ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκέμπρι: “Είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου για τον Απόλλωνα”

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» παραχώρησε ο Αντρέ Σκέμπρι, ο οποίος πέρασε από την Ομόνοια και τον Απόλλωνα. Δείτε τι είπε για το μεγάλο ντέρμπι, την Εθνική ομάδα της Μάλτας που είναι στον όμιλο της Κύπρου αλλά και την παρουσία του στις ακαδημίες του Απόλλωνα.

Αναλυτικά:

Για την Εθνική Μάλτας: «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε νέο πρόεδρο στην ομοσπονδία, νέο προπονητή και γενικά αλλάξαμε το σύστημα. Αλλάξανε πολλά, νέος αέρας, νέος προπονητής. Ήρθανε κάποιοι πολύ καλοί προπονητές και στις μικρές ομάδες, αλλά και ο ομοσπονδιακός μας είναι πολύ καλός, ο οποίος νομίζω κάνει πολύ καλή δουλειά. Όχι μόνο με την Εθνική Σλοβακίας, αλλά και στο Nations League, τα πήγαμε πολύ καλά. Υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές. Το καλό με τον νέο προπονητή είναι πως ξέρει όλους τους ποδοσφαιριστές, ενώ αρκετοί που είναι άνω των 30 ετών δεν κλήθηκαν».

Για τα παιχνίδια Κύπρος-Μάλτα: «Ήταν το όνειρο μου να αντιμετωπίσω την Κύπρο ως ποδοσφαιριστής αλλά δεν εκπληρώθηκε! Ίσως ως προπονητής. Είναι πιο καλή ομάδα η Κύπρος αν και έχει ένα θέμα στην επίθεση. Έχει τη ποιότητα για να τα πάει καλά στον όμιλο αλλά κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό».

Για το ντέρμπι Απόλλων-Ομόνοια: «Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι, νομίζω ότι θα είναι το highlight της χρονιάς. Δυστυχώς θα γίνει χωρίς οπαδούς. Είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου για τον Απόλλωνα. Αν χάσει ο Απόλλωνας, ψυχολογικά νομίζω θα επηρεάσει αρνητικά την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για την Ομόνοια. Θα είναι ένα συν ή ένα πλην για την ομάδα που θα χάσει αλλά και που θα κερδίσει. Δεν έχει να κάνει με τα μαθηματικά αλλά ψυχολογικά. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι είναι και η ΑΕΛ στο κόλπο».

Αν παίζει ρόλο ότι ο Απόλλωνας παίζει στην έδρα του: «Νομίζω πως δεν υπάρχει πλεονέκτημα σε αυτή τη περίοδο, που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λίβερπουλ που είναι εντελώς διαφορετική στην έδρα της, χωρίς να έχει το κόσμο της στο πλευρό της».

Για το τι θα κάνει τη διαφορά: «Δεν θα κάνουν τη διαφορά οι μονάδες, αλλά η ομαδικότητα που θα παρουσιάσουν οι δύο ομάδες. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία, αλλά ούτε εκεί υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Θα κάνει τη διαφορά η ομάδα που θα δείξει ότι το θέλει περισσότερο»

Για την καριέρα του ως προπονητής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Κίρζη, Πάμπο Πίττα και Βαλεντίνο Κουλουντή, που μου έδωσαν την ευκαιρία να αρχίσω την προπονητική μου καριέρα σε μια ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας. Απολαμβάνω αυτό που κάνω, αν και η πανδημία μας έχει επηρεάσει. Ελπίζω μια ημέρα θα μου δοθεί η ευκαιρία να προπονήσω μια μεγάλη ομάδα στην Κύπρο».

Comments
To Top