ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους και η άποψη για 4-4-2

Νίκη μετά από αρκετό καιρό για την ομάδα μας στον θεσμό του κυπέλλου.

Πάμε να δούμε πως ανταποκρίθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας.


Δημήτρης Δημητρίου: Δεύτερο παιχνίδι για τον νεαρό που ανταποκρίθηκε θετικά.Είχε καλές εξόδους στις στατικές,αντίληψη των φάσεων ενώ ήταν καλός και με την μπάλα στα πόδια.

Εμίλιο Νσούε:Πολύ καλό παιχνίδι από τον Νσούε που είχε σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα και αρκετά επικίνδυνα ανεβάσματα.Από τα καλύτερα του παιχνίδια στον Απόλλωνα.

Γιώργος Βασιλείου:Πολύ καλός ο αρχηγός,για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν θετικός,καλύπτοντας σωστά την θέση του στην άμυνα και δημιουργώντας φάσεις για γκολ με τις σέντρες του.Σίγουρα πιο ισορροπημένος από τον Αγκίρε σε αυτή την θέση,που δίνει μάλιστα την ευκαιρία στον προπονητή να δοκιμάσει τον συμπαίκτη του πιο μπροστά έχοντας τον ίδιο στην θεση του αριστερού μπακ.

Έκτορ Γιουστε:Άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του και να δένει την άμυνα,καλύπτοντας χώρους και δίνοντας σιγουριά.

Βαχιντ Σελίμοβιτς:Καλός στα μαρκαρίσματα του,δύσκολα έχανε μάχες αλλά και πάλι επιπόλαιος με την μπάλα στα πόδια,κάνοντας περιττές ενέργειες.Πρέπει να μπει σε πιο αυστηρά καλούπια ειδικά όταν η ομάδα επιτίθεται.Δεν χρειάζονται άσκοπες προωθήσεις και ρίσκα.

Εστεπάν Σακέτι:Μέτριο παιχνίδι από τον Αργεντινό που ναι μεν είχε τρεξίματα αλλά δεν βοήθησε και οργανωτικά.Σίγουρα χρειάζεται ανάσες για την δύσκολη συνέχεια.

Χαράλαμπος Κυριάκου:έπαιξε στην φυσική του θέση και η ομάδα έδειξε πιο “σφιχτή” πράγμα που φάνηκε από την περσινή χρονιά.Έχασε τις πλείστες μάχες στον αέρα κάτι που δείχνει πως δυσκολεύεται στα στοπερ αλλά κράτησε μπάλα και έφτιαξε παιχνίδι βοηθώντας στην ανάπτυξη.Μην ξεχνάμε πως ήρθε και από τραυματισμό.

Φακούντο Περέιρα:Προσπαθεί να βρει τον εαυτό του.Αγωνίστηκε στην φυσική του θέση,βρήκε γκολ και φάσεις για δεύτερο και δημιούργησε προυποθέσεις για γκολ.Ελπίζουμε να ανέβει στα περσινά επίπεδα κάποια στιγμή.

Φλορεντιν Ματέι:Δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πλαι.Αργός με αργές επιστροφές.Ξέρει μπάλα,κράτησε και μοίρασε παιχνίδι συγκλίνοντας κυρίως προς τα μέσα.Είναι κυρίως επιτελικό χαφ.

Ιωάννης Πίττας:Πάρα πολύ καλό παιχνίδι από τον Πίττα που έφτιαξε το δεύτερο γκολ σε συνεργασία με τον Μπεντσοπ,βρισκόμενος σε θέση δεύτερου φορ.Αν ήταν πιο ψύχραιμος θα είχε σκοράρει και ο ίδιος.Δίκαια ο προπονητής τον επιβραβεύει.

Τσάρλισον Μπέντσοπ:Σκόραρε και έδωσε ασίστ.Έκανε την εμφάνιση του μετά από 3 παιχνίδια και ήταν και πάλι καλός.Φαίνεται πως χρειάζεται κάποιον κοντά του για να είναι πολύτιμος.

Ντζόρτζε Ντένιτς:Πέρασε στον αγώνα για να κρατήσει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι,δίνοντας και τρεξίματα.Καλούτσικο παιχνίδι που βοήθησε την ομάδα.

Φώτης Παπουλής:Προσπάθησε να τρέξει αντεπιθέσεις για την ομάδα αλλά δεν είχε πολλές ευκαιρίες.Ακόμη και έτσι δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.

Αντριάν Σαρδινέρο:Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορει να κριθεί.

Προπονητής:Παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τους 3 κοντά στον επιθετικό.Έφτιαξε πολλές φάσεις και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.Τα γκολ προήλθαν από συνεργασία του Μπέντσοπ με τον Πίττα και τον Φακούντο όταν αυτοί συνεργάστηκαν μαζί του και πάτησαν περιοχή.Θεωρώ πως θα μπορούσε να δοκιμαστεί και ένα σύστημα 4-4-2 ή 4-4-1-1 έχοντας Πίττα και Γκακπε σαν παρτενερ του Μπεντσοπ ή Φακούντο Παπουλή Ματέι κοντά του και με πολλές επιλογες στα πλάγια χαφ(Αγκιρε,Πεδρο,Γιαννιωτας,Πίττας,Παπουλής,Σαρδινέρο)αλλά και δυνατότητα στα κεντρικά χαφ να εναλλάσονται ανάλογα με το παιχνίδι και να παίρνουν ανάσες(Σακέτι,Χάμπος,Ντένιτς,Μάρκοβιτς).Σε ένα μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ που οι 3 θα θέλουν την νίκη και εσύ θα μπορείς να είσαι πιο “άνετος” γιατί σε θεωρούν εκτός,μια καλή αμυντική λειτουργία με δύο ζώνες των 4ων ίσως και να μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι καλύτεροι από σένα,αλλά ουσιαστικά δεν είναι.

Comments
To Top