ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κίρζης για Παπουλή,Ενσουέ,μεταγραφές και άλλα..

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet είναι ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη διακοπή και αν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα: «Ήταν πρωτόγνωρη κατάσταση. Η ΚΟΠ ετοίμασε πρωτόκολλο βάσει του γερμανικού. Αν η κυβέρνηση το δεχόταν θα παίζαμε και μιλώ σαν Απόλλωνας. Όμως δεν έγινε αποδεκτό στην ολότητά του και θα δημιουργούσε προβλήματα στο πρωτάθλημα».

Αν συζητήθηκε το κεφάλαιο τεστ: «Όχι ακόμα και δεν συζητήσαμε καν πως θα ξεκινήσουμε. Υπάρχουν οι οδηγίες της κυβέρνησης και πάμε βάσει αυτού. Εμείς ξεκινήσαμε προπονήσεις και ήμασταν πανέτοιμοι και τολμώ να πω πως μας βόλευε γιατί επέστρεψαν τραυματίες παίκτες».

Εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα; «Το μεγάλο εμπόδιο ήταν η άρνηση των επιδημιολόγων και η διαχείριση κρούσματος. Είναι και το κόστος. Μόνο για τα τεστ στη Γερμανία, θα υπάρχει κόστος 4 εκ. ευρώ».

Για το ότι ο Απόλλωνας συμμάχησε με ομάδες που στο παρελθόν είχε διαφορές: «Ο Απόλλωνας δεν συμμάχησε με κανένα. Κάναμε κάτι για το οποίο δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δεν είχαμε κανένα λόγο. Παίζαμε με την Ομόνοια και αν νικούσαμε θα ήμασταν στο -4 από την κορυφή, ήμασταν στο κύπελλο. Ο Απόλλωνας έχει τα πιστεύω του και τις αρχές του. Ο Απόλλωνας δέχτηκε σοβαρά πλήγματα με τη διακοπή».

Για τη συμφωνία Κυρίων: «Μέσα στον Κορωνοιό μιλούσαμε συνεχώς με τηλεδιασκέψεις. Συμφωνήσαμε πως έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις γιατί είχαμε μεγάλες ζημιές όλοι οι έξι μεγάλοι. Είπαμε να συμφωνήσουμε κάποια θέματα ώστε να προστατευτούμε σαν ομάδες και να έχουμε μέλλον. Ήταν τρία τα θέματα. Το ποσοστό μείωσης, το θέμα αύξησης ομάδων και το κομμάτι των μεταγραφών που προνοούσε να μην μπαίνει μια ομάδα σε συζητήσεις με παίκτη που ήθελε μια άλλη να κρατήσει. Δε θα έκαναν καν διαπραγμάτευση».

Για την αποχώρηση του Παπουλή και αν η Ομόνοια αθέτησε την συμφωνία των Big 6:

«Δεν θέλω να πω τι είχε και τι δεν έχει μπροστά του ο Φώτης. Ο Φανούριος είπε τη δική μου γνώμη πως αποχώρησα από τη συμφωνία γιατί πιστεύω πως οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται όλοι οι όροι. Δεν είναι αλά καρτ να διαλέγουμε τι τηρούμε. Δεν υπήρξε παρεξήγηση με την Ομόνοια. Για μένα ο κ. Παπασταύρου αθέτησε τη συμφωνία. Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και κρίνεται.Εμείς είπαμε στον παίκτη πως τον θέλαμε. Από τη στιγμή που με ενημέρωσε ο Παπασταύρου πως θα κάνει επαφές, αθέτησε τη συμφωνία. Όσος καιρός και αν πέρασε από τη στιγμή που αποχώρησε ο Φώτης»

Για το τι τελικά τηρήθηκε από τη συμφωνία: «Αυτή η συμφωνία για μείωση έγινε όταν εμείς είχαμε υπόψη μας πως το πρωτάθλημα θα συνεχιζόταν. Το θέμα της μείωσης ήταν διαφορετικό αν δε συνέχιζε. Η συμφωνία αφορούσε συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι έξι μεγάλες ομάδες, αν συνέχιζε το πρωτάθλημα, δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν κατά. Οι άλλες ομάδες από την πρώτη στιγμή ήθελαν να διακοπεί το πρωτάθλημα. Ήμουν κάθετα εναντίον στο να συνεχίσει το πρώτο γκρουπ και εμείς να πάμε σπίτι μας».

Αν χάλασαν οι σχέσεις με Ομόνοια: «Όχι δεν έγινε κάτι. Βέβαια είναι λίγο μακριά για να πιούμε καφέ. Αυτό που με λυπεί είναι πως κυλούσε καλά η συμφωνία και τώρα χάλασε».

Κατηγορείστε ότι δεν κτίσατε συμμαχίες με άλλες ομάδες και γι’ αυτό χάσατε τίτλους: «Με λυπεί αυτό, γιατί όταν ρωτάτε και εσείς ότι χρειάζεται μια ομάδα συμμαχίες για να πάρει τίτλους σημαίνει είμαστε σε λάθος χώρο. Αυτή είναι η άποψη μου. Αυτός είναι ο Απόλλων τα τελευταία οκτώ χρόνια και αυτός θα είναι όσο είμαι εγώ. Προσπαθούμε να έχουμε καλές σχέσεις, αλλά οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στα καφέ, στα εστιατόρια και στις κλειστές αίθουσες».

Ποια η σχέση σας με την ΚΟΠ: «Η ηγεσία της ΚΟΠ προσπαθεί να κάνει καλή δουλειά. Σίγουρα κάνει λάθη, αλλά από μόνη της δεν μπορεί αν κάνει τα πάντα. Πρέπει να θέλουμε και εμείς οι πρόεδροι και τα σωματεία να γίνουν οι αλλαγές για να βελτιώσουμε το προϊόν που λέγετε κυπριακό ποδόσφαιρο. Και δεν νομίζω ότι ήταν σκέψη της ΚΟΠ για αύξηση των ομάδων του πρωταθλήματος. Έγινε ψηφοφορία και αρνητικά ψήφισαν μόνο δύο ομάδες. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση. Πρωταγωνιστές είμαστε εμείς τα σωματεία».

Για ξένους διαιτητές: «Διαιτησία σαν αυτή με ΑΠΟΕΛ είχα χρόνια να δω από τον Πορτογάλο. Φέρνοντας ξένους θα βελτιώνουμε και τους Κύπριους. Φέρνει και τον κόσμο στα γήπεδα γιατί φεύγει η προκατάληψη. Έκαναν λάθη και οι ξένοι αλλά δεν είχαμε παρατράγουδα».

Για το αν στόχος είναι το πρωτάθλημα: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Για όλες τις ομάδες στον κόσμο σε όλα τα σπορ. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Ο δικός μας προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος κατά ένα σοβαρό ποσοστό σε σχέση με την τελευταία διετία. Όμως οι συνθήκες άλλαξαν παντού, δε θα επηρεαστεί η ομάδα μας. Αυτός είναι ο στόχος μας όπως τα τελευταία οκτώ χρόνια: πρωτάθλημα και κύπελλο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κατάλαβαν τα νέα δεδομένα και να προσαρμοστούν. Ήδη έχουμε θετικές απαντήσεις και μπορούμε να φτιάξουμε ένα ποιοτικό ρόστερ».

Για την άνοδο Ομόνοιας και Ανόρθωσης: «Αυτό είναι καλό. Με τον ανταγωνισμό βελτιώνεσαι. Θα μας κάνει να βελτιωθούμε και θα είναι ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Για τις μεταγραφές: «Μπορώ να ανακοινώσω μόνο τη μεταγραφή του Ανδρέα Παναγιώτου Φιλιώτη. Πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει πολύ και θα είναι μέρος του παζλ. Είμαστε πολύ κοντά και σε άλλες κινήσεις όμως να μου επιτρέψετε να περιμένουμε ακόμα μερικές μέρες».

Με ποιο μοντέλο κινείστε στις μετεγγραφές; Υπάρχει συνεργασία με τον Πέτρο Κονναφή; «Το περσινό μοντέλο ήταν εξαίρεση. Πάμε πίσω στο πως δουλεύαμε τα προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρχουν στενές επαφές με τους μάνατζερ που είχαμε συνεργασία, όπως είναι και ο Πέτρος Κονναφής. Δεν έρχεται κανένας ποδοσφαιριστής στην ομάδα μας εάν δεν υπάρχει το πράσινο φως από τον προπονητή. Αυτός είναι ο υπεύθυνος».

Για τον αριθμό των μετεγγραφών που θα γίνουν: «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε τόσο χρόνο για να κάνουμε τις επιλογές μας. Άλλες χρονιές τέτοιες μέρες θα ήμασταν εξωτερικό. Όμως φέτος ξεκινάμε τέλος του μήνα. Μας δίνει άνεση να κάνουμε τις επιλογές μας σωστά».

Περίπτωση Ενσούε. Αποδέχθηκε μεν τη μείωση, όμως είστε προβληματισμένοι από την πρόθεση φυγής του παίκτη ή την προσπάθεια να ψάξει κάτι καλύτερο αν έχει γίνει πριν απαντήσει; «Φωνάξαμε τον Εμίλιο αρχικά για να τον ενημερώσουμε για τα νέα δεδομένα. Κάναμε την ίδια πρόταση σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Εμίλιο αρνήθηκε την πρόταση μας και μας έκανε αντιπρόταση οι οποίες κατά κύριο λόγο περιλάμβαναν τρόπους για διακοπή συμβολαίου με κάποια αποζημίωση. Του είπα ότι εκπλάγηκα και πως θα μιλήσω με τον προπονητή. Έτσι έκανα και του είπα ότι θα δεχθούμε μία από τις προτάσεις του και θα συζητήσουμε για να βρούμε τρόπους για λύση της συνεργασίας. Μετά από έξι μέρες συναντηθήκαμε και εγώ πίστευα ότι θα συζητούσαμε λεπτομέρειες για τον τρόπο του διαζυγίου μας είπε ότι άλλαξε γνώμη, θα δεχθεί τη μείωση και θέλει να μείνει στην ομάδα. Πάντως πρέπει να πω ότι δεν έχει υπογράψει αυτή τη μείωση. Το έκανε μόνο προφορικά. Σίγουρα η στάση του, τόσο εμένα όσο και τον προπονητή μας έχουν προβληματίσει».

Για τον Μπένσοπ: «Θα έρθει για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία και πρέπει να αποδεχθεί τους όρους που ισχύουν για τους υπόλοιπους».

Για πωλήσεις παικτών: «Πήραμε σημαντικά ποσά από πωλήσεις. Από το Ζελάγια π.χ. που είναι 33 ετών αλλά σίγουρα εξαίρετος παίκτης και χαρακτήρας. Πρέπει οι ομάδες και να πωλούν. Έχουμε σημαντικά εισοδήματα έτσι. Δεν έχουμε κάποια πρόταση αλλά αν έρθει θα τη μελετήσουμε. Έχουμε καλούς παίκτες και νεαρούς και κάποια στιγμή θα έρθει και η κρούση».

Για την κριτική που δέχεται: «Νιώθω πως έχω μεγάλη στήριξη από κόσμο και παράγοντες. Η κριτική όχι μόνο είναι καλοδεχούμενη αλλά επιβάλλεται για να μας κρατά σε εγρήγορση. Παρόλη την πίκρα του κόσμου για την μη κατάκτηση πρωταθλήματος, όλα τα άλλα τα πετύχαμε, η στήριξη είναι εκεί γιατί βλέπει πως η ομάδα είναι εκεί και βλέπει μια μεγάλη ομάδα. Αυτό υπολογίζει ο κόσμος».

Για τα διαρκείας: «Δεν επιτρέπεται να κάνουμε πωλήσεις τώρα. Εξαγγείλαμε την πρόθεση για το πώς θα είναι τα πακέτα εισιτηρίων. Παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που κάνουν αναγκαία τη στήριξη, το πακέτο που βγάλαμε δεν είναι τόσο για στήριξη. Σκοπός του είναι να ξαναφέρει πίσω τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είναι το επίκεντρό μας ενόψει και του μεγάλου γεγονότος το 2022 με το νέο γήπεδο. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα αυτού που λέμε μεγάλη ομάδα».

Comments
To Top