που πλάσαρε τον Γιοβάνοβιτς κι έκανε το 2-1 για τους Σλοβάκους, διαμορφώνοντας παράλληλα το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με γκολ δηλαδή από τους Σλοβάκους. Ο Κυριάκου ανέτρεψε τον Κάπραλικ στο 51′ κι ένα λεπτό αργότερα ο Μπερνάτ… νίκησε τον Γιοβάνοβιτς από τα έντεκα βήματα, κάνοντας το 3-1 για τη Ζίλινα.

Στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους φανερά επηρεασμένους μετά κι από το τρίτο γκολ που δέχθηκαν και τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν σχετικά εύκολα το παιχνίδι δεν καταγράφηκε κάποια καλή φάση μέχρι και το 76΄, όταν η κεφαλιά του Νταμπό… έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της Ζίλινα για να «απειλήσει», όταν ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπερνάτ.

Η επόμενη καλή φάση καταγράφηκε στο 87΄ και ήταν διπλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα για να μειώσει. Αρχικά, το σουτ του Πίττα απέκρουσε ο Πετράς και στην επαναφορά, ο τερματοφύλακας της Ζίλινα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ίντζια από κοντά.

Στα εναπομείναντα λεπτά, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικήτρια τη Ζίλινα με 3-1, αποκτώντας παράλληλα τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (73΄ Νταμπό), Φιλιώτης, Νασιμέντο, Κατελάρης, Κυριάκου, Ντένιτς, Μάρκοβιτς (56΄ Κολ), Ζράντι (84΄ Παπουνασβίλι), Πίττας, Ψύχας (46΄ Ίντζια).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Νταμπό, Ίντζια, Μαλεκκίδης, Παπουνασβίλι, Σπόλιαριτς, Φώτη, Κολ.

ΖΙΛΙΝΑ: Πετράς, Ανάνγκ, Κιβιόρ, Μίναρικ, Ρούσνατ, Μπερνάτ (79΄ Μπιτσατσιάν), Φάσλαγκικ, Γκόνο (90+3΄ Μίσλοβιτς), Ντούρις (90+3΄ Σλούκα), Τζιμπρίλ (79΄ Σλεμπόντνικ), Κάπραλικ (70΄ Γκολιάν).

Στον πάγκο: Τέπλαν, Μίσλοβιτς, Μπιτσατσιάν, Τζαμπόρ, Γκολιάν, Σλεμπόντνικ, Νέμτσικ, Σλούκα, Κόπας, Σούια.

Κίτρινες Κάρτες: Φιλιώτης, Νασιμέντο, Ίντζια / Φάσλαγκικ, Μπερνάτ, Κιβιόρ.

Comments
To Top