ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεράστιο διπλό με ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Η ομάδα μας έφυγε νικήτρια από το «Παπαδόπουλος» κόντρα στην Ανόρθωση, με σκορ 3-1.

Αν και στο 19΄η Ανόρθωση μπήκε μπροστά στο σκορ, ο Απόλλωνας κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με γκολ των Μπένσοπ, Πίττα και Λάρσον.

Ο αγώνας:

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με το πρώτο μέρος να έχει μεγάλες ευκαιρίες και τρία γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε για την Ανόρθωση στο 6΄, όταν μετά από σουτ του Κβιλιτάια μέσα από την περιοχή, ο Ρομπέρζ έπεσε και απομάκρυνε προτού η μπάλα κατευθυνθεί στην εστία του Δημητρίου. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Απόλλωνας «απάντησε» στις μεγάλες ευκαιρίες με τον Νταμπό, το μακρινό σουτ του οποίου «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι του Λόρια.

Μετά από αυτές τις δύο φάσεις, «ήρθε» και το πρώτο γκολ στο ντέρμπι. Έπειτα από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Κορέια και πλασέ του Βραζιλιάνου, ο Δημητρίου απέκρουσε ασταθώς και ο Οκριασβίλι από κοντά άνοιξε το σκορ για την «Κυρία» στο 19΄.

Αφού πέρασε ένα τέταρτο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, η επόμενη φάση καταγράφηκε στο 35΄, όταν μετά από μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γιαννιώτα, η μπάλα πέρασε από πολλούς, αλλά ο Λόρια δεν αιφνιδιάστηκε κι έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι και συγκεκριμένα στο 36΄, αφού ενώ ανέμενε την μπάλα ο Νταμπό μετά από σέντρα από τα δεξιά, Γκαλίτσιος και Βργκοτς έπεσαν απρόσεκτα πάνω στο Γάλλο επιθετικό.Ο Μπένσοπ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και… νίκησε τον Λόρια, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια στο 37΄.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι… πήρε φωτιά. Στο 40΄ και μετά από γύρισμα του Νταμπό και σουτ του Βασιλειου, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η «Κυρία» έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Μαργκάσα, η κεφαλιά του Γκαλίτσιου από κοντά έφυγε μόλις έξω.

Στους χρόνους των καθυστερήσεων κι αφού προηγήθηκε μεγάλη απόκρουση του Λόρια σε κεφαλιά του Βασιλείου, μετά από σέντρα του Γιαννιώτα, η Λεμεσιανή ομάδα έκανε το 2-1 στην εξέλιξη της φάσης. Εκτέλεση κόρνερ από τον Γιαννιώτα, που αντάλλαξε πάσα με τον Νταμπό, “σέρβιρε” στον Πίττα και ο τελευταίος με σουτ κι αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη, η γηπεδούχος προσπάθησε να «χτυπήσει» άμεσα και να ισοφαρίσει το παιχνίδι και είχε μία καλή στιγμή στο 47΄, όταν ο Οκριασβίλι έκανε το σουτ, με τον Δημητρίου να διώχνει σε κόρνερ, ενώ οι ίδιοι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και επτά λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε ασύλλυπτη ευκαιρία με το Γεωργιανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε το σουτ του από τη μικρή περιοχή, με τον Δημητρίου να αποκρούει.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος «ήρθε» στο 60΄, όταν ο Λόρια απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκοβιτς, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Λόρια απέκρουσε χωρίς πρόβλημα το σουτ του Γιαννιώτα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Γεωργιανός κήπερ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, αποκρούοντας το σουτ του Νταμπό μέσα από την περιοχή, ενώ σταμάτησε και το σουτ του Λάρσον στο 74΄.

Στο 76΄ τίποτα, ωστόσο, δεν μπορούσε να πράξει ο Λόρια, αφού μετά από λάθος του Οκριασβίλι, ο Νταμπό έδωσε στον Λάρσον, που έκανε το 3-1 για τους «κυανόλευκους» της Λεμεσού.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Λεμεσού διαχειρίστηκε με επιτυχία το υπέρ της προβάδισμα, κρατώντας μακριά από την εστία του Δημητρίου τους αντιπάλους της.

Όλα αυτά μέχρι και το 88΄, όταν ο Δημητρίου απέκρουσε την κεφαλιά του Κβιλιτάια από κοντά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Σίλντενφελντ από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ ένα λεπτό αργότερα.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, παρότι ο Μάρκοβιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερ΄σηεων «απείλησε» με πλασέ το οποίο… έφυγε έξω την εστία του Λόρια, με το τελευταίο σφύριγμα του Τιμόθεου Χριστοφή να βρίσκει μεγάλο νικητή τον Απόλλωνα με 3-1. Μία νίκη που τον… ανεβάζει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς σε 4 παιχνίδια.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Γκαλίτσιος (45΄ Αμπαρτζουμιάν), Κ. Αρτυματάς (61΄ Ελουντού), Σιλντενφελντ, Κορέια, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι, Βργκοτς, Κβιλιτάια, Μαργκάσα (46΄ Χουσμπάουερ), Χριστοφή.

Στον πάγκο:Τζουρ, Π. Αρτυματάς, Μίχα, Αμπαρτζουμιάν, Καλτσάς, Χουσμπάουερ, Σελίν, Κορρέα, Ελουντού.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημητρίου, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Βασιλείου, Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Πίττας, Γιαννιώτας (72΄ Λάρσον), Νταμπό (81΄ Σακέτι), Μπένσοπ (58΄ Ντιγκινί).

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Φιλιώτης, Σακέτι, Λάρσον, Ματέι, Ντιγκινί.

Κίτρινες Κάρτες: Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ / Βασιλείου

Comments
To Top