ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είναι ωραία στον Απόλλωνα, έπρεπε να έρθει ο Σίμιτς»

Δηλώσεις στην πατρίδα του και την σελίδα novisports παραχώρησε ο Σέρβος μέσος του Απόλλωνα, Σάσα Μάρκοβιτς.

Δείτε τι είπε για το παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Ερυθρό Αστέρα:         

«Αυτή είναι μια συμπαγής ομάδα που ξέρει πώς να παίξει για το αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο πρώτοι γύροι πήγαν στην παράταση. Σύμφωνα με την ίδια συνταγή, απέκλεισαν την Αραράτ, μετά την Λέγκια, παρόλο που τους είδαν ως αουτσάιντερ. Ωστόσο, νομίζω ότι τώρα ο Ερ. Αστέρας είναι ένα ελαφρύ φαβορί, γιατί είναι πιο έμπειρος σε παιχνίδια όπως αυτό και έχει καλύτερη ομάδα. Είμαι “gravedigger” (εννοεί οπαδός της Παρτιζάν), αλλά θα υποστηρίξω τον Αστέρα να περάσει σε αυτόν τον γύρο και να πάει μακριά στην Ευρώπη ξανά.

«Θέλω να είναι τρίτος στη Σερβία – ειλικρινά, λέει ο Μάρκοβιτς με ένα χαμόγελο (εννοεί τον Ερ. Αστέρα)»

Ο Μάρκοβιτς ξεχώρισε 3 παίκτες από την Ομόνοια.

«Όλα στην ομάδα περιστρέφονται γύρω από τον Ισπανό Τζόρντι Γκόμεζ. Είναι ο κύριος παίκτης του παιχνιδιού, έχει ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι. Ο Γάλλος Μποτεάκ είναι περίεργος στο φτερό, κινείται καλά, μπαίνει σε ευκαιρίες και είναι επικίνδυνος για το γκολ. Θα ήθελα επίσης να ξεχωρίσω τον επιτελικό μέσο Φώτη Παπούλη, ήταν ο συμπαίκτης μου, αφού οκτώ χρόνια πέρασε από τον Απόλλωνα, μετακόμισε στην Ομόνοια. Ένας ποιοτικός παίκτης, βασανίστηκε από τραυματισμό και δεν ξέρω αν έχει αναρρώσει πλήρως. Και οι τρεις είναι στα τελευταία τους χρόνια ποδοσφαίρου, αλλά εξακολουθούν να κατέχουν υψηλό επίπεδο και να έχουν αξιοσημείωτους ρόλους»

Σύμφωνα με τον Μάρκοβιτς, το ισχυρότερο ατού της Ομόνοιας είναι ο προπονητής Χένινγκ Μπεργκ:

«Έχουν παίξει καλά από τότε που ήρθε στις αρχές της περασμένης σεζόν. Όλοι τον επαινούν, όταν τελευταία μίλησα με τον Παπούλη μου είπε ότι ο Νορβηγός είναι ένας σπουδαίος προπονητής.

Είναι πολύ της τακτικής, παίζει κυρίως με τρεις παίκτες στο πίσω μέρος, μερικές φορές με τέσσερις.

Η άμυνα αποτελείται από δύο Τσέχους και έναν Ούγρρο παίκτη, είναι ελαφρώς νεότεροι από άλλους ξένους, συμπαγείς και είναι δύσκολο να δεχθούν γκολ. Στην επίθεση, έμειναν χωρίς τον καλύτερο σκόρερ, τον θρύλο του συλλόγου Ντάρμπισαϊαρ, ο οποίος πήγε στην Αυστραλία. Έφεραν δύο γρήγορους ακραίους, γιατί παίζουν κυρίως στην αντεπίθεση».

Ο Μάρκοβιτς μελέτησε επίσης τα αδύνατα σημεία της Ομόνοιας:

«Δεν ενδιαφέρονται σε πολλά παιχνίδια, συνήθως αφήνουν την μπάλα στον αντίπαλο και βασίζονται σε αντεπιθέσεις. Έχουν συνηθίσει να αμύνονται με οργανωμένο τρόπο.  Η Ομόνοια θα κάνει “υπομονή” εναντίον του Αστέρα, θα επιβραδύνει το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουν να κάνουν τους ανθρώπους του Βελιγραδίου νευρικούς. Θα κρυφτούν υπομονετικά και θα περιμένουν την ευκαιρία τους από μια αντεπίθεση ή ένα στημένο του Γκόμεζ. Τους νικήσαμε 2- 1 στον τελευταίο αγώνα πιέζοντας τους σκληρά από την αρχή, κάτι που αποδείχθηκε καλή τακτική. Είναι ένας σοβαρός σύλλογος, έχουν πολλά χρήματα και μεγάλες φιλοδοξίες».

Τι είπε και για τον Απόλλωνα:

«Είναι πολύ ωραία εδώ, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Οι Σέρβοι παίκτες πάντα εκτιμούνταν στην Κύπρο, υπάρχουν ακόμα πολλοί από εμάς. Ο Ντένιτς είναι επίσης εδώ στον Απόλλωνα, ήρθε με δανεισμό από την Ρόζενμποργκ, ταίριαξε τέλεια. Ο  Σίμιτς από τον Ερ. Αστέρα έπρεπε επίσης να μας ενισχύσει, για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε τον τίτλο. Ένας δύσκολος προκριματικός αγώνας για το Europa League με τον ΟΦΗ μας περιμένει σύντομα …»

Comments
To Top