ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H μπάλα στην σέντρα/Τέλος η αποχή

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό δικαιοσύνης και την ΚΟΠ.

Η απόφαση που ελήφθη είναι όπως οι διαιτητές επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και ως εκ τούτου αρχίζουν ξανά πρωτάθλημα και συνεχίζεται κανονικά και το κύπελλο.

Αναλυτικά:

Σύσκεψη μίας ώρας με το ποδόσφαιρο στο επίκεντρο – Στη σκιά των όσων προκαλούν τριγμούς στο οικοδόμημα του κυπριακού ποδοσφαίρου

Στο επίκεντρο της κρίσιμης σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή αξιωματούχων της ΚΟΠ, του συνδέσμου διαιτητών και της Αστυνομίας, υπό την Προεδρία του Γιώργου Σαββίδη, τέθηκαν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις που προκαλούν τριγμούς στο οικοδόμημα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και βεβαίως η απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τη δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε αγώνες.

Η απόφαση που ελήφθη είναι όπως οι διαιτητές επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και ως εκ τούτου αρχίζουν ξανά πρωτάθλημα και συνεχίζεται κανονικά και το κύπελλο.

«Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά την άνανδρη επίθεση κατά του διαιτητή. Διαβεβαιώσαμε τους διαιτητές ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους για να τους παρέχει τη δυνατή ασφάλεια όπως τη ζήτησαν» είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Και ανέφερε ότι λήφθηκαν αποφάσεις οι οποίες και διαβιβάστηκαν προς τους διαιτητές. «Αυτές αποτέλεσαν τον πυρήνα για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας αποφάσισε ως σημείο επαφής ο Ανώτερος Αστυνόμος Χριστόφορος Μαυρομμάτης, ο οποίος θα λαμβάνει άμεσα πληροφορίες τόσο για σκοπούς προστασία των διαιτητών όσο και πληροφοριών για χειραγώγηση» είπε ο κύριος Σαββίδης, αναφέροντας ότι θα υπάρξει προστασία του καταγγέλλοντος.

«Επίσης θέτουμε σε εφαρμογή το Red Button στο 1460 και ο κάθε πολίτης θα μπορεί ανώνυμα να καταγγέλλει ότι στοιχεία έχει που αφορούν χειραγώγηση και θέματα διαφθοράς».

Και επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για να καθαρίσει από φαινόμενα διαφθοράς το κυπριακό ποδόσφαιρο. «Υπάρχουν πολλοί έντιμοι άνθρωποι που υπηρετούν το ποδόσφαιρο και τιμούν το άθλημα. Υπάρχουν όμως και οι λίγο που το μολύνουν και δε μπορεί κανείς να πει με πειστικότητα, ότι δεν υπάρχει κανένας παράγοντας, κανένας διαιτητής ή κανένας ποδοσφαιριστής που να μην εμπλέκεται στο στήσιμο αγώνων» είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Και κάλεσε όλους όσους κατέχουν στοιχεία να τα κατεθέσουν είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. «Όποιος αγαπά το ποδόσφαιρο τώρα είναι η ώρα να μιλήσει. Καλώ και τη Βουλή να ψηφίσει τον νόμο που επιτρέπει από την Αστυνομία την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όπου απαιτείται. Ελπίζω ότι αυτή την Παρασκευή θα περάσει γιατί είναι ένα όπλο για την πάταξη του εγκλήματος».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες για τον χρόνο που αφιέρωσαν όλες αυτές τις μέρες. «Σήμερα είχαμε καλά νέα. Ελπίζω ότι με την αρωγή του κράτους και όλων των φορέων, το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει να αρχίσει χωρίς φακέλους, χωρίς βία και με περισσότερο θέαμα. Συνεχίζουμε με το Κύπελλο την Τετάρτη και οι αγώνες που δεν έγιναν θα παιχτούν το επόμενο Σαββατοκύριακο» είπε ο κύριος Κούμας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών ανέφερε ότι οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν ικανοποιούν πλήρως τους διαιτητές. «Πρωτίστως στόχος είναι η διαφύλαξη της ζωής, των οικογενειών και των περιουσιών των διαιτητών. Με τα μέτρα που ακούσαμε μείναμε ικανοποιημένοι. Οι διαιτητές επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους, είπε ο κύριος Πάπουτος.

«Έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Εμείς ως Αστυνομία θα είμαστε δίπλα και στην ΚΟΠ και στον Σύνδεσμο Διαιτητών» είπε ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος έκανε λόγο για εποικοδομητική συνάντηση.

«Πράγματι οι ισχυρισμοί που είχε δώσει και διερευνήθηκαν πράγματι κατέδειξαν ότι δεν υπήρχε λόγος εμπλοκής του ποδοσφαιριστή. Κλήθηκαν και άλλοι και δεν σημαίνει ότι αυτή η υπόθεση έκλεισε. Αυτή είναι η τακτική μας» διεμήνυσε ο Κύπρος Μιχαηλίδης.

«Όλο το Σαββατοκύριακο η ανακριτική ομάδα που διερευνούσε την υπόθεση βρισκόταν επί ποδός. Έχουν γίνει πολλές ανακρίσεις που στρέφονται στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Όσον αφορά το θέμα των φακέλων, επίσης διερευνάται με εντατικούς ρυθμούς. Γι’ αυτό έχουν γίνει οι ανακρίσεις. Ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες είναι αυτοί που γνωρίζουν και όσους δεν είδαμε και ενδεχομένως να εμπλέκονται να είστε σίγουροι ότι θα τους δούμε» είπε ο Αρχηγός.

Comments
To Top