ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πρωταθλήματα Νέων Κ19: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν και ο τρόπος διεξαγωγής

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Νέων Κ19 Α, Β’ και Γ’ Κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021.

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων K-19 Α’ Κατηγορίας

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα είναι οι εξής:

ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας,  Απόλλων Λεμεσού,  Άρης Λεμεσού, Εθνικός Άχνας, Ερμής Αραδίππου, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Ομόνοια Λευκωσία, Πάφος F.C.        

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα είναι διπλοί και διεξάγονται σε δυο γύρους και υποχρεωτικά στις έδρες των διαγωνιζομένων ομάδων. Ο αγώνας του πρώτου γύρου θα διεξάγεται υποχρεωτικά στην έδρα της μιας ομάδας και ο αγώνας του δεύτερου γύρου στην έδρα της άλλης ομάδας.

Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό βαθμών κατά το τέλος του πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Α΄ Κατηγορίας 2020/21, θα ισχύει η αυτόματη διαβάθμιση των δύο τελευταίων ομάδων στον τελικό πίνακα κατάταξης του Πρωταθλήματος. Οι διαβαθμιζόμενες ομάδες θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Β΄ Κατηγορίας κατά την αμέσως επόμενη περίοδο.

Με αυτό τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα Νέων Κ-19 θα υποβιβάζονται και θα ανεβαίνουν Κατηγορία με βάση την βαθμολογική τους θέση και όχι με βάση το βαθμολογικό απολογισμό της ομάδας Ανδρών του Σωματείου.
Ομάδα που διαβαθμίζεται από το Πρωτάθλημα Κ-19 Γ΄ Κατηγορίας, αλλά η ομάδα Aνδρών του Σωματείου αγωνίζεται στα Πρωταθλήματα Α΄, Β΄, ή Γ΄ Κατηγορίας (Ανδρών), τότε θα αγωνίζεται υποχρεωτικά στο Κ-19 Γ’ Κατηγορίας και δεν θα ισχύει ο υποβιβασμός της.

Comments
To Top