ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Back to Back προπονητής του μήνα ο Σωφρόνης!

Ο Σωφρόνης Αυγουστή αναδείχθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα κορυφαίος προπονητής και ως εκ τούτου κατέκτησε τον τίτλο του«Winmasters Προπονητή του Μήνα» για τον Ιανουάριο, στη ψηφοφορία που για Πέμπτη χρονιά διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προπονητών.

Ο Κύπριος τεχνικός οδήγησε τον Απόλλωνα στο απόλυτο τον πρώτο μήνα του 2020, πανηγυρίζοντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, γεγονός που έτυχε εκ νέου συναδελφικής εκτίμησης, χαρίζοντας του την πρωτιά στον θεσμό. Παράλληλα έφερε την ομάδα του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Coca – Cola με δύο νίκες.

Όσον αφορά τη συγκομιδή των ψήφων ο κόουτς των γαλάζιων της Λεμεσού, μάζεψε 39 βαθμούς, αφού τον επέλεγαν 9 εκ των 11 συναδέλφων του. Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε 25β και 15β ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο Γεωργιανός τεχνικός της Ανόρθωση ήταν για άλλον έναν μήνα ψηλά στις προτιμήσεις,  όμως τα επτά 5άρια που έδωσαν οι προπονητές του Πρωταθλήματος Cyta στον Αυγουστή, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος. Ο προπονητής της Ομόνοιας βρίσκεται για τέταρτη φορά φέτος στην τριάδα, χωρίς παρ’ όλα αυτά να γευτεί τη χαρά της πρωτιάς.

Αναμφίβολα, το κυριότερο κριτήριο που οδήγησε τους προπονητές του πρωταθλήματος Cyta να δώσουν το χρίσμα του κορυφαίου για τον μήνα Ιανουάριο στον Σωφρόνη Αυγουστή είναι και το ντεμαράζ που πραγματοποίησε ο Απόλλωνας για να καλύψει το «χαμένο έδαφος» των πρώτων αγώνων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι 12 προπονητές ψηφίζουν κάθε μήνα με πόντους 5, 3 και 1 τους συναδέλφους τους. Είναι η πέμπτη διαδοχική χρονιά που ο Σύνδεσμος Προπονητών αναδεικνύει τον καλύτερο προπονητή του μήνα, ενώ για τρίτη συνεχή χρονιά ανάδοχος χορηγός του Επάθλου είναι η winmasters.

Comments
To Top