ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τον πρώτο λόγο Ομόνοια και Ανόρθωση, αλλά…» a

Για όλα όσα αφορούν τον Απόλλωνα μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου των «γαλάζιων» Φανούριος Κωνσταντίνου.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με το ΑΠΟΕΛ, ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής, ντέρμπι που τα τελευταία χρόνια έχουν ιδιαίτερη χροιά. Δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά. Αρχίζει μια σειρά αγώνων για τις έξι ομάδες η οποία θα είναι για γερά νεύρα. Αυτός που θα βγάλει τα περισσότερα αποθέματα και σωστή διαχείριση συναισθημάτων θα έχει προβάδισμα. Ανόρθωση και Ομόνοια έχουν τον πρώτο λόγο αλλά το μεγαλύτερο κίνητρο για το παιχνίδι της Κυριακής είναι ότι η ομάδα που θα νικήσει θα αποκτήσει μια δυναμική» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έχουν πρώτο λόγο οι δύο πρώτοι αλλά λόγω της ιδιομορφίας του πρωταθλήματος μπορεί να αλλάξουν πράγματα. Οι πρώτοι έχουν μεγαλύτερη πίεση από αυτούς που ακολουθούν. Θα υπάρχουν κάθε εβδομάδα σημαντικές εναλλαγές στα συναισθήματα και τον βαθμολογικό πίνακα. Αυτός που θα δείξει κρύο αίμα θα έχει τον πρώτο λόγο για την υπόθεση τίτλος»

Νιώθετε ότι είστε με την πλάτη στον τοίχο; «Μαθηματικά ισχύει αυτό αλλά από την άλλη είδατε σε δύο εβδομάδες πόσο άλλαξε ο βαθμολογικός πίνακας. Τώρα είναι όλα ντέρμπι. Είναι δύσκολο το παιχνίδι της Κυριακής, εμείς προετοιμαζόμαστε με καθαρό μυαλό και δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από τη νίκη στην έδρα μας».

Με ποια αγωνιστικά δεδομένα πάτε στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ; «Γιαννιώτας, Γκακπέ και Μολ είναι εκτός, δύσκολα ο Χάμπος, θα ξεκαθαρίσει για Ζοάο Πέδρο».

Για την διαιτησία: «Δεν περνά από την σκέψη μας ότι δεν θα υπάρχουν ξένοι διαιτητές και στα τρία παιχνίδια. Διάβασα ότι σε μόνο δύο παιχνίδια ίσως να έρθουν ξένοι γι’ αυτό το αναφέρω. Έχει εξαφανιστεί η προκατάληψη και δίνεται η υπόσταση που αξίζει στους πρωταγωνιστές. Είναι απολαυστικό να ασχολείσαι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι».

Βλέπεις διαφορετικά ένα λάθος από έναν ξένο διαιτητή; «100%».

Για την απόφαση της ΚΟΠ για ξένους διαιτητές: «Με μία γενναία απόφαση η ΚΟΠ έχει αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό μέρος της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Δεν είναι επί προσωπικού το θέμα με τους διαιτητές αλλά βλέπετε πως έχει ηρεμήσει η κατάσταση και το πως ο τύπος, οι παράγοντες, ο κόσμος ασχολούνται με το αγωνιστικό κομμάτι και όλοι αποδέχονται τις ήττες τους».

Για την απουσία του κόσμου σε κάποιες από τις μεγάλες ομάδες: «Για όλα υπάρχει μια απάντηση και εξήγηση. Στο ΑΠΟΕΛ υπάρχει ο κορεσμός. Στην Ανόρθωση και την Ομόνοια υπάρχει τεράστια δίψα. Ο Απόλλωνας είχε επιτυχίες την τελευταία 8ετία αλλά τους ποτίσαμε και με φαρμάκια. Πλησιάσαμε 3-4 φορές στο πρωτάθλημα και είτε από δικά μας λάθη, είτε για άλλους λόγους δεν καταφέραμε να το πάρουμε. Στην Λεμεσό είναι διαφορετικός ο κόσμος, είναι πιο ακραίος στις αντιδράσεις του. Στην δική μας ομάδα περισσότερο ευθύνεται η ομάδα. Εκεί που πίστευαν ότι θα τους χαρίζαμε την υπέρτατη επιτυχία, τους πικράναμε».

Για τον τερματοφύλακα Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος πήρε το βραβείο για την απόκρουση της 21ης αγωνιστικής: «Μόνο στην Κύπρο θεωρείται κάποιος νεαρός στα 25 του. Όταν τους αντιμετωπίζεις σαν φτασμένους ποδοσφαιριστές όπως τους υπόλοιπους θα τους αποδείξουν αν είναι ικανοί. Για εμάς δεν είναι νεαρός, είναι φτασμένος τερματοφύλακας, έχει όλα τα προσόντα και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί».

Comments
To Top