ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

“Με απλά λόγια, μας… γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια”

Ανακοίνωση από τον Property Gallery Απόλλων.

Λεμεσός 14 Μαΐου 2021
Προς: ΚΟΠΕ
Κύριοι,

Στην τελευταία μας επιστολή-ανακοίνωση, στις 4 Μαΐου αποφασίσαμε συνειδητά να χαμηλώσουμε τους τόνους, καθώς πιστεύαμε ότι με την παραδοχή του λάθους σας, να ορίσετε τον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου μεταξύ Απόλλων-ΑΕΛ στις 5 Μαΐου και ενώ η ομάδα μας είχε πέντε (5) θετικά κρούσματα σε καραντίνα, θα βρίσκατε τον τρόπο να διορθώσετε αυτό το μεγάλο σφάλμα.

Αντί αυτού, διαδραματίστηκε ένα μεγάλο φιάσκο, το οποίο μας έκανε διεθνώς ρεζίλι, καθώς θα είμαστε, ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το κύπελλο, λόγω της δικής σας αδυναμίας-ανικανότητας να διαχειριστείτε κάποια σοβαρά ζητήματα.

Ενώ σας ενημερώσαμε από την Παρασκευή (28/04/2021) για την ύπαρξη δύο (2) νέων θετικών κρουσμάτων, φτάνοντας συνολικά στα πέντε (5) θετικά κρούσματα, την επόμενη μέρα (29/04/2021), η επιτροπή πρωταθλημάτων συνεδρίασε το απόγευμα και αποφάσισε να ορίσει το παιχνίδι στις 5 Μαΐου, την στιγμή που γνωρίζατε ότι οι αθλήτριες μας θα βρίσκονταν σε καραντίνα. Με απλά λόγια, μας… «γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια» και θέσατε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών.

Πέραν τούτου, κρίνατε σκόπιμο αντί να ζητήσετε παράταση από την FIVB μέχρι τις 15 Μαΐου (που σας επιτρέπουν οι κανονισμοί), έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος να ολοκληρωθεί κανονικά το κύπελλο, ζητήσατε μέχρι τις 8 Μαΐου και δεν ξέρουμε που αποσκοπούσε αυτή η βιασύνη σας, αφού δεν υπάρχει διεθνείς υποχρεώσεις.

Το εξωφρενικό ήταν η κοροϊδία ότι δήθεν κάνατε αίτημα μέχρι τις 15 Μαΐου, αλλά μετά την αντίδραση μας, φανερώθηκε η αλήθεια. Περιμένουμε ακόμα να μας κοινοποιήσετε την αλληλογραφία και/ή το αίτημα σας προς την FIVB, όπως ζητήσαμε στην τελευταία μας επιστολής, ως άμεσα ενδιαφερόμενο μέρος και επηρεαζόμενο από τις εν λόγω αποφάσεις.

Αφού χειριστήκατε λανθασμένα το αίτημα προς την FIVB, εδώ και 10 μέρες περιμέναμε ότι η ΚΟΠΕ θα έβρισκε ένα τρόπο για να επικοινωνήσει με την παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά δυστυχώς φάνηκε για ακόμη μία φορά η αδυναμία σας να διαχειριστείτε κάποια σοβαρά ζητήματα. Φαίνεται είχατε άλλες προτεραιότητες, παρά το άθλημα που υπηρετείτε.

Δεν έφτανε αυτό, μας κάνετε πρόταση να αγωνιστούμε χωρίς τις ξένες παίκτριες και μόνο με Κύπριες αθλήτριες έτσι ώστε να καλύψετε την αδυναμία σας να βρείτε τρόπο επικοινωνίας με την FIVB. Είναι διεθνείς αθλήτριες κύριοι, δεν είναι ζώα… για να τις μεταχειρίζεστε με αυτό τον τρόπο. Προσπαθούν και μοχθούν από την αρχή της σεζόν για να φτάσουν μέχρι εδώ, δεν θα τους στερήσετε το δικαίωμα να αγωνιστούν και να επιβραβευτούν, γιατί δεν μπορείτε να κάνετε τα αυτονόητα.

Από την άλλη, δεν κάναμε τόσα έξοδα από την αρχή της σεζόν, για να έρθετε μία καλή μέρα και να μας πείτε ότι θα διεκδικήσετε ένα τίτλο, παρόδια, χωρίς τις ξένες παίκτριες. Επίσης, τα επιπλέον έξοδα που επωμίσθηκαν χωρίς λόγο τελικά οι ομάδες, περιμένοντας ότι θα αγωνιστούν, ποιος θα τα πληρώσει; Την δικής σας αδυναμία, πάλι να την πληρώσουν οι ομάδες;

Ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι θα ήταν ιδιαίτερες οι συνθήκες, ελέω της πανδημίας, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι θα ζούσαμε πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα πράγματα με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις σας.

Είμαστε πολύ προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι, διότι έχετε τεράστιες ευθύνες για αυτό το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την διεξαγωγή του κυπέλλου.

Ο Property Gallery Απόλλων έκανε τεράστιες επενδύσεις, όπως και τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά σωματεία, για να αναβαθμιστεί το άθλημα, δυστυχώς όμως κάποιοι μένουν στάσιμοι. Σας καλούμε λοιπόν σε παραίτηση, γιατί οδηγείται το άθλημα σε πέτρινα χρόνια.

Αναρωτιόμαστε αφού αδυνατείτε να οργανώσετε λίγα σωματεία, πως θέλετε να σας εκλέξει ο κόσμος και να αποφασίζετε για την κοινωνία; Είσαστε οι αδύναμοι κρίκοι και για το καλό όλων μείνετε σπίτια σας και μακριά από τα κοινά.

Comments
To Top