ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H απόδοση τους κόντρα στην Ομόνοια

Η ομάδα μας ξεχρέωσε τους αγώνες της στο πρωτάθλημα με εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Ομόνοια για την 5η αγωνιστική.

Ο Νίκος Ανδρονίκου σχολιάζει την απόδοση των παικτών στο Apollon365..

Δημήτρης Δημητρίου: Δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου,παρά μόνο σε μια φάση στο 90.

Φάνος Κατελάρης: Ανταποκρίθηκε στην θέση του δεξιού κεντρικού αμυντικού και δεν άφησε τον αντίπαλο να δημιουργήσει προβλήματα.

Αττίλα Σάλαι: Τα ίδια ισχύουν και για τον Ούγγρο που πήγε αρκετά καλά.

Έκτορ Γιούστε: Κράτησε σε ισορροπία την τριάδα στην άμυνα και κέρδισε όλες τις προσωπικές μονομαχίες.Πολύ καλός για ακόμη ένα παιχνίδι.

Αντρέας Παναγιώτου: Όταν ο “θεωρητικά” αναπληρωματικός σου μπακ καλύπτει επάξια και μηδενίζει το μεγαλύτερο όπλο του αντιπάλου, δεν μπορείς παρά να πείς πως έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι.

Γιάννης Γιαννιώτας: Αγωνίστηκε σε μια πρωτόγνωρη θέση για αυτόν. Αμυντικά πήγε καλά, αλλά θυσιάστηκε για χάρη της τακτικής.

Χαράλαμπος Κυριάκου: Έπαιξε μπροστά από την άμυνα. Έκανε τα απολύτως απαραίτητα, αλλά χρειάζεται να ανέβει κι άλλο. Ο προπινητής δείχνει να τον εμπιστεύεται, του δίνει χρόνο συμμετοχής και ήδη η ψυχολογία του έπρεπε να είναι ανεβασμένη. Πρέπει να πάρει πιο πολλές πρωτοβουλίες και να βοηθά και οργανωτικά.

Ζοάο Πέδρο: Αγωνίστηκε στην μεσαία γραμμή για να πιέζει την πάσα στα δεξιά και να πλαισιώνει τον Φιλιώτη αμυντικά και επιθετικά. Στο πρώτο κομμάτι πήρε άριστα,στο δεύτερο ελάχιστα βρήκε την ευκαιρία.

Φλορεντίν Ματέι: Προσπάθησε με ατομικές ενέργειες αλλά δεν βρήκε αρκετό χώρο και βοήθειες.

Ιωάννης Πίττας: Είχε διπλό ρόλο τακτικά,να βοηθά τον Γιαννιώτα και να πλαισιώνει τον Ντιγκινί. Πολύ καλός στο πρώτο κομμάτι,καθόλου βοήθειες στο δεύτερο.

Νικολά Ντιγκινί: Τον κατάπιε ο τρόπος παιχνιδιού και δεν φάνηκε καθόλου.

Μπακαλί Νταμπό: Αγωνίστηκε ελάχιστα.

Γιώργος Βασιλείου: Πήρε τον ρόλο του Γιαννιώτα και ανταποκρίθηκε καλύτερα στο 20λεπτο που αγωνίστηκε, λόγω της οικειότητας με την θέση.

Προπονητης: Επέλεξε ενα ιδιότυπο σύστημα 3-6-1 με τον Πίττα να κινείται σαν δεύτερος επιθετικός όταν είχαμε μπάλα και όταν την είχε ο αντίπαλος να επιστρέφει για βοήθειες στα αριστερά.Ο προπονητής προσπάθησε να περιορίσει την αριστερή πλευρά του αντιπάλου,το παιχνίδι στην πλάτη της άμυνας αλλά και τις κινήσεις του αντιπάλου χωρίς μπάλα,αφού ουσιαστικά έπαιζαν χωρίς φορ.Μπορώ να πω πως το πέτυχε στο απόλυτο,θυσιάζοντας όμως τα δικά του ατου.Το όποιο επιθετικό πλάνο είχε,πήγε περίπατο και η συνειδητή επιλογή να δώσει μπάλα,να κλείσει τους δικούς του διαδρόμους και να βρει χώρους στην αντεπίθεση δεν του βγήκε στο δεύτερο σκέλος,αφού οι ποδοσφαιριστές έμειναν στο αμυντικό κομμάτι της τακτικής όντας αγωνιζόμενοι κάποιοι σε πρωτόγνωρους ρόλους.Θεωρώ πως πήρε πολύ ρίσκο να εμφανίσει στο γήπεδο μια ομάδα με εντελώς διαφορετικό πλάνο και ρόλους σε ένα τέτοιο ντέρπι και στην τελική μπορεί να μην κινδυνέψαμε αλλά ούτε και κυνηγήσαμε την νίκη.Η συγκεκριμένη τακτική όμως που μας αφήνει πρώτους αλλά με την ίδια διαφορά για να θεωρηθεί πως άξιζε τα ρίσκα,πρέπει να κερδιθούν όλοι οι αγώνες με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας μέχρι η ομάδα να δώσει ξανά ντέρπι κορυφής(Αελ) και όχι ντέρπι λόγω ονομάτων(Αποελ,Αεκ).

Comments
To Top